Haberler

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, Trabzon'da eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıtıcı faaliyetlerde bulunduğu Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Buluşması'na katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Törene katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptıkları konuşmada Trabzon'da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Trabzon'dan güzel anılarla ayrılacaklarını umduklarını söylediler.

Yabancı öğrencilerin horon gösterisi ardından söz alan Kurtulmuş, "Dünyanın neresinde mağdur ve mazlum varsa oralara el uzatacağız. Ötekileştirilmiş, adam yerine konulmayan, 'Bir yardım eli yok mu?' diyerek elini semaya açıp dua eden kim varsa onun yanında olacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin artık güçlendiğini dünyanın dört bir tarafına eli-kolu uzanan bir ülke olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Dünyanın farklı yerlerinde bir çok etkinliklere ev sahipliği yapan, kalkınma yardımlarını ulaştıran, ecdadımızın izlerini süren bir ülke haline geldik. Yeni ve güçlü Türkiye dediğimiz şey budur. İki gün önce TİKA'nın dünyanın 6 farklı bölgesinde organize ettiği, kuruluşunu yaptığı, restore ettiği işlerin açılışını yaptık. Bunlardan biri buradan binlerce kilometre uzakta, Mynmar'daki Thayet şehitliği. Diğeri Filistin'in Nablus kentindeki Reşadiye Kız Okulu'ydu. Bilge Tonyukuk abidelerinin yolunu yaptık. Türkiye'nin gücü arttıkça, Türkiye büyük ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam ettikçe, hem ufku genişliyor, hem dünyanın her tarafındaki mazlum ve mağdurlara elini uzatabiliyor. Tarihinin ve atalarının izlerini sürüyor, köklerini buluyor. Bizim atalarımızdan öğrendiğimiz en önemli hususlardan biri, 'kökü mazide olan ati' olabilmektir. Yani geçmişini unutmadan, geleceğe doğru güçlü şekilde yürüyebilmektir. Onun için Mynmar'da iz sürüyoruz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un babasının Kosova'da imamlık yaptığı yeri restore ediyoruz, ibadete açıyoruz. Türkiye böylece sadece kökleriyle buluşmuyor, aynı zamanda bu köklerin üzerine büyük bir gelecek inşa ediyor." Diye konuştu.

Yaklaşık 15 bin kardeş ülkelerin gençleri Türkiye'de eğitim gördüğünü hatırlatan Kurtulmuş, "Türkiye hem kendi kültürü ve medeniyetini daha güçlü hale getirmek için mücadele edecek hem dünyanın her yerindeki mazlum milletlere elini uzatacak, hem de büyük ailemizin fertlerine ev sahipliği yaparak, gençlerini burada eğitecek. Dünyanın neresinde mağdur ve mazlum varsa olara el uzatacağız. Ötekileştirilmiş, adam yerine konulmayan, 'Bir yardım eli yok mu?' diyerek elini semaya açıp dua eden kim varsa onun yanında biz olacağız. Dünyanın neresinde kardeşlerimiz varsa, evlatlarımızı Türkiye'ye davet edeceğiz, Anadolu halkının, kültürüyle birlikte yoğrularak hep beraber geleceğe doğru yürüyeceğiz" dedi.

Bu topraklarda ayrı gayri olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Ayrı gayri yoktur. Bu topraklarda, Yunus'un tabiriyle, 'kamu alem birdir bize'. Her yaradılanı Hazreti İnsan olarak gören ve sahip çıkan bir anlaşış vardır. Sadece Türkiye'nin hayrı için değil, Uganda'dan Mynmar'a tüm ülkelerin hayrı için böyle olmalıdır. Dünyada ismini bilmediğimiz ama gözünü dikmiş, 'acaba Türkiye'de ne oluyor?' diye kulak kabartan milyonlarca insan olduğunu unutmayın. Bu insanların önemli bir kısmı Müslüman. Ama inanın ki Müslüman olmasalar bile Türkiye'nin adaletini, şefkatini dinlemeye, oradan gelecek olan güzel haberlere kulak kabartan milyarlarca insan var. Vazifemizin sadece Türkiye'yi abad etmek olmadığını, tüm mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmak mecburiyetinde olduğumuzun bilincindeyiz. Yeryüzünde her yere, her bölgeye adaleti, hakkaniyeti, insafı, vicdanı taşımak zorunda olduğumuzu biliyor ve bu bilinçle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler arasındaki futbol turnuvasında birinci olan Azerbaycan takımına ve ikinciliği kazanan Afrika karmasına madalya ve kupaları protokol tarafından verilirken, Kurtulmuş, daha sonra öğrencilerin ülkelerini tanıtmak için hazırladığı standları gezerek, hatıra fotoğrafı çektirerek gençlerle sohbet etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title