Haberler

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Dünyanın Her Yerinde Terör Saldırısı Olabileceği Görüldü"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Dünyanın her yerinde terör saldırısı olabileceği görüldü" "İngiltere hükümeti ve halkına taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz" "Terör örgütü ayrımı yapılmadan tüm Dünya mücadele etmeli" "Norveç'in yaptığı kabul edilebilir bir şey değil"ADIYAMAN...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Dünyanın her yerinde terör saldırısı olabileceği görüldü"

"İngiltere hükümeti ve halkına taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz"

"Terör örgütü ayrımı yapılmadan tüm Dünya mücadele etmeli"

" Norveç'in yaptığı kabul edilebilir bir şey değil"

ADIYAMAN - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de ki terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, terör örgütleri ayrım yapılmadan mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, " İngiltere'de ki saldırı ile dünyanın her yerinde terör saldırı olabileceğini görüldü" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kaynaklara göre kabri kesin olarak bilinen Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki Hz. Safvan bin Muattal'ın kabrini ziyaret etti. Sahabede yapılan külliye inşaatını gezerek bilgi aldı.

Hz. Safvan bin Muattal'ın kabir ziyareti sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2 Mart tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Samsat ilçe merkezine geldi.

Samsat AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Adıyaman Valisi Abdullah Erin'den brifing aldıktan sonra açıklamada bulundu.

İngiltere saldırısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dün dünya kamuoyunda meşgul eden İngiltere'deki terör saldırısı gündemdedir. Aziz milletimizin adına bu terör saldırısı dolayısıyla İngiliz hükümetine, İngiltere halkına taziyelerimizi üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Böyle bir saldırının olması fevkalade düşündürücüdür. Terörün sınırı yok. Terör dünyanın her yerinde hareket edebileceğini ortaya çıkartmıştır. Parlamento binasının hemen yanında olan olay tüm dünyanın aklını başına alması gerektiğini bir kez daha teyit etmiştir. Ölenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Hiçbir örgüt ayrımı yapmaması gerektiğini gördük. Dünyanın her yerinin terör saldırılarının muhatabı olabileceği görüldü. İnsanlık cephesinde teröre karşı birleşmemiz lazım. PKK'dan DHKP-C'ye FETÖ'den diğer örgütlere karşı hep beraber hareket etmeliyiz. İnsanların hayatına karşı bir faaliyet içerisindedir. Terör örgütleri bütün toplumları içine kapatmak ve toplumları birbirinden izole etmek istemektedir. Barıştan yana olan bizlerin ortak bir mücadele vermemiz gerekiyor. Türkiye gibi terör örgütlerinin tamamına karşı mücadele eden bir ülke olarak, onlarca yılını saldırılara karşı mücadele veren bir ülke olarak bunu en iyi bilen biziz. Dünyaya sesleniyoruz. Terör örgütlerinin hepsine birlikte mücadele edelim. Her türlü çabayı müştereken hareket edelim. Hiçbir ön yargı olmaksızın hiç bir terör örgütünü vekalet savaşlarının bir aracı olmaksızın tüm dünyayı terör örgütlerine dar edelim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "2 Mart tarihinde deprem sonrasında yapılan faaliyetleri yerinde görüyoruz. Tüm Samsatlılara geçmiş olsun diyoruz. İlk andan itibaren burada hükümet olarak müdahalede bulunduk. Ekiplerimiz depremzede kardeşlerimizin yanında yer aldı. İhtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza çadırlar ulaştırıldı. Konteynırlarla birlikte vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçilmeye çalışılacak. Devlet olarak, hükümet olarak görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte Samsat'ın yeniden imarıyla ilgili çalışmalara ön ayak olunacak. Çok hızlı bir şekilde olaya müdahale eden tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Norveç'in FETÖ'cülere iltica hakkı vermesiyle ilgili açıklamada bulunan Kurtulmuş, "Norveç konusu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu dostluğa müttefikliğe sığmaz. Norveç hükümetini sıkıntıya sokmak isteyen kişiler Türkiye sığınmış olsalardı biz ne kadar rahatsızlık duyuyorsak o kadar rahatsızlık duyardır. 15 Temmuz bir darbe teşebbüsüdür. Bu FETÖ'cü subaylar sığınma talebinde bulunarak darbenin bir parçası olmuşlardır. Bu sığınma taleplerini kabul etmek ne demektir. Dost ve müttefik ülkelerden dostluklarını ve müttefikliklerine yakışır bir tavır bekliyoruz. Bunla sıradan bir iltica talebinde bulunuyor. Bunlar darbeyi biz yaptık diyerek iltica talebinde bulunuyorlar. Türkiye bu kişilerin iadesini talep ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Adıyaman Norveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title