Haberler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Yakın coğrafyada da kalıcı bir ateşkes sağlanarak, terör belalarından kurtulursak Türkiye çok daha büyük bir büyüme potansiyeline sahip olacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkalığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Kurban Bayramı'nın Suriye'deki iç savaşın kalıcı olarak sona ermesine vesile olmasını temenni eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Şu anki ateşkesin kalıcı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah yakın coğrafyamızda da barış ve huzur ortamı oluşur. Türkiye için de kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz bayram vesilesiyle daha da güçlenecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, iç taleplerdeki artışa karşın dış taleplerdeki düşüşle ilgili konuyla ise, "ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Aslında Türkiye içeride hızla büyüyor. Yani iç talep, gerek özel tüketim olsun gerek kamu yatırımları olsun hızlı bir şekilde yüzde 5'in üzerinde büyümeye işaret ediyor. Ama gelin görün ki, dünyadaki talebin zayıf olması ve yakın coğrafyamızdaki kaos nedeniyle maalesef büyümemiz yüzde 5'in üzerinde olmadı, yüzde 3.1 olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında da yüzde 4'e yakın büyüme oranı söz konusu. İçinden geçtiğimiz süreci, dünya ekonomisindeki cılız büyümeyi, dış ticaretteki daralmayı dikkate alırsanız aslında Türkiye'nin büyüme performansı gayet iyi. Darbe girişimi nedeniyle üçüncü çeyrekte bir miktar olumsuz etki olabilir. Biz hızla yapısal reformları yerine getirerek, güçlü bir güveni tesis ederek, daha yüksek bir büyümeye işaret edecektir" ifadelerini kullandı.

Sorunların çözümünde birlik ve beraberlik olgusunun önemine dikkat çeken Şimşek, "Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberliği güçlendirerek, terörle mücadele başarıyı sağlayarak, yakın coğrafyada da kalıcı bir ateşkes sağlanarak ve IŞİD ile PKK terör belalarından kurtulursak, Türkiye çok daha büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Her şeye rağmen Türkiye yine güçlü büyüyor ve Türkiye'nin performansı yadsınamayacak kadar büyük diye düşünmek lazım. Her kese iyi bayramlar diliyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şimşek Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title