Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yabancı Basınla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya için büyük bir tehlike olduğunu belirterek, "Rusya da Amerika da her ülkenin bununla ilgili tedbirini alması lazım." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya için büyük bir tehlike olduğunu belirterek, "Rusya da Amerika da her ülkenin bununla ilgili tedbirini alması lazım." dedi.

Kurtulmuş, İstanbul'da çalışan uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileriyle Conrad Otel'de bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleye ilişkin Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin yaklaşımına değinen Kurtulmuş, "Allah aşkına bu kadar çukur eylemi sırasında bir tane AB raporunda, Amerikan yetkilisinin söylediği, 'Ya bu yaptığınız ayıptır, hangi demokraside çukurlar kazarak, bombalar patlatarak insanların hayatları çekilmez hale getirilir?' diye, gerçeği tespit eden cümle duyduk mu?" ifadesini kullandı.

Terör örgütü Pkk'nın 4 Kasım'da Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırıyla ilgili Türkiye'de faaliyet gösteren bir yabancı yayın kuruluşunun haberini örnek veren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İlk bilgilere göre Pkk'nın patlattığı tahmin ediliyordu, veriler o istikametteydi. Ondan sonra 3 ayrı telsiz konuşmasında PKK militanlarının bu saldırıyı yaptıkları tespit edildi, teyit edildi, Valilik açıklama yapmadan evvel maalesef Türkiye'de faaliyette bulunan bir uluslararası ajans işgüzarlık yaparak 'bunu DEAŞ yaptı' dedi. Bu tam manasıyla PKK'nın yükünü hafifletme çabasıdır. Arkasından Valilik bunun PKK tarafından yapıldığını delilleriyle ortaya koydu. Çok kısa bir süre sonra da TAK, 'Biz bunu üstleniyoruz' dedi, yani PKK'nın yan kolu üstlendi. Dolayısıyla bu kadar açık bir algı operasyonuyla yani gerçeğin böylesine 180 derece tersine ortaya koyulduğu bir algı operasyonuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bizim Türkiye olarak sizden istirhamımız doğruyu, gerçeği ortaya koyun. Eksiklerimiz varsa eleştirin, ama PKK'nın bombaladığı şey 1 saat içinde 'PKK yapmadı' noktasına gelirse buna hangi devlet dayanabilir yani."

Televizyon kanalları ve derneklerin kapatılmadığını, hukuki tabirle faaliyetlerinin durdurulduğunu dile getiren Kurtulmuş, yayınların incelendiğini, yöneticileri ve kurucularıyla ilgili raporların dikkate alındığını ifade etti.

Bir televizyon kanalının bu kadar olayın ardından sabah akşam terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in vaazlarını yayınladığını aktaran Kurtulmuş, "Böyle bir şey olmaz. Televizyon kanalı, sabah akşam PKK'nın, KCK'nın, PYD'nin, YPG'nin yaptığı eylemleri övüyor ve bunlar üzerinden Türkiye devletine tehditte bulunuyor. Şimdi, bazı şeyleri size de versek 'bu kanalın yayını durdurulmalıdır' dersiniz. Hiçbir ülke buna müsaade etmez." diye konuştu.

"FETÖ dünya için bir tehdittir"

"FETÖ'yle mücadele konusunda Rusya'yla ortak mekanizma kurulması gibi bir şey gündemde mi?" şeklindeki soru üzerine Kurtulmuş, Rusya Federasyonu'nun FETÖ gerçeğini ilk anlayan ülkelerden birisi olduğunu dile getirdi.

FETÖ'nün sadece Türkiye için bir tehdit olmadığını, dünyada faaliyet gösterdiği her ülke için tehdit olduğunu belirten Kurtulmuş, "Hatta belki Amerika Birleşik Devletleri için de. Orada tabi ki bu tehdidi silahlarla, helikopterlerle, tanklarla yapmayacak ama seçim kampanyalarında desteklediği senatörler üzerinden, mesela yönlendirecekleri kanun teklifleriyle birtakım siyasi inisiyatiflerle hiç farkında olmadan ABD menfaatlerinin bile zararına olabilecek işler yapabilirler." dedi.

FETÖ'nün kapalı bir örgüt olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Hasan Sabbah'ın örgütü gibi bir örgüt. Bunları söylediğimizde, bütün dünya çok abartıyoruz zannediyordu, ne kadar haklı olduğumuz görüldü. Cumhurbaşkanımızı öldürmeye giden timin komutanı binbaşı, aynı timin içinde generaller de var, binbaşıdan emir alıyor. Adam ilahiyat fakültesinde yardımcı doçent, orduda birçok generale emir veriyor. Koridorda general adama selam veriyor" ifadelerini kullandı.

Bu konuda herkesle iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Faaliyette bulundukları her ülkede esas amaçlarının o ülkeyi etkilemek olduğu aşikardır. Afrika'daki filanca ülkede okul açıyor. Adama sormazlar mı okulda okuttuklarının hepsi Afrika'daki o ülkenin yöneticilerinin çocukları. Afrika'da bir sürü fukara çocuk var. İki tane fukara çocuğun elinden tut da onları okut. Bu adamların nasıl bir istihbaratçı faaliyetin içinde olduğu buradan belli. 1972'de Harp Okulu'na giriş sorularını almışlar. Adama sormazlar mı sen dini bir cemaatsin ne işin var TSK'ya adam sokmakta. Ne işin var emniyet teşkilatını ele geçirmede. Afrika'daki bir ülkede, batıdaki ülkelerde de bunu yapıyorlar.

Bu sözde cemaatin, bu örgütün ABD seçimleriyle Allah aşkına ne işi olur? Niye ABD seçimlerinde filanca senatörün, filanca temsilciler meclisi üyesinin, filanca başkan adayının seçim kampanyalarına milyonlarca dolar para aktarırlar? Belli ki burada başka bir şey var. Hiçbir şey bilmeye gerek yok. Aynı şekilde Avrupa'da. Dünya için büyük bir tehlikedir. Rusya da Amerika da her ülkenin bununla ilgili tedbirini alması lazım. Rusya önceden bilip bunların realitesini gördüğü için tedbirlerini aldı. Bu anlamda daha şanslı. Okullarına müsaade etmedi. Oradaki siyasi faaliyetlerine müsaade etmedi. Biz tabii Rusya ile ilişkilerimizi artırarak sürdüreceğiz."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Avrupa Birliği Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Tokat okullar tatil mi? 19 Nisan Cuma Tokat okul yok mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title