Haberler

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Özel Sektörün Yanındayız"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Şimşek, hükümet olarak özel sektörün yanında olduklarını belirtti. Şimşek, açıklamalarında Avrupa ile sorunların yanında pozitif bir gündemin de olduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IFC'nin " Türkiye'de Özel Sektör: Sürdürülebilir Kalkınma" paneline onur konuğu olarak katıldı. Şimşek burada yaptığı konuşmada ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel sektörün sorunlarını yok sayamayacaklarının altını çizen Şimşek, "Özel sektörün sorunları bir anlamda devletin sorunlarıdır. Onun için bunları birlikte yapacağız ama aşırı risk almayı da birtakım kurallara bağlamamız gerekebilir önümüzdeki dönemlerde. İpuçlarını veriyorum bu konular çalıştığımız konulardır. Biz özel sektörümüzle birlikteyiz özel sektörümüzün yanındayız. Özel sektörün sorunlarına kayıtsız kalmayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açılış konuşmasını yaptığı, ev sahipliğini ise IFC Başkanı ve CEO'su Philippe Le Houérou ile IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos'un üstlendiği panelde Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de olarak yer aldı.

Şimşek açıklamasında kısa vadede Türkiye'nin en önemli meselesinin anyasa değişikliği olduğunu söyleyerek "Kısa vadede küresel belirsizlikler ne ölçüde giderilir bilemem ama Türkiye'ye ilişkin şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. Kısa vadede Türkiye'nin en önemli meselesi anayasa değişikliği. Uzun bir süredir gündemde. Doğru kurgulanırsa ki inanıyorum ki o çerçevede gerçekleşecek. Türkiye'de yönetimde istikrarı temsilde adaleti sağlayabilirsek aslında orta uzun vadeli Türkiye'nin görünümünü iyileştirecek bir reform. Çok kapsamlı bir yapısal reform gündemimiz var. 2016 yılında kısmi de olsa bir ilerleme sağladık. Ama yapacağımız çok şey var. Liste uzun" dedi.

"Savunma Sanayii'nde Türkiye, yavaş yavaş ihracatçı konuma gelmeye başladı"

Şimşek, sıkıntıların yanında Avrupa'yla pozitif gündeminde var olduğunu söyledi. Şimşek, "Biliyorum sıkıntılı bir çok konu var ama pozitif gündem de var. Mesela gümrük birliğinin bire anlamda genişletilmesi güncellenmesi bence Türkiye'ye muazzam bir şekilde değer katar. Avrupa Birliği ile çok daha kapsamlı yeni nesil bir gümrük birliği ve genel anlamda tüm dünyayla ilişkilerimizin rasyonel gerçekçi ve pragmatik bir zeminde götürülmesi meselesi Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri olacaktır. Savunma Sanayii'nde Türkiye önemli ithalatçı konumundan yavaş yavaş ihracatçı konuma gelmeye başladı. Çünkü orada odaklandık ama yetmez aynı şeyi enerji de ve diğer sektörlerde de kurgulamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin girişimcilik ruhu sıkıntılar var diye kaybolmayacak"

Türkiye'nin girişimcilik ruhunun sıkıntılar var diye kaybolmayacağını belirten Şimşek, "Girişimcilik ruhu tam aksine güçlenecek. Bu girişimcilik ruhu birçok stres testinden geçti. Belki önümüzdeki dönemde tüketicilerde olduğu gibi makro ihtiyati bir çerçeveyi burada oturtmamız gerekecek. Çünkü özel sektör bizi ilgilendirmez diyemeyiz. Özel sektör Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir. Bu özel sektör ile biz güçlüyüz. Özel sektörün sorunları bir anlamda devletin sorunlarıdır. Onun için bunları birlikte yapacağız ama aşırı risk almayı da birtakım kurallara bağlamamız gerekebilir önümüzdeki dönemlerde. İpuçlarını veriyorum bu konular çalıştığımız konulardır. Biz özel sektörümüzle birlikteyiz özel sektörümüzün yanındayız. Özel sektörün sorunlarına kayıtsız kalmayız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Hamdi Akın Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title