Haberler

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Kamuoyu Sözünü Yerine Getirmeni Bekliyor, Samimiysen...

Başbakan Binali Yıldırım, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Başbakan Yıldırım, "Madem Amerikan başkanlık sistemi diyorsun buyurun, biz de varız. Onu da konuşalım. Yeter ki bir iş yapalım. Ama hemen Kılıçdaroğlu, nam-ı diğer Çarkçı Bey, kendine yakışanı yaptı. Tornistana geçti. 'Başbakan bilmiyor mu Amerika'da eyalet sistemi var? Eyalet sistemi için ne düşünüyor?' Sayın Kılıçdaroğlu, bir yere kaçamazsın. Söz ağızdan çıkıncaya kadar sen sözün hakimisin, söz ağızdan çıktı mı artık o sözün mahkumusun. Sözünü kamuoyu yerine getirmeni bekliyor. Çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur Anayasa'yı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi işi saptırma yoluna gitme" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar programına katıldı. Altındağ Kültür Sarayı'ndaki iftar programında hitap eden Yıldırım, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıp, operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerin yeniden inşasına işaret ederek, "Katil terör örgütü maalesef hiçbir kutsalı yok. Ramazan demiyor, bayram demiyor. Masum insanların canını almaktan, güvenlik kuvvetlerimize alçakça saldırmaktan asla geri durmuyor. Ama bütün milletimiz bilmelidir ki; Türkiye bu beladan mutlaka kurtulacak. Bunun için Allah'a şükür milletimizin tam desteği var. Artık terörle Türkiye'nin anılmasını istemiyor. Millet asla bunu kabul etmiyor. Allah'a şükür, terörle amansız mücadelemizde önemli bir aşamaya geldik. Fakat bunun yeterli olduğunu asla düşünmüyoruz. Şimdi artık terör sonrası manevi, sosyal ve fiziki kalkınmanın gerçekleştirilmesidir. Bölge insanının yaralarının sarılması ve geleceğe yönelik hedeflerin hayata geçirilmesinin zamanıdır" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE TERÖR, GÜNDEMİ İŞGAL ETMESİN'

AK Parti hükümetleri döneminde yaşanan gelişmelere değinen Yıldırım, güven ve istikrar vurgusu yaptı. Yıldırım, "Ülkemizin gündeminde belli başlı konular var. İstiyoruz ki; bundan sonra Türkiye'de terör, gündemi işgal etmesin. Terör, gündemi esir almasın. Daha çok gelecek, ekonomi, kalkınma ve proje konuşalım. Geleceğimiz olan gençlerimizden bahsedelim. Onların gelecek hayallerine yönelik projelerimizden, çalışmalarımızdan bahsedelim. Ama bütün bunların gerçekleşmesi için ihtiyaç olan bir şey var. O da güven ve istikrar. Bu iki sihirli kelime, Türkiye'de geçtiğimiz 10 yılda nelere kadir olduğunu bizzat yaşayarak gördük. Eğer Türkiye'de istikrar olmasaydı, Türkiye'de güçlü ve siyasi irade, güven olmasaydı, Türkiye bu kadar hizmetin, bu kadar reformun hiçbirini yapamazdı. Bütün bunların arkasında güven ve istikrar var. Güven ve istikrarın olmadığı dönemleri hatırlayın. 70'li dönemler, kayıp senelerdir. 90'lı yıllar, keza istikrarın olmadığı yıllardı. O yıllarda vesayet anlayışı tekrar hortlamış, sık sık değişen hükümetler, güçsüz siyasi iradeyle bir 10 yılı daha Türkiye kaybetmiş" diye konuştu.

'EY MUHALEFET PARTİLERİ, GELİN HEP BİRLİKTE YENİ ANAYASA'YI YAPALIM'

Yeni Anayasa vurgusu yapan Başbakan Yıldırım, muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin gerçek anlamda önünün açıldığı, koşar adımlarla ilerlediği seneler AK Parti iktidarları olmuştur. Kurucu liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la başlayan erdemliler hareketi, bugün aynı kararlılıkla kutlu yürüyüşüne, 2023 hedeflerine hızla koşuyor. Güven ve istikrarın sürdürülebilir olması için mutlaka ve mutlaka yeni Anayasa'yı bu parlamento, bu Meclis vesayetle değil, darbeyle değil, milletin iradesiyle yapmak gibi bir görevi var. Bir mecburiyeti var. Yeni Anayasa'yı ve Anayasa ile birlikte sistem sorununu da tamamen çözmek, bütün siyasi partilerin boynunun borcudur. Çünkü 2002'den beri bütün partiler darbe anayasasından şikayet eder. Her seçim öncesi bu Anayasa değişmeli, yeni Anayasa yapılmalıdır; sözünü partilerin vaatlerinin en üst sırasında görürüz. Ama gel gör ki; seçim geçer bir türlü bu Anayasa gündeme gelmez. Ancak biz AK Parti olarak bu dönem kararlıyız. Yeni Anayasa'yı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki; ey muhalefet partileri, gelin hep birlikte bu yeni Anayasa'yı yapalım. Bu sorunu torunlara havale etmeyelim. Bu bir tarihi sorumluluktur. Bu sorumluluğun gereğini yapalım"

'KILIÇDAROĞLU, NAM-I DİĞER ÇARKÇI BEY, TORNİSTANA GEÇTİ'

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde ana muhalefet partisi başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyuna bir programda dedi ki; 'Amerikan başkanlık sistemini istiyorlarsa buyursunlar, biz de varız'. Öyle mi? Biz Türkiye'nin ihtiyacı olan başkanlık sistemini tabi ki, öncelikle arzu ederiz. Ama madem Amerikan başkanlık sistemi diyorsun, buyurun, biz de varız. Onu da konuşalım. Yeter ki bir iş yapalım. Bu çağrıyı kendisine yaptım. Ama hemen Kılıçdaroğlu, nam-ı diğer Çarkçı Bey, kendine yakışanı yaptı. Tornistana geçti. 'Başbakan bilmiyor mu Amerika'da eyalet sistemi var? Eyalet sistemi için ne düşünüyor?'. Sayın Kılıçdaroğlu, bir yere kaçamazsın. Söz ağızdan çıkıncaya kadar sen sözün hakimisin, söz ağızdan çıktı mı, artık o sözün mahkumusun. Sözünü kamuoyu yerine getirmeyi bekliyor. Çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur, Anayasa'yı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi işi saptırma yoluna gitme. Amerika'nın eyalet sistemiyle yönetildiğini ilkokul çocukları bile biliyor. Ne alakası var?. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan. Üniter yapı asla ve asla tartışılamaz. Sağır sultan duydu sen hala duyamadın" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title