Haberler

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Diyarbakır Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Diyarbakır'da İl Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları ve Galip Ensarioğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri eşlik etti. Valilik şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker daha sonra beraberindekilerle birlikte Vali Hüseyin Aksoy'un makamına geçti.

Numan Kurtulmuş, valilik makamında Kobani'deki olaylara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Şimdi öncelikle şunu ifade etmeliyim. Kobani'de Türkiye olarak ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle, Kobani meselesinde çözüm bulunması için çaba sarf ediyoruz. Meselenin iki tarafı vardır. İnsani yardımlar boyutunda. Açıkça ve övünçle ifade ederim dünyada hiçbir devletin bizden çok daha zengin devletlerinden dahi kolay kolay ortaya koyamayacağı ve yapamayacağı bir performansı ortaya koyduk. 18 saat içerisinde 70 bine yakın Kobanili kardeşimiz Türkiye sınırı içerisine geldi. 3 gün içerisinde ise 200 bine yakın, Kobanili kardeşimiz geçiş yaptı. Şu anda Kobani'de aşağı yukarı sivil vatandaş kalmamıştır" dedi.

Bir gazetecinin terör örgütü IŞİD ile mücadele ve peşmergelerin geçişi konusunda neler yapılacak sorusuna cevap veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "IŞİD ile mücadele konusunda maalesef çok fazla nasıl müdahale edeceğini koalisyon güçlerinin de çok berrak ve güzel bir ittifak edilmiş programının olmadığını görüyoruz. Bu çerçevede IŞİD meselesini refayetle başından ifade ettiğiniz gibi IŞİD'i bir neden olarak değil, sonuç olarak görmekteyiz. Bölgede halkların siyasete katılımı uzun yıllardır büyük geniş kitleler siyasetin dışına itilmiştir. Irak ve Maliki döneminde geniş kitleler siyasetin dışına itilmiştir. Maalesef sokaklar ve bu anlamda terörize edilmiş ortam ISİD'in eline bırakılmıştır. Dolaysıyla IŞİD'e son vurucu darbe yapılması lazım, sadece Kobani değil, diğer yerlerde de yapılması lazım, bunu nasıl, kim yapacak meselesi tartışılmaktadır. Biz bu anlamda IŞİD'deki sivil kayıpların minimize edilmesini başından beri savunmaktayız. IŞİD ya da benzeri gruplar mesela bugün IŞİD'i bitirirsin ama şartlar devam ederse yarın öbür gün başka örgüt ortaya çıkar. Hiçbir terör örgütünün yaşama imkanı bulamayacağı bir Suriye oluşturulması için ortaya bütün gücümüzle görüşlerimizi ve planlarımızı koymaktayız. Ümit ediyorum Kobani'deki bu durum en kısa süre içerisinde biter. Türkiye'nin başından beri görüşü, Türkiye ile bu anlamda dost ilişkiler geliştirmiş olan unsurların, Kobani'de olması Türkiye'nin tercih sebebidir. Bunu da açık bir şekilde ortaya koyuyoruz. Peşmerge unsurları ve Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'de rejime muhalif unsur olarak orada bulunmasına Türkiye'nin ilişkileri bakımından daha faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından ziyaret basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Numan kurtulmuş Hüseyin Aksoy Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title