Haberler

Başbakan Yıldırım: Hiç Kimse Milletin Değerleri Üzerinde Proje Yapamaz, Tezgah Kuramaz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ankara'da Sancak Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ankara'da Sancak Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul bahçesinde öğrencilere hitap eden Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Aleme verdiğimiz açık mesajı şudur. Hiç kimse bir daha bu yüce milletin değerleri üzerinde proje yapamaz, tezgah kuramaz. Ne FETÖ örgütü ne bölücü örgüt. Ülkemizi bölmeye insanlarımızı birbirine düşürmeye asla gücü yetmeyecek. Bunun güvencesi işte buradadır" dedi.

"KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN ETMEK İÇİN ALÇAKÇA GİRİŞİMDE BULUNDULAR"

Başbakan Yıldırım, bugün Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Sancak Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul bahçesinde öğrencilere seslenen Yıldırım, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi gençlerin geleceğinin yok edilmeye çalışıldığını söyledi. 15 Temmuz gecesi dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir direnişin sergilendiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz, Türkiye'de sizlerin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı 79 milyon vatandaşımızın genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle kol kola tanklara karşı göğsünü siper ederek, cumhuriyetimizi, demokrasimizi kurtardığı günün adıdır. Gençler, sizler ülkenin geleceğisiniz. O karanlık gecede sizlerin geleceğini yok etmeye çalıştılar. Kardeşi kardeşe düşman etmek için alçakça bir girişimde bulundular. Ama dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir direnişle karşılaştılar. O direnişin adı Türk milletidir. Kürt'ü ile Türk'ü ile bin bir türlü mezhebiyle ay yıldızlı bayrağımızın altında ezanlarımızla, selalarımızla bu alçaklara gereken dersi hep beraber verdik" diye konuştu.

"NE FETÖ ÖRGÜTÜ NE BÖLÜCÜ ÖRGÜT ÜLKEMİZİ BÖLMEYE GÜCÜ YETMEYECEK"

"Aleme verdiğimiz açık mesajı şudur. Hiç kimse bir daha bu yüce milletin değerleri üzerinde proje yapamaz, tezgah kuramaz. Ne FETÖ örgütü ne bölücü örgüt. Ülkemizi bölmeye insanlarımızı birbirine düşürmeye asla gücü yetmeyecek. Bunun güvencesi işte buradadır. Gençlerimize apolitik diyen, gençler memleketin sorunlarıyla ilgilenmiyor; diyenler bir kez daha Türk gençliğinin, büyük Atatürk'ün neslinin neleri yapmaya muktedir olduğunu 15 Temmuz gecesi gördüler" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, ayrıca cuma namazı sonrası, kendisini kahve içmeye davet eden vatandaşı evinde ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title