Haberler

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Kamuoyu Sözünü Yerine Getirmeni Bekliyor, Samimiysen...

Dha Ankara - Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Kamuoyu sözünü yerine getirmeni bekliyor, samimiysen Anayasa'yı yapalım (Geniş Haber)

BAŞKANLIK YOLUNU 2007 REFERANDUMUYLA MİLLET ZATEN AÇMIŞ DURUMDA

BİZE DÜŞEN GERİ KALAN KISMINI TAMAMLAMAK

MUHALEFET PARTİLERİ YURT DIŞINDA KAPI KAPI DOLAŞIP AK PARTİ'Yİ ŞİKAYET ETMEKLE MEŞGUL

KILIÇDAROĞLU, NAM-I DİĞER ÇARKÇI BEY, TORNİSTANA GEÇTİ

EY MUHALEFET PARTİLERİ, GELİN HEP BİRLİKTE YENİ ANAYASA'YI YAPALIM

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın iftar programındaki konuşmasında yeni Anayasa ve başkanlık sistemi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, Madem Amerikan başkanlık sistemi diyorsun buyurun, biz de varız. Onu da konuşalım. Yeter ki bir iş yapalım. Ama hemen Kılıçdaroğlu, nam-ı diğer çarkçı bey, kendine yakışanı yaptı. Tornistana geçti. 'Başbakan bilmiyor mu Amerika'da eyalet sistemi var Eyalet sistemi için ne düşünüyor'. Sayın Kılıçdaroğlu, bir yere kaçamazsın. Sözünü kamuoyu yerine getirmeni bekliyor. Çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur Anayasa'yı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi işi saptırma yoluna gitme ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, ayrıca Türkiye'de başkanlık yolunun 2007 referandumuyla açıldığını belirterek, Gittik referanduma, millet gereğini yaptı mı Millet cumhurbaşkanını seçti. Aslında başkanlık yolunu 2007 referandumuyla millet zaten açmış durumda. Bize düşen geri kalan kısmını tamamlamak. Eksik bölümünü halletmek dedi.

TÜRKİYE, BU BELADAN MUTLAKA KURTULACAK

Başbakan Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar programına katıldı. Altındağ Kültür Sarayı'ndaki iftar programında hitap eden Yıldırım, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıp, operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerin yeniden inşasına işaret ederek, Katil terör örgütü maalesef hiçbir kutsalı yok. Ramazan demiyor, bayram demiyor. Masum insanların canını almaktan, güvenlik kuvvetlerimize alçakça saldırmaktan asla geri durmuyor. Ama bütün milletimiz bilmelidir ki Türkiye, bu beladan mutlaka kurtulacak. Bunun için Allah'a şükür milletimizin tam desteği var. Artık terörle Türkiye'nin anılmasını istemiyor. Millet asla bunu kabul etmiyor. Allah'a şükür, terörle amansız mücadelemizde önemli bir aşamaya geldik. Fakat bunun yeterli olduğunu asla düşünmüyoruz. Şimdi artık terör sonrası manevi, sosyal ve fiziki kalkınmanın gerçekleştirilmesidir. Bölge insanının yaralarının sarılması ve geleceğe yönelik hedeflerin hayata geçirilmesinin zamanıdır ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE TERÖR, GÜNDEMİ İŞGAL ETMESİN

AK Parti hükümetleri döneminde yaşanan gelişmelere değinen Yıldırım, güven ve istikrar vurgusu yaparak, Ülkemizin gündeminde belli başlı konular var. İstiyoruz ki bundan sonra Türkiye'de terör, gündemi işgal etmesin. Terör, gündemi esir almasın. Daha çok gelecek, ekonomi, kalkınma ve proje konuşalım. Geleceğimiz olan gençlerimizden bahsedelim. Onların gelecek hayallerine yönelik projelerimizden, çalışmalarımızdan bahsedelim. Ama bütün bunların gerçekleşmesi için ihtiyaç olan bir şey var. O da güven ve istikrar. Bu iki sihirli kelime, Türkiye'de geçtiğimiz 10 yılda nelere kadir olduğunu bizzat yaşayarak, gördük. Eğer Türkiye'de istikrar olmasaydı, Türkiye'de güçlü ve siyasi irade, güven olmasaydı Türkiye bu kadar hizmetin, bu kadar reformun hiçbirini yapamazdı. Bütün bunların arkasında güven ve istikrar var. Güven ve istikrarın olmadığı dönemleri hatırlayın. 70'li dönemler, kayıp senelerdir. 90'lı yıllar keza istikrarın olmadığı yıllardı. O yıllarda vesayet anlayışı tekrar hortlamış, sık sık değişen hükümetler, güçsüz siyasi iradeyle bir 10 yılı daha Türkiye kaybetmiş diye konuştu.

EY MUHALEFET PARTİLERİ, GELİN HEP BİRLİKTE YENİ ANAYASA'YI YAPALIM

Yeni Anayasa vurgusu yapan Başbakan Yıldırım, muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, şöyle konuştu Türkiye'nin gerçek anlamda önünün açıldığı, koşar adımlarla ilerlediği seneler AK Parti iktidarları olmuştur. Kurucu liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la başlayan erdemliler hareketi bugün aynı kararlılıkla kutlu yürüyüşüne, 2023 hedeflerine hızla koşuyor. Güven ve istikrarın sürdürülebilir olması için mutlaka ve mutlaka yeni Anayasa'yı bu parlamento, bu Meclis vesayetle değil, darbeyle değil, milletin iradesiyle yapmak gibi bir görevi var. Bir mecburiyeti var. Yeni Anayasa'yı ve Anayasa ile birlikte sistem sorununu da tamamen çözmek bütün siyasi partilerin boynunun borcudur. Çünkü 2002'den beri bütün partiler darbe anayasasından şikayet eder. Her seçim öncesi bu Anayasa değişmeli, yeni Anayasa yapılmalıdır; sözünü partilerin vaatlerinin en üst sırasında görürüz. Ama gel gör ki seçim geçer bir türlü bu Anayasa gündeme gelmez. Ancak biz AK Parti olarak bu dönem kararlıyız. Yeni Anayasa'yı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki ey muhalefet partileri, gelin hep birlikte bu yeni Anayasa'yı yapalım. Bu sorunu torunlara havale etmeyelim. Bu bir tarihi sorumluluktur. Bu sorumluluğun gereğini yapalım

