Haberler

Başbakan Yıldırım: Halkın Gücü, Karşısında Tankın Gücü Hiçbir Şey Yapamamıştır (2) (Yeniden)

Başbakan Binalı Yıldırım, 15 Mayıs'ta darbecilerin hedef olan ve 50 şehidin verildiği ve harabeye dönen Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, "Halkın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamamıştır. Halkın gücü, isyan gücünü yenmiştir. Tekrar milletçe başımız sağolsun. Allah böyle acıları bir daha bu aziz miletimizie yaşatmasın" dedi.

Cuma namazını Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki camide kılan Başbakan Binali Yıldırım, beraberinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lakesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile birlikte harabeye dönen Özel hareket Daire Başaknlığı'nı gezdi. Yıldırım, F-16'ların bombalarının düştüğü helikopter sahasındaki çukurları gördü. Yıldırım'a Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, elindeki dosya eşliğinde dehşet gecesinde bombaların hedefi haline gelen merkez hakında bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, inceleme sonrası yapıtğı açıklamada şunları söyledi:

BURADA 50 ŞEHİDİMİZ VAR

"Değerli basın mensupları; bugün Cuma, hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin birilğine, demokrasisine karşı hazırlık yaptıkları günün haftasındayız. Şurada bulunudğumuz yerde FETO terör örgütü mensuplarının asker kılığındaki teröristleri buradan milletin bağımsızlığına, milli iradesine karşı başlatılan bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan merkeze inmeye çalışan 43 tane yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler. Ayrıca az önce baktığımız bir çukur, orada bir helikopter adeta bir enkaz haline geldi, bir yakıt aracı yok oldu. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var. Bu arkadaşlarımızın hazin de öyküsü var. Birkaç gün önce Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne karşı mücdelelerini yapmış, buraya intikal etmiş arkadaşlardır. Onlar Türk miletinin kabinde taht kurmuştur. Bugün bu hain darbe girişiminin berntaraf edilmesi, onların bu kahramanlıkları sayesinde mümkün olmuştur. Polis teşkilatımızda görev yapan polislerimiz, Özel harekatçılarımız, hepsinin altından teker teker öpüyorum. Onlar Türkiye'nin bekası için canlarını ortaya koyan yiğitlerdi. Onların başındaki başkanlarına da acil şifalar diliyorum" dedi.

BURASI SURİYE, FİLİSTİN DEĞİL, ANKARA'NIN KALBİ

Başbakan Yıldırım, milletin bu manzaraya bakmasını istediği konuşmasında, "Burası Suriye, burası değil, burası filistin değil. Burası Ankara'nın kalbi ve vatandaşın dişinden tırnağından, ekmeğinden artırarak verdiği,alınan bombalar, uçaklar, ve yine bu ülkenin güvenliği için, bu milletin huzuru için çalışan polis kardeşlerinin üzerine acımasızca saldırdılar. Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini, ne kadar insanlıktan çıkıtğını gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere buradan yüce Turk milleti adına şunu söylüyurm. Bundan daha büyük bir delil var mı krardeşim. Kendi halkının üzerine tankları sürern, kendi halkını havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bonma yağdıran bu ölüm makinalarının, bu canilerinin arkasında artık durmaktan vazgeçsinler" diye konuştu.

TEHLİKE BİTMİŞ DEĞİLDİR

Büyük bir belanın, milletin herşeyden önce Cumhurbaşkanının, başkomutanın, Başbakan olarak kendisinin çağrısına kulak verilip, meydanlara inildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların gözlerini kırpmadan karşı durarak bu darbenin bertaraf edilmesinde büyük bir güç olduğunu hatırlattı. Yıldırım, "Ayırca polis teşkilatlarımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadra direnmişler ve sonunda Genelkurmay Karargahı, MİT Müsteşarlığı, Meclis ve Havaalanları, bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar ve sonunda da mufavvak olunmuştur. Ama tehlike bitmiş değildir. Şu anlamda değildir; vatandaşımız tedirgin olmasın, huzuru güveni sağlanmıştır. Hayat normal seyrine girmiştir. Ancak rehavete mahal yok. Uyanık olacağız ve zayıf da olsa intikam duygusayla harekete geçmeye çalışanlar olabilir. Buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Sosyal medayda çok fazla bilgi kirliliği var. Bunun da maksatlı bir iş olduğunu gözardı etmeyelim. Muhtemelen insanları korkuya, paniğe sevk edip, başka bir kalkışma planlarını yapmak için fırsat kollayanlar olabilir. İtibar, resmi görevlilerin açaklamaları, valilerimiz, bakanımız bakanlarımız, bizim yaptığımız açıklamalar ve nihayet sayın Cuhurbaşkanımızın yapacağı açıklamalardır. Dün gece yarısı bu konuda Cumhabşkanımız gerekpli açıklamaları yaparak kamuoyunu, milleti bilgilendirdi" dedi.

