Haberler

Başbakan Yıldırım: "Bir Yandan Millete Hizmet Edeceksiniz, Bir Yandan da Vesayet Odaklarını...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'ye 2008'de açılan kapatma davasında siyasetten men edilecek 71 kişilik listede kendi isminin de olduğunu belirterek, "O benim için bir şeref listesidir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'ye 2008'de açılan kapatma davasında siyasetten men edilecek 71 kişilik listede kendi isminin de olduğunu belirterek, "O benim için bir şeref listesidir. Listenin başında Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları. 15 Temmuz'da da aynı liste var, yine listede Recep Tayyip Erdoğan ve diğer arkadaşları." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kızılcahamam ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin siyasetteki varlık sebebinin demokrasiyi ve hukuk devletini eksiksiz olarak hayata geçirmek olduğunu belirterek, 15 yılın böyle geçtiğini, bundan sonra da böyle devam edeceğini ifade etti.

Partinin kuruluşunda "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çıktıklarını, geçen 15 yılda AK Parti'nin yaptıklarını herkese anlatma görevinin de gençlere düştüğünü vurgulayan Başbakan Yıldırım, gençlere şöyle seslendi:

" Türkiye'nin her köşesinde, vatandaşlarımızın yaşadığı her yerde mutlaka AK Parti'yi, AK Parti'nin davasını, AK Parti'nin Türkiye'ye olan sevdasını anlatacaksınız. Herkese yılmadan, yorulmadan anlatacaksınız. Bu toplantıları AK Parti şuurunu, AK Parti'nin takım ruhunu geliştirmek için yapıyorsunuz."

AK Parti'nin 15 yıllık iktidar döneminde Türkiye'nin kalkınmasını sağladığını, bunun anlaşılması için 15 yıl önceki yolların, hastanelerin, okulların ve şehirlerin bugünle karşılaştırılması gerektiğini anlatan Yıldırım, "Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Türkiye'yi üçe katladık. Yollarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, dünyaya dudak uçuklatacak büyük projeleriyle, Türkiye'ye çağ atlatan partinin adı AK Parti'dir." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, tüm bunları "Sütliman" bir ortamda gerçekleştirmediklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları yaparken zannediyor musunuz ki her şey sütlimandı, önümüzde kimse yoktu, her şey rahattı, maalesef öyle olmadı. İlk iktidara geldiğimiz andan itibaren darbe heveslileri, vesayet odakları hemen harekete geçti. Tek başına iktidar olmuşuz. 'Tek başına iş başına' demişiz, meydanlara düşmüşüz, millet de bize güvenmiş 3 Kasım'da tek başına iş başına geçirmiş. Ankara'ya geldik, işe başladık, ortaklarımız peydah oldu. 'Siz neredeydiniz kardeşim? Seçim meydanlarında biz sizi görmedik'. Ama o gelenekmiş, Ankara'ya gelince gizli ortaklar varmış. Biz 'Kardeşim, yağma yok, biz senedi milletten aldık, hesabı millete veririz. Hadi oradan' dedik. Eski alışkanlıkları elinin tersiyle iten, milletten başka irade tanımayan partinin adı AK Parti'dir. Bunlar boş durmuyor, bir yandan kapıdan kovuyorsunuz, bacadan girmeye çalışıyorlar. Bu kötü bir alışkanlık, darbe alışkanlığı kötü bir alışkanlık. Ne yazık ki bizim yakın siyasi tarihimizde çokça rastladığımız kötü bir alışkanlık."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Kızılcahamam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title