Haberler

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "AK Parti yeni Türkiye'nin partisidir, değişimin, dönüşümün partisidir.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "AK Parti yeni Türkiye'nin partisidir, değişimin, dönüşümün partisidir. Bu anlamda da gençlerin gerçek adresidir" dedi.

Bingöl'de seçim çalışmalarını süren Yılmaz, Ilıcalar Beldesi ile Uzundere, Alatepe ve Yiğitler köylerini ziyaretinin ardından, bir düğün salonunda gençlerle bir araya geldi.

Yılmaz, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin son 13 yılda önemli değişim ve dönüşümler yaptığını, AK Parti'nin gençlere yönelik hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "Gençlerin gerçek partisi AK Parti'dir, diğerleri statükonun, eski Türkiye'nin partisidir. AK Parti yeni Türkiye'nin partisidir, değişimin, dönüşümün partisidir. Bu anlamda da gençlerin gerçek adresidir. AK Parti yasakları kaldırdığı gibi demokraside bir çok adımlar attı" diye konuştu.

GENÇDES programı

Gençlerle ilgili yeni programlar uygulamaya geçirileceğini, GENÇDES programını başlatacaklarını anlatan Yılmaz, şunları  söyledi:

"Nasıl KÖYDE, BELDES, SODES gibi daha önce yaptığımız programlar var. Bu sefer de GENÇDES program başlatılacak. Diyelim ki birkaç gencimiz bir araya geldi, bir dergi veya gazete çıkarmak istiyorlar. Onlara destek verilecek. Gençlerimiz, müzik, sinema ve değişik alanlarda projeler getirsinler, onlara destek olalım. İnşallah GENÇDES programını da diğer programlar gibi uygulama şansı bize nasip olur."

Yılmaz, gerek Türkiye'de gerekse Bingöl'de gençlerin mesleki eğitimine ve üniversitelere büyük yatırım yaptıklarını vurguladı.

-"En büyük zenginlik, gençlerimizdir"

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, yeni dönemde gençlerin istihdamına ve iş bulmasına yardımcı olacaklarını belirterek, "Gençlerin iş, aş bulmasına daha büyük önem vereceğiz, çünkü bizim genç bir nüfusumuz var" dedi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi Türkiye'nin yaş ortalamasına bakıyorsunuz yüzde 30 civarında. Bazı vilayetlerde bu 40'a kadar çıkıyor, bunlara 'emekli şehirleri' diyoruz. Çanakkale, Sinop ve Balıkesir gibi yerlere baktığınızda durum böyle ama bizim hala çok güçlü genç bir nüfusumuz var. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu bizim en büyük servetimiz, zenginliğimiz. Ne yeraltı  ne yer üstü kaynakları, en büyük zenginlik gençlerimizdir."

Gençlere ücretsiz internet

İş kurmak isteyen gençlere önemli destekler sunacaklarını, bütün gençlere ücretsiz internet vereceklerini, gençlerin iyi yetişmesi için bunu yapacaklarını kaydeden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Diğer yandan gençlerimizden bir kısmı girişimci olabilir, kendisi bir iş yeri kurmak isteyebilir. Onlara da 50 bin liraya kadar hibe destek verilecek. Hani diyorlar ya 'baba oğula yapmaz' gerçekten öyle. İnşallah bunu da başaracağız. 100 bin liraya kadar faizsiz destek vereceğiz. Genç girişimcilere işini geliştirmek için 100 bin liraya kadar faizsiz destek vereceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title