Haberler

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye Ekonomisi Tekrar Yükselişe Geçti

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, teröre ve darbe girişimen rağmen Türkiye'nin ekonomide tekrar yükselişe geçtiğini belirterek, 2017 yılının çok daha güzel olacağını söyledi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, teröre ve darbe girişimen rağmen Türkiye'nin ekonomide tekrar yükselişe geçtiğini belirterek, 2017 yılının çok daha güzel olacağını söyledi.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar programına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy katıldı. Türkiye Petrolleri Kristal Park'taki iftarın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ak Parti olarak Türkiye'de hayal edilemeyecek reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, Türkiye'nin son iki yıldır zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin ülkeye yansıması olduğunu söyledi.

'TERÖRE RAĞMEN TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜYOR'

Türkiye'nin ekonomide tekrar bir yükseliş dönemine girdiğini belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Türkiye bugün Allah'ın izniyle ekonomide ve diğer alanlarda tekrar bir yükseliş dönemine girmiştir. Bakın tüm bu Ortadoğu'daki kaosuna ve darbe girişimine rağmen, teröre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yüz binlerce kardeşimize iş AŞ bulmaya devam ettik. İnşallah çok daha iyi olacak 2017 yılı. Türkiye hakikaten bu zor coğrafyada mazlumların yanında durmaya devam etti. Bugün milli gelirine oranla dünyada en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. Miktar olarak da Amerika'dan sonra en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. Türkiye bu yönde hakikaten büyük bir başarı hikayesi ve insanlığa ders veren bir yaklaşım içerisindeyiz. Bugün 3 milyon üzerinde Suriyeli, Iraklı kardeşimize Türkiye içinde bakıyoruz. Türkiye nerede olursa olsun, hangi inanç, etnik gruptan olursa olsun bütün felaketlere karşı duyarsız kalmıyor, yardım elini uzatıyor. Türkiye imkanlarını içerde milleti için kullanırken, yine dışarıdaki insanlık dramlarına kayıtsız kalmıyor. O açıdan insan hakikaten ülkesiyle, milletiyle gurur duyuyor. Biz ülkemizde bütün farklılıkları biz zenginlik olarak görüyoruz. Türkiye hakikaten zengin, birçok etnik ve inanç kurumu huzur içerisinde kardeş olarak, bir olarak yaşam özlemi içerisindedir. Birçok alanda hayal edilemeyen reformları yaptık, yatırımları yaptık. Bölgenin Türkiye'nin batısıyla kalkınmışlık farkları gidermek için tam bir seferberlik anlayışına girdik."

- Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Şevket Aksoy Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title