Haberler

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiri: Artık Yalanda Ölçüyü Kaçırdı

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, "CHP maalesef çok kalitesiz, çok çirkin bir kampanya yürütüyor. Artık yalanda ölçüyü kaçırdı. Ana muhalefet partisine yakışmıyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır'da referandum mitinginde halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, "Iğdır inşallah 16 Nisan'da Avrupa başkentlerine gereken cevabı verecek. CHP maalesef çok kalitesiz, çok çirkin bir kampanya yürütüyor. Yalan, dolan başka bir şey yok. Bak Erzurumlu pehlivan bunu görse bunu pataklar ha! Artık yalanda ölçüyü kaçırdı. Ana muhalefet partisine yakışmıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"EVET"LERLE KANDİL'İN MUMU PENSİLVANYA'NIN IŞIĞI SÖNECEK

Milliyetçi-ülkücü kardeşlerimiz için vatanın birliği, beraberliği, ayyıldızlı bayrak herşeyin önünde gelir. Bunlar Türk maskesi takmış, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar. Ama bunlar teröre, PKK'ya, FETÖ'ye destek veriyorlar. Bu oyunu Iğdır bozar. Bu tezgahı Iğdır devirir. Evet dediğinizde Kandil'in mumu sönecek, Pensilvanya'nın ışığı sönecek. Evet dediğinizde teröristler korkacak, millet sevinecek. 16 Nisan'da bir partiye oy vermiyoruz, Türkiye'nin ayyıldızlı bayrağına, geleceğine oy veriyoruz. Parti yok Türkiye var. Gelecek Türkiye sevdası var. 16 Nisan'da 'evet' diyerek terör örgütlerinin sonunu getirmeye hazır mısın Iğdır?

ERZURUMLU PEHLİVAN GÖRSE BUNU PATAKLARDI

Iğdır inşallah 16 Nisan'da Avrupa başkentlerine gereken cevabı verecek. CHP maalesef çok kalitesiz, çok çirkin bir kampanya yürütüyor. Yalan, dolan başka bir şey yok. Bak Erzurumlu pehlivan bunu görse bunu pataklar ha! Artık yalanda ölçüyü kaçırdı. Ana muhalefet partisine yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmayan şeyleri varmış gibi anlatıyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Bunlar yalanı meslek haline getirmiş. Gözünüzün içine baka baka yalanlarını altalta sıralıyorlar. Bu herşeyden önce temsil ettiğiniz ana muhalefet partisinin tabanına büyük bir saygısızlık. Bu sistemde rejim değişecek diyor; yalan bir. Rejim 1923'de kuruldu, adı Cumhuriyettir. Bu ülkenin bağımsızlığı için hayatını ortaya koyan bütün şehitlerinizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyoruz.

EY KILIÇDAROĞLU SEN ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİNİN BAŞKANISIN

Tek adam rejimi gelecek, eyalet sistemi kurulacak, diyor. Bu da külliyen yalan. Muhtarlıklar kalkacak diyor, yalan, kuyruklu yalan. Cumhurbaşkanı Meclis'i feshedecek diyor, bu da yaldızlı, yıldızlı bir yalan. Her gün yeni yeni yalanlar geliyor. Ayıptır ayıp! Iğdırlılar bu yalanlara cevabı vermeye hazır mısınız? Ey Kılıçdaroğlu sen CHP'nin genel başkanısın, sen büyük Atatürk'ün kurduğu partinin başındasın. Sen ana muhalefet partisinin başkanısın. Arka arkaya bu kadar yalanı nereye sığdırıyorsun, hiç mahçup olmuyor musun? Yalanları yüzüne çarpsanız bile yalana devam ediyor. Allah CHP'ye gönül veren seçmene sabır versin. CHP hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadı. 16 Nisan Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek.

