Haberler

Başbakan Yıldırım Canlı Yayında

Başbakan Binali Yıldırım, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet de bunu milletvekilleri eliyle kullanır. Şimdi aracıları, tefecileri aradan çıkarıyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet de bunu milletvekilleri eliyle kullanır. Şimdi aracıları, tefecileri aradan çıkarıyoruz. Aracı, tefeci yok, vesayet yok, darbe girişimleri yok, birtakım güç odakları yok. Şuna inanmamız lazım halkın üzerinde bir başka akılla hareket edersiniz demokrat olamazsınız, demokratikleşmeyi de gerçekleştiremezsiniz." dedi.

Yıldırım, Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programına katıldı, değerlendirmelerde bulundu.

"Siyasette lider yanlış bir şey söylüyorsa siz de bunu ülke yararına, insanların yararına görmüyorsanız itiraz edersiniz, itirazınız kabul edilmezse tavrınızı ona göre belirlersiniz." diyen Yıldırım, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet de bunu milletvekilleri eliyle kullanır. Şimdi aracıları, tefecileri aradan çıkarıyoruz. Aracı, tefeci yok, vesayet yok, darbe girişimleri yok, birtakım güç odakları yok. Şuna inanmamız lazım halkın üzerinde bir başka akılla hareket edersiniz demokrat olamazsınız, demokratikleşmeyi de gerçekleştiremezsiniz." diye konuştu.

Yıldırım, cumhurbaşkanı ve başbakanda bulunan yürütme yetkisinin artık cumhurbaşkanına geçeceğini belirterek, "Yargı yetkisi bağımsız mahkemelerde, şimdi hem tarafsız hem bağımsız. Bu hüküm de geliyor." ifadelerini kullandı.

"Milletvekili sayısı neden artıyor" sorusu üzerine Yıldırım, halihazırdaki 550 sayısı belirlendiğinde Türkiye'nin nüfusunun 59 milyon, seçmen sayısının ise 29 milyon olduğunu, şimdi nüfusun 80 milyona, seçmen sayısının ise yurt dışındakilerle beraber 59 milyona ulaştığını söyledi. Demokratik temsile işaret eden Yıldırım, "Aslında gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi yapsak 900'e filan çıkarmamız lazım. O da şimdi olmaz ülkemizin şartları ortada ama asgariden olması lazım geleni de yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"9,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor"

Anayasa değişikliğinde seçilme yaşının 18'e indirilmesinin teklif edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Sadece milletvekilliği değil seçimle gelinen bütün makamlara isteseniz de 18 yaşındaysanız 25'e kadar gelemiyorsunuz. 25 ila 18 arasını düşünmek lazım bu da 9,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bunların yarısı genç kızlarımız. Ben oradaki Sayın Kılıçdaroğlu'nun çelişkisine de şaşırıyorum. Çünkü kendi parti tüzüklerinde 18 yaşında Parti Meclisine seçilme hakkı var. O da bir seçimdir kendi Parti Meclisine seçilme hakkını veriyor, muhtar seçilmesine, belediye meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili seçilmesine karşı çıkıyor." dedi.

Askerliğin 30 yaşına kadar ertelenebildiğini aktaran Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun oğlunun da 33 yaşında askerliğini ertelediğini ifade etti.

"4 milyon genç, 4,5 milyon da kızlarımız var. Onlara niye karşı çıkıyorsunuz, onların askerlik problemi de yok." diyen Yıldırım, "Tutarsız. Kendi milletvekilleri 2015'te Meclise teklif verdi '18 yaşa insin' diye. 2011'de CHP'nin seçim beyannamesinde '21'e düşüreceğiz' diye vaatleri var, işte biz düşürüyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle açık oturum yapma önerisinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Bunlar gerçekler...Bunların nesini tartışacağız, yaşanmış olaylardan bahsediyorum. Tartışma neyde olur, bir ülkenin geleceğiyle ilgili bir karar verilir, bu da onlardan biri ama bu maddede öyle bir şey yok, bu çok açık, kendi kendilerine çelişkiye düşüyorlar." diye konuştu.

Kampanyaların sonuna gelindiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Artık söylenmedik yalan kalmadı. Milletvekili bizi denize dökecekmiş, aşka geldi. Yine bir İzmir milletvekili, ismi lazım değil, insanlara en galiz küfürler ediyor, yalan söylüyor. İzmir böylelerini hak etmiyor." dedi.

Hizmet süresince memlekete çok eser kazandırdıklarını belirten Yıldırım, bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptıklarını dile getirdi.

"Bu iktidar ne istiyor da yapamıyor da yeni sistemde yapacak" sorusuna Yıldırım, "Türkiye çok büyüdü, şu olsaydı Türkiye çok daha fazla büyüyecekti." yanıtını verdi.

"Parçalı iktidarda düşüyoruz"

Tek parti döneminde ve güçlü iktidarlar döneminde Türkiye'nin dünyanın 2 katı büyüdüğüne işaret eden Yıldırım, "Parçalı iktidarda düşüyoruz, dünya ortalamasının altına düşünüyoruz, kazandığımızı kaybediyoruz. Artık Türkiye'nin sürekli kazanması, açığını kapatması lazım. Güçlü iktidarla kapatacak garantili hükümet sistemi ile kapatacak." dedi.

Yıldırım, şehit polis memuru Fethi Sekin'in de sivil insanların ölmemesi için hayatını feda ettiğini ve büyük kahramanlık gösterdiğini ifade etti.

İzmir'den 2 dönemdir milletvekilliği yaptığını kaydeden Başbakan Yıldırım, İzmir'de sadece milletvekili olduğu yıllarda değil, AK Parti'nin iktidara geldiği 2003'ten beri çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini söyledi. İzmir'e 42 milyarlık yatırım yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, "Proje detaylarına girmek istemiyorum, havaalanından çevre yoluna, limanlara, iletişime, yat limanlarına varıncaya kadar... İzmir'in mega projesi Çiğli'den Narlıdere'ye körfez geçişini de İzmir'e kazandıracağız. İzmirlilerin bu önemli oylamada bizi yalnız bırakmayacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title