DÖKÜLENHİÇBİR KAN HESAP SORULMADAN KALMAYACAK

Konuşmasını, "tekrar başımız sağolsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, gazilere de şifa diledi. Teşekkür edecek çok makamın var olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Bu dönemde yargı da çok iyi çalıştı ve çok esaslı bir şekilde hemen bu kalkışlar, darbe bozuntularını teker teker topladı, adaletin eline verteslim etti. Hukuk devleti Türkiye, intikamla hareket etmez, onların yapığını yapmaz. İntikam yerine adeletle davranılacak, ama dökülen hiçbir kan hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak, yapanlar mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılcaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Buradan vatandaşlarımız lütfen sakin olsun. Hükümetimiz, kurumlarımız olaya hakimodir, iş başındadır. Herhangi bir kıştkırntmaya meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine kardeşlik, birlik içinde parti görüş farkı koymaksızın devam edelim" dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER GÜNÜ

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'un Şehitler Günü olarak kabul edildiğini de belirttiği konuşmasında, "Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Külliyesi arasındaki alan, bu amaçla yeniden düzenlenecek. İki anlamı var. Bir tanesi, maalesef bu hain yapılanma karargahlarından biri Jandarma Genel Komutanlığı idi. Diğeri de hedefte külliye idi. Orada şehitlerimiz var. İnsan hafızası inyan ile malumdur. Unutma, yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız unutturmayacığz. Türkiye'nin birilğine, beraberliğine, kardeşliğine ve istiklaline kalkışanlar en ağır cezayı bundan böyle de alacaklardır. Tekrar milletimizin, polis teşkilatımızın başı sağolsun. Savcılarımız valilerimiz., bakanlarımız herkes bu işte seferber oldu. Üzerine düşen görevi yaptı" dedi.

TÜRK MEDYASI BÜYÜK BİR BAŞARIYLA BU SINAVDAN GEÇTİ

Türk medyasının bu sınavdan büyük bir başarıyla geçtiğini de belirten Başbatkan Binali Yıldırım, "Türk medyası fevkalade büyük bir başyarıya bu sınavdan geçti ve bir kez daha milli duyguların bağımsızlık hissiyatının ne kadar yüce bir değer olduğu medya kuruluşylarımızca en iyi şekilde görüldü, darbecilerin işine gelecek hiçbir habere yer vermediler Tavrını Türkiye'nin geleceği yönünde koydu. Sorumlu vatandaş anlayışında yayınlarınızı sonuna kadar sürdürdünüz. Milletimiz, hükümetiiz adına teşekür ediyoruz. Bu caminin imanı da sela okuyup, geldikten sonra şehit edildi. Yabancı basın tabi maalesef her zamanki gibi bilgileri tek taraflı. Bu haşhaşi örgütün etkisi altında kalarak aktarmaya devam ediyor. Ne yaparsa yapsınlar, cümlye alem bütün dünya biliyor ki bu alçakca bir darbe teşebüsüdür ve büyük Türk milleti bunun bağrından çıkardığ polis teşkilatkı, vatanını, milletini, bayarğını seven gerçek asskerleri subayları, gerekli mukavemeti göstermiş, bu alçak girişimi başarısızlıkla sonuçlandırmıştır.Bu vesileyle asker kılığı içerisindeki bu Fetocu çeteleri, terör eemanlarını askerlerimizi, silahlı kuvvetlerimize, onun asil kurumsal yapısıyla karıştırmamak lazım" diye konuştu.

HALKIN GÜCÜ İSYAN GÜCÜNÜ YENMİŞTİR

Her kurumda yanlış yapılar olabileceğini de belirten Başbakan Yıldırım, "Bugün artık temizlik günüdür. ve bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır. Tamamen bu şebekelerin devlet içerisinden temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında tankın gücü hiçbir yapamamıştır. Halkın gücü, gücü isyan gücünü yenmiştir. Tekrar milletçe başımız sağolsun, allah böyle acıları bir daha bu aziz miletimizie yaşatmasın" dedi.

İNTİKAMLA DEĞİL, ADALETLE HAREKET EDECEĞİZ

Başbakan Binalı Yıldırım bir soru üzerine, darbe girişiminin başlamasından 15 dakika sonra bu durumu yakın korumalarından ve vatandaştan, eşinden dostundan öğrendiğini de belirtti. Yıldırım, "bunların şu an önemi yok. Ne lazımsa onu yapıyorzu. Türkiye bir hukuk devleti. İntikamla değil, adaletle hareket edeceğimizi söyledik. Önce titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış ve bu yapı adına devlete karşı suç işlemiş olanlar bizim hedefimizi. Bunun dışındaki masum vatandaşlyarımızın böyel bir muameleye tabi olması söz konusu değil. Bu terör örgütünün sözde başı, bugün çıkmış, 'bu iş ahmaklık, bu millet ne diye sokağa çıktı, bunlar ne yapıyor?' diye abuk sabuk bir takım beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Ancak bu işin sürdürülebilir bir yanı yok. Gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bütün konularda halkın güvenini tesis edeçcek tedrbirler alıp, en ufak bir zaafiyet olmayacak şekilde kurumları yeniden elden geçirmek, kontrol etmek durumunda olduklarını söyledi. Yıldırım, "Bu olayın yaşanmasında, meydana gelen kurumsal veya kişisel zaafyetler varsa bunlara da tabiki bakacak. Ayaküstü söyleyecek değil. Çalışmaların muhasebesi yapılıyor. Şu andaki acil konumuz, en ufak, binde., milyonda bir ihtimalle ortadan kaldrmak. Milletin rahat uyku uyumasını sağlamaktdır. Bütün bu iddilar inceden inceye gözden geçirilecek, gereği yapılacak. Terör örgütü sonuç alamayınca piyasada dedikodular yayıyor. Karaborsa, benzin, bilmem ne akla ziyan şeylerdir. Memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur, her şey ihtiyaçtan fazla şekilde vardır. Bulanık sudan balık avlamaya çalışanlara da buradan sesleniyorum .Aasla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler. Bu da bir başka yanlış. Bunlarla ilgili de gereken neyse o da yapılacaktır. Fısata, ganimete çevirmek isteyen soysuzlara da asla fırsat verilmeyecektir" dedi.

Başbakan daha sonra saldırıya uğrayan Gölbaşı- Bala karayolu üzerindeki Türksat'da incelemelerde bulundu.

- Gölbaşıankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Efkan Ala Kılıçlar Politika Güncel Haberler

title