Haberler

Başbakan Yıldırım Dostla Düşmanı Ayırt Edeceğimiz Günlerden Geçiyoruz 1

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Dostla düşmanı ayırt edeceğimiz günlerden geçiyoruz. Mısır'a, Suriye'ye yaptıklarını Türkiye'ye de yapmak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'Şehitleri Anma Programı' düzenlendi. Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Başkomutanımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyorum. Dik duruşunuz hainlerin tuzağını bozmuştur. Bu aziz millet, sizi her daim koruyacak ve kollayacaktır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Programa katılan şehit aileleri ve gazilere seslenen Yıldırım, şunları söyledi: "Böyle kahramanlar yetiştirdikleri için şehitlerin anne, baba ve yakınlarının ellerinden öpüyorum. Şehitlerimizin değerli eşleri, böyle yiğitlere yol arkadaşı olduğunuz için her birinizi yürekten tebrik ediyorum. Şehitlerimizin sevgili evlatları, nefes alıp verdiğiniz müddetçe gurur duyacağınız bir babaya, bir anaya sahip olduğunuz için alınlarınızdan öpüyorum. Eğer bugün, rahat nefes alıp veriyorsak, eğer bugün huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, eğer bugün bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye'de yaşıyorsak, bu hiç kuşkusuz önce Mevlam, sonra da şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin akan tek damla kanı bile boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Hepiniz müsterih olun. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız, onlara kurşun atan, bomba atan, insanlıktan nasibini almayanların yanına bunu bırakmayacağız. Aziz şehitlerimizin, isimlerini de asla ve aslaunutmayacağız, unutturmayacağız."

'MISIR'A, SURİYE'YE YAPTIKLARINI TÜRKİYE'YE DE YAPMAK İSTEYENLERE GEÇİT VERMEDİK'

Türk milletinin her zaman tarih yazdığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bu devlet, bu millet her zaman destan yazmıştır, her zaman tarih yazmıştır, tarih yazmaya, dünyayı, Türkiye'yi, geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz. Dostla düşmanı ayırt edeceğimiz günlerden geçiyoruz. Mısır'a, Suriye'ye yaptıklarını Türkiye'ye de yapmak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Darbecilere arka çıkanlar, darbecilere göz kırpanlar, darbeciler kadar alçaktır. Haine hoşgörü gösteren haindir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title