Haberler

Başbakan Yıldırım: Ey Kılıçdaroğlu Dinle...

Başbakan Binali Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu dinle, 15 Temmuz gecesi senin beğenmediğin gençler tankların önündeydi, mermilere göğüs gerdi, bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu dinle, 15 Temmuz gecesi senin beğenmediğin gençler tankların önündeydi, mermilere göğüs gerdi, bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi" dedi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu da katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım mitingde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'dan sonra bu sistemin, bu düzenin değişmesinin şart olduğu ortaya çıktı. Bu mesele memleket meselesi ve beka meselesi dedik. AK Parti ve MHP olarak bir araya geldik, bu anayasa değişiklik teklifini hazırladık" dedi.

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini halkın huzuruna getirdiklerinin altını çizerek, "14 gün boyunca gezmedik mahalle kalmayacak, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacağız, çalmadık kapı kalmayacak değil mi" diyerek Kayserililerden söz istedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidarın milletten başka sahibi olmayacak. Ne yargı ne askeri bürokrasi sizin kararınıza karışamayacak. Eski sistem yeni sistemden daha güçlü olacak. Türkiye dış politikası daha da güçleniyor. 'Tek adam rejimi gelecek' diyorlar. Milletin olduğu yerde tek adam olur mu? Tek adam görmek istiyorsa CHP kendisine baksın, geçmişine baksın, aynaya baksın. Anayasadaki değişiklik paketinde açıkça belirttik. Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem seçilir. Tek adam olacak ama patron millet olacak. Önünüze iki sandık gelecek, biri cumhurbaşkanı, biri milletvekilleri, zaman kaybı olmayacak. Yetki verdiğiniz cumhurbaşkanı hemen hükümeti kuracak ve 5 yıl boyunca millete hizmet edecek. Kayseri'de en güçlü 'evet'i hanımefendilerden ve gençlerden bekliyorum. Bu referandum gençliğin referandumu. 18-25 yaş arasındaki gençlerimiz bugün seçilemiyor. CHP buna karşı çıkıyor. Biz siyasetin gençleşmesini istiyoruz. 16 Nisan'da gençler bunlara gereken cevabı verecek misiniz? Biz Türkiye'nin genç beyinlerinin enerjisinin siyasete yansımasını istiyoruz. Ey Kılıçdaroğlu dinle, 15 Temmuz gecesi senin beğenmediğin gençler tankların önündeydi, mermilere göğüs gerdi, bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi. İşte gurur duyduğumuz gençler. Bu ülke ne zaman dara düşse bu gençler her zaman en ön saftalar. Kurtuluş Savaşı'nda da en öndeydi 15 Temmuz'da da en öndeydi. Ama onlar gençleri kendi istismar siyasetlerine dolgu malzemesi olarak görüyorlar."

"Bu CHP ne yaptığını bilmiyor. Tamamen çifte standart" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"CHP'nin 2011 yılındaki seçim beyannamesinde 'gençlerin seçilme yaşını 21'e indireceğiz' yazdığını ifade etti. 3 Şubat 2015'te Namık Tanal kanun teklifi veriyor. '21 çok 18'e indirelim seçilme yaşını' diye kanun teklifi veriyor. Bunu da Kılıçdaroğlu mühürlüyor ve 'olur' diyor. Şimdi kalkmış 18 yaşa karşı çıkıyor. Bunların ipiyle kuyuya inilmez. Bunlar anayasa değişikliğine karşı değil, bunların derdi bu güne kadar büyük projeler nasıl tarihe mührünü vurduysa bu da yeni bir reformdur. Bunu çekemiyorlar. Bizim bu ülkeye eser kazandırmamıza tahammül edemiyorlar. Biz milletin yanındayız diye 14 yıldır her şeye karşı çıkıyorlar. AK Parti düşmanlığı yaparken farkında olmadan millete düşmanlık yapıyorlar. Bu meydan 15 Temmuz'da destan yazdı. Kayseri, Cumhurbaşkanına, hükümetine sahip çıktı. O alçak darbe girişimine hak ettiği cevabı Kayseri verdi. PKK, FETÖ, HDP kol kola girmiş 'hayır' çıkması için gayret sarf ediyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi Avrupa'daki bazı ülkeler de katıldı. Tam bir şer ittifakı ile karşı karşıyayız. Milletin rüzgarı onların Kandil'ini söndürecek. Avrupa'daki teröristler istedikleri gibi 'hayır' propagandası yapıyorlar. Alenen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını ölümle tehdit ediyorlar. Bu tehditleri bütün Avrupa'nın gözü önünde yapıyorlar. Ama biz 'evet'i anlatmak istediğimiz zaman Avrupa bize duvar oluyor. Çünkü 'evet'ten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Kılıçdaroğlu Kayseri mitinginde 'Binali Bey'in makamını korumak istiyoruz. Onun için hayır diyoruz' demiş. Herhalde Kılıçdaroğlu kendisi ile bizi karıştırıyor. Biz senin gibi makam koltuk meraklısı değiliz. Koltuk sevdalısı değiliz. Biz millete sevdalıyız. Kayseri'nin AK Parti'nin kutlu yürüyüşünde en önde bizimle birlikte yürüdüğünü biliyoruz. 16 Nisan Kayseri için yeni bir dönem olacak."

(Alparslan Ötüken - Ali Göç - Turan Bulut - Selma Kara / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title