Haberler

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Seçim Değerlendirmesi

Memleketi Bingöl’de seçim değerlendirmesi yapan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bütün bu sağdan soldan değişik çevrelerden yapılan taarruzlara rağmen, halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye’de de Bingöl’de de AK Parti demiştir” dedi.

Memleketi Bingöl'de seçim değerlendirmesi yapan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütün bu sağdan soldan değişik çevrelerden yapılan taarruzlara rağmen, halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye'de de Bingöl'de de AK Parti demiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin il başkanını ziyaret ederek, 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'nin çok önemli bir seçimi geride bıraktığını belirten Yılmaz, "Çok şükür kazasız, belasız güzel bir seçim yaşadı ülkemiz, huzurlu bir seçim yaşadı. Birileri bu seçimi gölgelemek için, bu seçime zarar vermek için ellerinden geleni yapsa da milletimiz iradesine sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı ve çok şükür seçimleri huzur içinde, barış içinde gerçekleştirdik. Bu seçimin tarihi bir sonucu da doğmuştur. AK Parti, her iki kişiden birinin oyunu alarak tek başına devam edecektir inşallah. Yapılan bütün taarruzlara rağmen, bir araya gelmesi mümkün olmayan çevrelerin bir araya gelip bu partiye çeşitli şekillerde zarar vermeye çalışmalarına rağmen halkımız basiretini ortaya koydu, milletimiz derin ferasetini ortaya koymuştur ve Türkiye'de de Bingöl'de de AK Parti demiştir, istikrar demiştir, huzur demiştir" dedi.

AK Parti'nin aldığı yüzde 49,9'luk oyun tarihi bir oy olduğunu belirten Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Normalde geçmişte çok daha büyük, daha çok büyük milletvekili sayılarına ulaşmak mümkündü ama çok şükür 18 eksiğimiz vardı 59 milletvekili artışla tek başına tekrar iktidar olduk. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi bu seçimin kaybedeni yok. Hiç kimse kaybetmedi, Türkiye kazandı, milletimiz kazandı, demokrasimiz kazandı. Bundan sonra istikrar için reformlarımıza devam edeceğiz. 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bingöl ile ilgili de hepimizin iftihar edeceği bir tablo var karşımızda. Yüzde 65 gibi bir oy aldık, Bingöl halkının sağduyudan yana, haktan yana, hakikatten yana tavrını gördük. Son seçimde bu tavrını tekrar ve çok net bir şekilde ortaya koydu. Bingöl halkına şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son seçimle mukayese ettiğimiz zaman, Bingöl'ün geneli olarak söylüyorum. AK Parti'nin oyu 22 binden fazla artış gösterdi. Bize en yakın diğer partinin oyu ise 15 bin 500'e yakın düşüş gösterdi. Böylece geçen seçimde aramızdaki fark 7 bin civarında olmuştu, şu anda baktığınız zaman aramızdaki fark 45 bine çıkmış durumda. Yüzde 47 olan oy oranımız, yüzde 65'e çıkmış durumdadır. Türkiye'de oyunu en fazla yükselten ilk üç ilden biri Bingöl oldu. Bunlar gerçekten son derece iftihar edilecek durumlardır". - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title