Haberler

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörle mücadele ile demokratikleşme sürecinin de yarım kalmayacağını belirterek, "Terörle mücadelemizi inşallah sonuna kadar sürdürüp ülkeyi bu beladan kurtaracağız. Halkımızın hiçbir endişesi olmasın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörle mücadele ile demokratikleşme sürecinin de yarım kalmayacağını belirterek, "Terörle mücadelemizi inşallah sonuna kadar sürdürüp ülkeyi bu beladan kurtaracağız. Halkımızın hiçbir endişesi olmasın" dedi.

Yılmaz, 24 TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

1 Kasım seçimlerine ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti'nin çok ciddi bir muhasebe yaptığını ve sonuçların kendilerine yeni bir motivasyon verdiğini söyledi.

Yılmaz, "Geçen seçim bir parça rehavet olduğundan bahsedebilirim. Bu seçimde çok daha yoğun bir gayet var, ben bunun mutlaka sonuca yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"1 Kasım seçimlerinde AK Parti olarak ne bekliyorsunuz?" sorusuna "Tek başına iktidar bekliyoruz" cevabını veren Yılmaz, Türkiye'nin de buna ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Yılmaz, ikincil nesil reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini, bunun için de kararlı ve tecrübeli yönetimlere gerek olduğunu ifade etti.

Seçim beyannamelerini, 7 Haziran seçimlerine göre güncellediklerini anlatan Yılmaz, 7 Haziran'dan dersler çıkararak sosyo-ekonomik kesimleri daha fazla önemseyen, onlara daha doğrudan hitap eden vaatler geliştirdiklerini anlattı.

Bütün vaatleri yaparken çok ince eleyip sık dokuduklarını belirten Yılmaz, bütün toplumsal kesimlere önemli ve somut vaatlerle çıktıklarını, bunun da sahada çok ciddi karşılık bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Bizi diğer partilerden ayıran en önemli unsurlardan biri, diğerlerinde sadece bir dağıtma politikası var, bizde ise hem sosyal kesimlere sosyal adaleti sağlayıcı politikalar var, hem de bir büyüme, kalkınma, gelişme, üretim stratejisi var" değerlendirmesinde bulundu.

"Terörle mücadelemiz yarım kalmayacak"

Teröre ilişkin bir soru üzerine, terörün doğrudan ve dolaylı maliyetlerinin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, en büyük maliyeti de bölge halkının ve gençlerin ödediğini söyledi.

Terör örgütünün çözüm sürecini suistimal ettiğini, sistemli bir şekilde kötüye kullandığını ve çözüm sürecinin ruhuyla hiçbir şekilde bağdaşmayacak tavır içine girdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bu seçimlerden çok önce başladı. Biraz belki Suriye'deki gelişmelerle ilişkilendirebiliriz bunu. Bir şekilde terör örgütü çözüm sürecini sabote etti adeta" dedi.

Terörü ortadan kaldırmak, kardeşlik ve birliği güçlendirme hedefinden asla vazgeçmediklerini vurgulayan Yılmaz, bir taraftan terörle mücadele edeceklerini, kamu düzenini, vatandaşın emniyetini sağlamaya devam edeceklerini, diğer taraftan da demokratik kazanımları koruyarak geliştireceklerini kaydetti.

Burada da muhatabın bütün toplum olduğuna dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda da bölgede bir rahatsızlık var. Belli gruplar sanki kendileri tek muhatapmış gibi herkesin temsilcileri kendileriymiş gibi bir tavır içine giriyorlar. Bunlar kesinlikle doğru yaklaşımlar değil. Hiç kimsenin çıkıp da tekelci bir anlayış içinde, herkesi temsil ediyor tavrına girmemesi gerekir. Demokratik bir ortamda, çoğulcu bir anlayış içinde bütün toplumu muhatap alarak, inşallah demokratikleşmemize devam edeceğiz. Bir taraftan da toplumu hiç kimsenin insafına bırakmamalıyız. Devletin birinci görevi halkın emniyetini sağlamaktır. Bu konuda da alınması gereken her türlü tedbiri alıyoruz almaya devam ereceğiz. Terörle mücadelemiz de demokratikleşme sürecimiz de yarım kalmayacak. Terörle mücadelemizi inşallah sonuna kadar sürdürüp bu ülkeyi bu beladan kurtaracağız. Burada halkımızın hiçbir endişesi olmasın, hiçbir şekilde yarım kalmayacak bu mücadele, bunu herkesin bilmesi lazım."

Hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, kime karşı olursa olsun, terörün kategorik olarak dışlanması ve lanetlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bunu yapmadığımız sürece ne demokrasimizi, özgürlüklerimizi yeterince geliştirebiliriz, ne refahımızı kalkınmamızı artırabiliriz" dedi.

G20 Zirvesi

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Antalya'da yapılacak G20 Zirvesi ile ilgili bir soru üzerine ise dönem başkanı olarak Türkiye'nin bu süreci başarıyla yönettiğini belirterek, "Zirveyle Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bunu taçlandıracağız" dedi.

Zirvede ekonomik, finansal konular, dünya ekonomisinin gidişatının ele alınacağını bildiren Yılmaz, aynı zamanda mülteci meselesi, terör konusu gibi ekonomiyi ve tüm hayatı etkileyen meselelerin gündeme geleceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title