Haberler

Başbakan Yıldırım "Bu Ülkeyi Bölücülere,darbecilere Asla Teslim Etmeyeceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenindeki konuşmasında "Bu ülkeyi ne bölücülere ne darbecilere asla teslim etmeyeceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenindeki konuşmasında "Bu ülkeyi ne bölücülere ne darbecilere asla teslim etmeyeceğiz. Böyle inanmış bir millet olduğu müddetçe biz hiçbir zorluğa pabuç bırakmayız. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz" dedi.

"ONLARIN TEMSİLCİLERİNİN, FIRAT KALKANI OPERASYONUNU YÜRÜTTÜĞÜ GÜN"

Başbakan Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılan üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde hitap etti. Konuşmasında Cerablus operasyonuna vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Bugün 26 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruz'unu başlattığı günün yıl dönümü. Büyük Taarruz ile bütün dünyaya Türk'ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür. İşte bugün Gazi Mustafa Kemal'in ordularının ve günümüzdeki onların temsilcilerinin, Fırat Kalkanı operasyonunu yürüttüğü gündür" ifadelerini kullandı.

"KORKSAYDIK, 15 TEMMUZ GECESİ BİR DAHA AYDINLANMAYACAKTI"

Yavuz Sultan Selim'in 'Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklıksa ölüme götürür' sözünü hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Eğer biz korksaydık, bu aziz millet korksaydı 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı; ama Recep Tayyip Erdoğan, 'İnin meydanlara' dedi ve Türkiye'nin geleceğini aydınlattınız. Allah sizden razı olsun" dedi.

"İSTANBUL'UN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yarın hizmete gireceğini söyleyen Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, TIR'lar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz Selim Köprüsü'nden geçecek. Böylece İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak" açıklamasında bulundu.

"KISKANIYORLAR, VARSIN KISKANSINLAR"

Millet iradesi oldukça her türlü zorluğun üstesinden gelineceğini vurgulayan Yıldırım, "Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Varsın kıskansınlar. Biz vatandaşlarımızın geleceği için ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için canımızla, kanımızla mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeyi ne bölücülere ne darbecilere asla teslim etmeyeceğiz. Böyle inanmış bir millet olduğu müddetçe biz hiçbir zorluğa pabuç bırakmayız. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"15 TEMMUZ GECESİNİ UNUTMUYORUZ"

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülen kadınlara ve gençlere seslenen Başbakan Yıldırım, "Hanımlar 15 Temmuz gecesini unutmuyoruz. Hepiniz sokaktaydınız. Hepiniz demokrasi nöbetindeydiniz. Ülkeye sahip çıktınız. Gençler ülkemize, Türkiye'ye sahip çıktınız. Hepinizden Allah razı olsun. Sağ olun, var olun" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Cerablus İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title