Haberler

Başbakan Yıldırım, Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakan Duncan'la Görüştü - Yeniden

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Allen Duncan'ı TBMM'de kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Allen Duncan'ı TBMM'de kabul etti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, konuk Bakan Duncan'ın, görüşme öncesi darbe girişi sırasında TBMM'ye yönelik girişilen saldırıda meydana gelen hasarı inceleyip yetkililerden bilgi aldığı belirtildi. Konuk Bakan Duncan, Birleşik Krallık Hükümeti ve halkı adına başsağlığı dilediği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Görüşme öncesinde 15 Temmuz gecesi girişilen terörist kalkışma sırasında TBMM'ye yönelik girişilen saldırıda meydana gelen hasarı inceleyen ve yetkililerden bilgi alan konuk Bakan Duncan, Başbakanımızca kabulü sırasında "bir hükümet üyesi ve milletvekili olarak, Birleşik Krallık parlamentosuna yönelik böyle bir saldırı meydana gelse, her milletvekilinin Türk parlamenterlerle aynı infiali hissedeceğini söyleyebileceğini" ifade etmiştir. Konuk Bakan, Birleşik Krallık Hükümeti ve halkı adına Sayın Başbakanımıza bu kalkışma girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı dilemiş, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere, Türk halkının terörist darbecilere karşı gösterdiği feraset ve cesaret nedeniyle tebriklerini, ayrıca Birleşik Krallık hükümetinin dayanışma ve desteğini bildirmiştir. Sayın Başbakanımız, dost ve müttefik Birleşik Krallık Hükümetine ülkemizin ve milletimizin maruz kaldığı bu vahim saldırıya karşı gösterdiği dayanışma ve desteği için teşekkür etmiş, Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı alınmakta olan tedbirler hakkında bilgi vermiş, mücadelemizin demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla yürütüleceğini, bu konuda Batı kamuoyunda FETÖ yandaşlarınca yaratılmaya çalışılan yanlış algılara prim verilmemesi gerektiğini, Meclisimizin ve Hükümetimizin aldığı kararların eksiksiz uygulanacağını, son olarak alınan OHAL kararı çerçevesindeki hedeflenen neticelerin alınması sonrasında, bu uygulamanın sona erdirileceğini ifade etmiştir. Konuk Bakan, ülkesinin desteğini bir kez daha ifadeyle, güçlü bir ortak ve müttefik olarak gördükleri ülkemizin güvenlik ve istikrarına verdikleri önemi vurgulamıştır." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşik Krallık Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title