Haberler

Kurtulmuş Açıkladı! İsrail'le Anlaşma Saat 13.00'te Dünyaya Duyurulacak

Güncelleme:

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde 26 Haziran'da belli noktaya gelindi, bu gelinen nokta bugün saat 13.00'te dünyaya duyurulacak" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Kurtulmuş, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde 26 Haziran'da görüşmede belli bir noktaya gelinmiştir. bugün saat 13.00'te her iki başbakanın eşzamanlı açıklamasıyla dünyaya duyurulacaktır." dedi. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler 6 yıl sonra normale dönüyor. Normalleşme ile birlikte enerji ve inşaat alanında yeni işbirliklerine kapı açılacak.

ERCİŞ VE MİDYAT İL Mİ OLUYOR

Erciş ve Midyat'ın il olmasıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Böyle bir konu Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Bir gazetedeki açıklamayı esas alarak fikir beyan edemeyiz. Bunlar tartışıldığı zaman gündeme gelir, sizinle paylaşırız" diye konuştu.

AB İLE ANLAŞMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş "Türkiye'nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiği, kalan beş yükümlülüğün nasıl yerine getireceği ile ilgili de samimi olarak niyetini ortaya koyduğu açıktır. Bu çerçevede, Avrupa Birliği'nin özellikle bu son gelişme karşısında, Türkiye'ye karşı çok daha duyarlı davranmasının, Avrupa Birliği'nin menfaatlerine olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle vize serbestisi konusunda mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ve temenni ediyoruz." dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları:

"İSRAİL İLE ANLAŞMAYI BAŞBAKAN BUGÜN DUYURACAK"

"Belli bir noktaya gelinmiştir. Bu gelinen nokta her iki başbakanın saat 13:00'te eş zamanlı açıklamasıyla dünyaya duyurulacaktır.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile ilişkilerin tekrar normalleşmesi konusunda sinyaller var. Türk vatandaşlarına tekrar çalışma iznini verildiğini memnuniyetle belirtmek isterim.

YATIRIMCIYA TEŞVİK PAKETİ

Beş yıl vadeli devlet tahvili alanlara oturma izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.

AD-SOYAD DEĞİŞTİRMEK KOLAYLAŞIYOR

Mahkeme kararı olmadan insanların adlarını ve soyadlarını değiştirme hakkı sağlanacaktır. Ayrıca adres ve nüfus değişikliklerine uzun prosedür işlemleri kaldırılacaktır. Nüfus ve ikametgah kayıtlarına e-devler üzerinden ulaşılması sağlanacaktır."

İSRAİL'LE İLİŞKİLER 6 YIL SONRA SİL BAŞTAN

6 yıl önce Mavi Marmara saldırısı ile bozulan İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler normalleşme yolunda. Bugün basın toplantısıyla duyurulması beklenen normalleşmenin enerji ve inşaat alanında milyarlarca dolarlık anlaşmaların önünü açabileceği öngörülüyor. Uzlaşmayla İsrail yeni bir pazar kazanacak, Türkiye ise doğalgazda Rusya'ya bağlılığını azaltacak.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (37)

HARAM OLSUN:

Eyer bu israil gavurlarıyla tekrar iş birliği yaparsan reis. sana verdiğim oy zıkkık haram olsun inş. başkada bişey demiyorum.

22
0
yanıtYanıtla
NASIL MÜSLÜMANLIK BU:

SİZ AKPLİLER MÜSLÜMANSANIZ BEN ATEİST OLMAYI TERCİH EDERİM İKİ YÜZLÜ YAHUDİ DOSTU ÇAKMA MÜSLÜMANLAR SİZİ.

18
1
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

AT SAHIBINE GÖRE KISNER. YULARI TUTANI DA UNUTMA.

yanıt0
yanıt0
KILÇIK:

vay canına nerdeyse milli baram ilan edecekler az kaldı

18
1
yanıtYanıtla
NELER OLDU!:

Referandum yapalım. Zora kaldığında referanduma gideriz diyen zata seslniyorum. Hadi referandum yapalım:Türk milleti bu dostluğu istiyor mu istemiyor mu? ne? olmaz mı? neden referandum olmazmış? . . . . . kaç para aldınız?

17
0
yanıtYanıtla
ıoı:

İnsanda biraz utanma olur ya! pişmiş kelle gibi sırıtıyor vasıfsız

17
0
yanıtYanıtla
meydan:

Israile rest cekersiniz, Filistinli kardesleriniz icin yalandan gözyasi dökersiniz, bu arada gizli gizli gemiciklerinizle ticareti sürdürürsünüz. Gazze ablukasi kalkmadan olmaz dersiniz, cark edersiniz, Atamiza Inönüye olmadik hakaretler yagdirisiniz sonra sizin Reisiniz ondan alinti yapar. Sizin kadar yüzsüz omurgasiz insanlar varmi ya!

16
0
yanıtYanıtla
İŞTE BU YÜZDEN İNADINA CHP:

AKŞAMA KUTLAMA VAR DESENİZE AKPLİLERDE :))) BU KADAR YÜZSÜZ NE PARTİ GÖRDÜM NE DE SEÇMENİ 1 DEDİĞİNİZ 1 DEDİĞİNİZE TUTSUN YAHU

15
0
yanıtYanıtla
EMİN:

BU İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ İÇİN NELER VAAD EDİLDİ ACABA

15
0
yanıtYanıtla
MADALYA BOŞUNA VERMEZ YAHUDİLER:

BİRİLERİ YAHUDİLERDEN ALDIĞI MADALYANIN HAKKINI VERİYOR DESENİZE.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title