Haberler

Başbakan Yıldırım: Anayasa Değişikliği Erdoğan İçin Değil, Her Doğan İçindir (4)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği, Erdoğan için değil; her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim, benlik davamız yok" dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Amasya mitinginde konuştu. Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingde halka hitap eden Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "'Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için yapıyor' diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Türkiye'nin geleceği için bu değişikliği yapıyoruz. Bizim benlik davamız yok. Hepimiz faniyiz. Az yaşa, çok yaşa; ölüm gelir başa. Onun için milletimizden saklayacağımız, gizleyeceğimiz hiçbir şey yok. Ne yaparsak millet için yaparız, milletin dediğini yaparız. Bugün de ne yapıyorsak sizinle ve birlikte yapıyoruz" diye konuştu.

"YALAN BUNLARIN ARTIK SANATI HALİNE GELMİŞ"

Muhalefetin 'Güven oyu kaldırılıyor, Meclis zayıflatılıyor' eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, "Be kardeşim, vatandaşın güven oyundan daha büyük güven oyu olur mu? Vekillerin güven oyuna mı bırakalım? Sandıkta seçiminizi yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanını seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanı seçimler belli olur olmaz hemen iş başı yapıyor. Birinci yanlışı düzelttik. İkinci yanlış, 'Efendim, Meclis gelecek değişiklikle etkisiz hale geliyor'. Külliyen yalan. Yalan bunların artık sanatı haline gelmiş. Meclis, aksine daha da güçleniyor. Yalanda bunların hiçbir ölçüsü yok. Bunların hayatı 'hayır'. Bunlardan hayır gelmez. Bunlar hangi işe 'Evet' dediler?" dedi.

"BU SİSTEM BABA İLE OĞLU BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR"

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Meclis'i feshetme, diye bir şey yok. Meclis'te diyelim ki cumhurbaşkanı ile Meclis arasında bir anlaşmazlık var. İşler yürümüyor. Olmadı mı? Hatırlayın. Çankaya'nın şişmanı, bilmem neyin düşmanı; diye rahmetli Özal'a Demirel orada adamın ecelsiz gitmesine sebep oldu. Sürekli tenkit, sürekli hakaret. Sonra Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i seçti. Kısa süre sonra onlar da papaz oldular. Bu sistemin arızasından kaynaklanıyor. Bu sistem, baba ile oğlu birbirine düşürür. Onun için değişmesi lazım. Keyfi bir iş yapmıyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title