BU SİSTEM BAĞIMSIZ YARGIYI AYNI ZAMANDA TARAFSIZ YAPACAK

16 Nisan'dan sonra artık muhalefet de çalışmak zorunda kalacak. Yoksa siyasetten yok olup gidecekler. Ömürleri boyunca laf, laf, laf üstüne laf koydukları için bu değişim onların işine gelmez, onun için, korktukları için karşı çıkıyorlar. 16 Nisan'da yapılacak bu değişikliğe evet diyerek Türkiye'de sadece hükümet yönetim sistemini değiştirmeyeceğiz. Artık Türkiye'de güçlü hükümet dönemi başlıyor. İktidarı sandıkta siz belirleyeceksiniz. Seçim bitecek, kimin iktidar olduğu o gün belli olacak. Sık sık seçim olmayacak. Yaşanan hükümet krizleri tarihe karışacak. Geçmişte Cumhurbaşkanı, Başbakanlar arasındaki kriz artık hiç olmayacak. Darbelerin adı bile anılmayacak. Çünkü gerçek güç millet olacak, siz olacaksınız. Siz kime yetki verdiyseniz yetkiyi o kullanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hem Meclis'i güçlendiriyor hem de milletvekillerini güçlendiriyor. Bu sistem bağımsız yargıyı aynı zamanda tarafsız hale getiriyor.

SİZİN DIŞINIZDA HİÇBİR GÜÇ BU ÜLKEYİ YÖNETEMEYECEK

Bu sistemde Türkiye'nin ekonomisi şaha kalkacak. Koşar adımlarla 2023 hedeflerine kararlılıkla devam edeceğiz. Yatırım, iş, aş imkanları artacak. 14 yıldır bir yandan çalışıyoruz, bir yandan da vesayete, saldırılara karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Eğer bu saldırılar olmasaydı, 27 Nisan elektronik muhtırası, 367 krizi, MİT krizi, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz akşamı alçak darbe girişimi olmasaydı Türkiye bugün beş Türkiye olacaktı, altı Türkiye olacaktı. Milli gelirimiz 20 bin doları bulacaktı. İşte bütün bunları ortadan kaldırmak, milletle yol yürüyen bir iktidarın kapısını aralamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu sistemde hükümeti siz belirleyeceksiniz. Sizin dışında hiç kimse bu ülkeyi yönetmeye karar veremeycektir.

SENİN HATIRIN İÇİN İKİ CUMHURBAŞKANI MI SEÇELİM?

Ayak oyunları olmayacak. Kılıçdaroğlu diyor ki, "Tek adam rejimi". İyi de Kılıçdaroğlu 7 tane seçim kaybettiniz, şimdi de bize ders mi veriyoruz. Senin hatırın için iki tane Cumhurbaşkanı, iki tane muhtar, her belediyeye iki tane başkan mı seçelim? Bunlar bugünlerde HDP'yle çok haşır neşir olduğu için eş başkanlığa kafayı takmış vaziyette, hayırlı uğurlu olsun. Sizin evet dediğinizle işbaşına gelecek, 5 sene çalışacak. Beğendiniz bir defa seçeceksiniz, ama üçüncü sefer yok. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olur mu? Beğenmezseniz yenisini getireceksiniz. Bürokrasi iki ileri bir geri yapmayacak. Sürekli ileri, kalkınma, büyüme ve refah.

TRENLERİ İSTANBUL BOĞAZI'NIN ALTINDAN GEÇİRDİK

14 senedir hizmet üretiyoruz. Büyük yatırımlar yaptık, büyük eserler kazandırdık. Türkiye'nin ve kendi alanında dünyanın en uzun asma köprüsü Osmangazi'yi açtık Bursa ile İstanbul'u birleştirdik. İstanbul'da boğazın altından Avrasya Tüneli'ni geçirdik, Yenikapı ile Göztepe'yi birleştirdik, üç dakikaya düşürdük. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle boğaza üçüncü gerdanlığı taktık. Marmaray'la trenleri denizin altından geçirdik. Biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih nasıl karadan gemileri denize indirdiyse onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi de trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. Bu millete de bu yakışır. 50 yıllık rüya Ilgaz tünellerini bitirdik, Aksaray'da doğalgaz Tuz Gölü'nün altında depolarını açtık. Bursa Selçuk Gazi tünellerini açtık.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title