Haberler

Başbakan Yıldırım: "Bu Işi Kılıçdaroğlu Orada Burada Yalan Dolan, Memleket Kazan Bu Kepçe...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hazırladığımız bu anayasa değişikliğini Meclise getirdiğimizde dedik ki; 'Bu teklif 367 oyla geçse bile biz bunu millete götüreceğiz'. Ama CHP ne dedi?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hazırladığımız bu anayasa değişikliğini Meclise getirdiğimizde dedik ki; 'Bu teklif 367 oyla geçse bile biz bunu millete götüreceğiz'. Ama CHP ne dedi? 'İsterse yüzde 98 ile kabul edilsin, tanımayız'. Ben de diyorum ki; Sen tanısan ne olur, tanımasan ne olur? Millet de seni tanımaz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına Karabük'ü, ilçelerini, emekçilerini selamlayarak başlayan Başbakan Yıldırım, Karabük'ün 2002'den bu yana kendilerini hiç yalnız bırakmadığını söyledi ve bu beraberliğin daim olmasını diledi.

15 Temmuz akşamı askerin içine sızmış alçak, hain bir grubun ülkeyi işgal etmeye, milletin iradesini teslim almaya çalıştığını anlatan Yıldırım, bu güzel memleketi birilerine peşkeş çekmeye çalışan alçak FETÖ'ye, onun teröristlerine karşı Karabüklülerin bu meydanı doldurduğunu, onlara gereken dersi verdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"O gece halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Helikopteriyle, toplarıyla, tüfekleriyle bu milleti sindirmeye çalışacaklarını zannedenler, dersi Karabük'te almışlardır. Zelil olmuşlardır. Bu büyük milleti korkutabilirler mi? Bu millet abdestini aldı, namazını kıldı, anasıyla, babasıyla vedalaşıp meydanlara indi. Elinde ay yıldızlı bayrağımız meydanları doldurdu. Hamdolsun o gece destan yazdınız. 15 Temmuz, Türkiye'nin bir kahramanlık destanıdır. Hem Fetullahçı teröristlere hem de onun ipini elinde tutanlara gereken cevabın verildiği gündür. Bu millet tarih boyunca çok düşmanlıklar gördü, bu millet büyük imtihanlarla karşılaştı. Allah'a şükür, hamdolsun akılla, cesaretle bir, beraber olarak bu belayı da atlattık. Diz çöktürdük ama diz çökmedik. 15 Temmuz'da Türkiye saldırıların en alçağını, en namerdini yaşadı. Bu sefer mert bir düşmanla değil, namert hainlerle savaştık. Ümmetin duası bizimleydi, milletin duası bizimleydi. Dik durduk, sağlam durduk, bu alçaklara cevabını verdik. Şimdi inlerine giriyoruz. Bu ülkeye, bu millete silah doğrultmak nedir, onlara tek tek gösteriyoruz."

"MHP bu gerçeği gördü"

15 Temmuz gecesinden itibaren MHP'nin bu gerçeği, Türkiye'nin beka sorununu gördüğünü dile getiren Binali Yıldırım, AK Parti ve MHP olarak bir araya geldiklerini, "ülke bir daha bu alçakça kalkışmalara, darbelere maruz kalmasın" diye bir anayasa değişikliği hazırladıklarını söyledi.

Yıldırım, bu çalışmada kendileriyle beraber olan MHP'ye, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve MHP'lilere teşekkür etti.

Anayasa teklifinin milletin önünde olduğunu, 16 Nisan'da milletin onayından geçeceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, milletin tarihi bir karar vereceğini kaydetti.

"Ülkücü, milliyetçi kardeşlerim, AK Parti'li vefakar yol arkadaşlarım, 16 Nisan'da Türkiye'nin aydınlık yarınları için hazır mısınız?" diye soran Yıldırım, alandakilerin hep bir ağızdan "Evet" demesi üzerine, "Karabük işi bitirmiş, bitirmiş. Karabük rekora gidiyor, rekora. 16 Nisan akşamı gözüm ekranda, kulağım Karabük'te olacak. Karabük'ten gelen Türkiye rekoru apayrı, bizim için büyük bir zafer olacak. Buradan söz veriyorum, Karabük Türkiye birincisi olunca ilk ziyaretimi Karabük'e yapacağım." diye konuştu.

Binali Yıldırım, ülke ve millet olarak tarihi bir dönemden geçildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, Türkiye'ye çağ atlatacak bir değişimin arefesindeyiz. Milletimizin refahını, huzurunu, güvenliğini artıracak, 80 milyonun birliğini, kardeşliğini daha da güçlendirecek bir değişim yaşayacağız. Sevgili Karabüklüler, 14 yıl boyunca bize hep destek oldunuz. Biz de emanetinizi hiç yere düşürmedik. Bugüne kadar ne yaptıysak size sorduk, öyle yaptık. 'Yap' dediniz yaptık, 'yapmayın' dediniz orada durduk. Hazırladığımız bu anayasa değişikliğini Meclise getirdiğimizde dedik ki; 'Bu teklif 367 oyla geçse bile biz bunu millete götüreceğiz'. Ama CHP ne dedi? 'İsterse yüzde 98 ile kabul edilsin, tanımayız'. Ben de diyorum ki; Sen tanısan ne olur, tanımasan ne olur? Millet de seni tanımaz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title