Haberler

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Türkiye, AB'ye Tam Üye Olmadan Gümrük Birliği İle Kaybetti

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Türkiye, Avrupa Birliği tam üyesi olmadan Gümrük Birliğine girmekle, gerçekten önemli kayıpların içerisine düştü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konular hakkında açıklama yaptı. Soruları yanıtladı.

AB'YE TAM ÜYE OLMAYAN TÜRKİYE KAYBETTİ

Kurtulmuş, " Türkiye, Avrupa Birliği tam üyesi olmadan Gümrük Birliğine girmekle, gerçekten önemli kayıpların içerisine düştü. Maddi anlamda Türkiye'nin önemli kayıpları oldu. Arkasından bir de Avrupa Birliği ile ABD arasındaki TTIP Anlaşmasının (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması) yürürlüğe girmesiyle, Türkiye'nin mevcut durumuyla beraber çok daha ciddi kayıplarla karşı karşıya kalma ihtimali olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin özellikle Avrupa'daki yeni gelişen bu şartlar çerçevesinde, Gümrük Birliğini yeniden gözden geçirmesi, müzakere etmesi zaruridir."dedi

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sait:

referandum yapın

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title