Haberler

Başbakan Yıldırım'dan Soma'ya Özel İlgi

Yoğun programlarına rağmen Ramazan Bayramı’nın ilk günü 301 maden işçisinin anısına yaptırılan Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek dua eden Başbakan Binali Yıldırım’ın yeniden Soma’ya geleceği öğrenildi.

Yoğun programlarına rağmen Ramazan Bayramı'nın ilk günü 301 maden işçisinin anısına yaptırılan Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek dua eden Başbakan Binali Yıldırım'ın yeniden Soma'ya geleceği öğrenildi. Başbakan Yıldırım'ın maden faciasının ardından sarsılan Soma için bir dizi yatırım planlarının hayata geçirilmesi için talimat verdiği de bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Soma'ya gerçekleştirdiği kısa ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Sayın başbakanımızın Soma ziyareti bayramın 1. gününde yoğun programına rağmen gerçekleşti. Kısa süren programı nedeniyle Soma ile ilgili ayaküstü de olsa kısa değerlendirme yapma fırsatımız oldu. Soma'ya yapılan ve yapılacak olan yatırımları yakından görme fırsatına eriştik. Maden faciasından sonra yaşanan sıkıntıların özellikle milletvekillerimizle birlikte giderilmesi için Soma'ya yatırımların hızlandırılacağını, buraya yatırımcı iş adamlarının teşvik edileceğini, şehrimizin de her türlü eksiğinin giderileceğini ifade etti. Soma'ya büyük faydaları dokunacak olan İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Ege Çandarlı Limanı bunların hepsi Başbakanımızın gündeminde ve hükümetimizin birinci öncelikleri arasında. Bunların semeresini içinde olarak biz yaşayacağız inşallah" dedi.

'Yeni vali Manisa'ya özel talimatla atandı'

Manisa'ya yeni atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer'in de Soma'ya karşı ilgili olduğunun altını çizen Başkan Ergene, "Yeni valimiz Soma'ya karşı hem ilgili hem de özel talimatla gönderilmiş. Başbakanımızın ziyareti öncesi milletvekillerimiz ve yeni valimizle belediyede Soma'ya dair değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Valimizi de bilgilendirdik. 21 Temmuz'da da İl Koordinasyon toplantımız var" dedi.

'Yeni yatırımlar yeni iş kapıları açacak'

Başbakan Binali Yıldırım'ın bir dizi temel atmalar ve açılışlar yapmak üzere Soma'ya tekrar geleceğini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Kısa zaman sonra çimento fabrikası temelini atacağız. Bir taraftan zemin etütleri diğer taraftan temel kazıları yapılıyor. Çalışmaları AK Parti İlçe Başkanımız Şeref Kavruk ile inceledik. Çimento fabrikasının yüzde 50'si Alman ortaklı bir yatırım. Temel atmaya hem Alman hem de Türk ortaklarla birlikte Başbakanımız Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılma ihtimali var. Temel atma tarihi olarak 23 Temmuz düşünülüyor. Henüz netleşmedi" dedi.

Yatırımlar noktasında Soma'nın önünün açık olduğuna dikkat çeken Ergene, "Bir taraftan Kolin Termik Santralin yatırımları devam ediyor. Şu anda çalışan sayısı bini aştı. Yeni yatırımlarla birlikte inşallah iş kapıları artacak" dedi.

'Çevre yolu açılamıyor'

Büyük kısmı tamamlanmasına rağmen bir türlü açılamayan çevre yolu hakkında da konuşan Başkan Ergene, "Savaştepe yolundaki köprünün yanına yeni bir köprü yapılacak. O köprü yapıldıktan sonra ancak yuvarlak kavşak oraya oturtulabilecek. Bunu da mevcut işe ilave olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü teklif etti. Genel Müdürlüğe gönderildi. Genel müdürlük onayı sonrasında müteahhit köprü işine başlayacak. Trafik güvenliği açısından o köprünün tamamlanması lazım. Sonrasında trafiğe açılabilir" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Binali Yıldırım Hasan Ergene Soma Politika Güncel Haberler

title