KILIÇDAROĞLU, NAM-I DİĞER ÇARKÇI BEY, TORNİSTANA GEÇTİ

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü Geçenlerde ana muhalefet partisi başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyuna bir programda dedi ki 'Amerikan başkanlık sistemini istiyorlarsa buyursunlar Biz de varız'. Öyle mi Biz Türkiye'nin ihtiyacı olan başkanlık sistemini tabi ki öncelikle arzu ederiz ama madem Amerikan başkanlık sistemi diyorsun buyurun, biz de varız. Onu da konuşalım. Yeter ki bir iş yapalım. Bu çağrıyı kendisine yaptım. Ama hemen Kılıçdaroğlu, nam-ı diğer çarkçı bey, kendine yakışanı yaptı. Tornistana geçti. 'Başbakan bilmiyor mu Amerika'da eyalet sistemi var Eyalet sistemi için ne düşünüyor'. Sayın Kılıçdaroğlu, bir yere kaçamazsın. Söz ağızdan çıkıncaya kadar sen sözün hakimisin, söz ağızdan çıktı mı artık o sözün mahkumusun. Sözünü kamuoyu yerine getirmeyi bekliyor. Çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur Anayasa'yı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi işi saptırma yoluna gitme. Amerika'nın eyalet sistemiyle yönetildiğini ilkokul çocukları bile biliyor. Ne alakası var. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan. Üniter yapı asla ve asla tartışılamaz. Sağır sultan duydu sen hala duyamadın

BAŞKANLIK YOLUNU 2007 REFERANDUMUYLA MİLLET ZATEN AÇMIŞ DURUMDA

Türkiye'de başkanlık yolunun 2007 referandumuyla açıldığına işaret eden Yıldırım, Gittik referanduma, millet gereğini yaptı mı Millet cumhurbaşkanını seçti. Aslında başkanlık yolunu 2007 referandumuyla millet zaten açmış durumda. Bize düşen geri kalan kısmını tamamlamak. Eksik bölümünü halletmek. Yani illa onu da mı millete yaptırmak istiyorsunuz Milletin işi gücü yok, sürekli sizin angaryalarınızla mı uğraşacak Boşuna mı seçiyor, Ankara'ya gönderiyor bizleri Gidin, konuşun; memleketin sorunlarını ortadan kaldırın, diyor. O yüzden bu çağrı, son çağrıdır. Gelin, bu şerefe siz de nail olun. Beraber olalım. Birlikte Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni Anayasa'yı ve sistem sorununu kökünden çözelim. Aksi halde bir daha milletin karşısına gittiğinizde yaşayacağınız mahcubiyetin boyutunu şimdiden görmenizi tavsiye ederim ifadelerini kullandı.

MUHALEFET PARTİLERİ YURT DIŞINDA KAPI KAPI DOLAŞIP AK PARTİ'Yİ ŞİKAYET ETMEKLE MEŞGUL

Türkiye'nin bir muhalefet sorunu olduğunu savunan Başbakan Yıldırım, muhalefet partilerinin yurt dışında AK Parti'yi şikayet etmekle meşgul olduğunu belirterek, şöyle konuştu Bugün Türkiye'nin en büyük problemi muhalefet problemidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan Türkiye'nin sorunlarını dertlenen bir muhalefettir. Ne yazık ki böyle bir muhalefet olmadığı için AK Parti, hızını artırmakta gerekli gayreti gösteremiyor. Kuvvetli muhalefet, iktidarı daha dinamik hale getirir. Daha çok hizmet etmek için gayret göstermesini sağlar. Biz 2002'den beri kendimizle yarışıyoruz. Koyduğumuz çıtayı her seçim biraz daha yükseltiyoruz. Sürekli AK Parti, AK Parti ile yarışmaya devam ediyor. Bundan şikayetçi değiliz ama istiyoruz ki muhalefet sorunlara eğilsin. Ülkenin sorunlarını gündeme getirsin. Bizi tenkit edecekse neyi yanlış, neyi eksik yaptığımızı; neyi daha güzel yapmamız gerektiğini söylesin. Maalesef bunu görmek asla ve asla mümkün değil. Ne yazık ki Türkiye siyasetinde sorunların çözümü henüz konuşulamıyor. Sorunların tanımında bile anlaşamayan bir muhalefet var. Türkiye demokrasisi bunu hak etmiyor. Bizim artık sorunların tanımını değil, sorunların çözümünü konuşmamız ve aynı şekilde bunlara çözüm bulmamız gerekiyor. Sorunları içeride çözme yerine bakıyoruz muhalefet partileri yurt dışında kapı kapı dolaşıp AK Parti'yi şikayet etmekle meşguller. Türkiye sevdalısı, halkının seçtiği Cumhurbaşkanı'nı kapı kapı dolaşıp şikayet ediyorlar. Bütün bunlar Türk siyasetinin ne kadar olması gerektiği yerden uzakta olduğunu gösteriyor. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar ülke için her türlü faydalı hizmeti AK Parti onlara rağmen yapmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title