Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Kabulleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu, Hak-İş ve İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) heyetlerini ayrı ayrı kabul etti.

Kurtulmuş, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında ÖNDER heyetini kabulünde, ÖNDER'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

İmam hatip liselerinin Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca en önemli toplumsal projelerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "İmam hatipler, toplumun büyük kesimlerinin, bütün siyasi görüş farklılıklaryıla birlikte desteklediği ve gelişmesine başından itibaren katkı sunduğu önemli bir camiadır" dedi.

Türkiye'nin demokrasi tarihinin aslında imam hatip liselerinin tarihiyle eş anlamlı, eş zamanlı olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İmam hatip liselerinin önünün açıldığı, imkanların arttığı dönemler, Türkiye'de demokrasinin arttığı dönemlerdir. Tersi durumlarda, Türkiye'de ne zaman demokraside geriye gittiysek, ne zaman darbeler dönemi, demokrasinin önünün kesildiği dönemler yaşadıysak o dönemlerde imam hatip liseleri geriye doğru gitmiştir ama hiçbir koşul altında Türk halkı imam hatip liselerini hiç bırakmamıştır. En zor dönemlerde bile bırakmamıştır. 28 Şubat gibi çok karanlık bir dönemde bile neredeyse kapılarına kilit vurulma noktasına gelinmiş olsa bile halkımız büyük bir fedakarlıkla büyük bir samimiyetle imam hatip liselerinin hem korunması hem de mümkün olduğu kadar çok öğrencinin temin edilmesi konusunda tabiri caizse cansiperhane bir faailyetin içerisinde olmuştur."

O dönemlerde de ÖNDER'in Türkiye'deki imam hatip liselerinin gelişmesi, korunması konusunda ortaya koyduğu direncin takdire şayan olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin demokrasi tarihini yazanlar, o süreç içerisinde 28 Şubat'ı dile getirenler, 28 Şubat'ı değerlendirenler hem imam hatip meselesini anlatacaklardır hem de bunun içerisinde özel olarak ÖNDER'in ortaya koyduğu perspektifi, direnişi ve bu anlamdaki imam hatiplerin gelişmesiyle ilgili katkılarını mutlaka anacaktır. Bundan dolayı ÖNDER sadece bir dernek, bir çevre olmaktan öte Türkiye'de halkın demokratikleşme taleplerinin önemli bir parçasıdır. Türkiye'deki demokrasi mücadelesinin fevkalade önemli kalelerinden birisidir" değerlendirmesinde bulundu.

ÖNDER'e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyen Kurtulmuş, "İnşallah imam hatiplerin hem sayısal olarak artması hem de nitelik olarak daha ileriye gitmesi konusunda ÖNDER'in yaptığı katkıların artarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut da bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşen sorumluluklarla ilgili çalışmaları paylaşmak ve "hayırlı olsun" demek için burada olduklarını belirtti.

Derneğin imam hatip okullarının gelişmesi ve ülkenin güzel imkanlara sahip olması konusunda önemli emeği bulunduğunu vurgulayan Korkut, "Bir mezununumuz ve mensubumuz olarak sizin üstlendiğiniz görevlerden mutluluk duyuyoruz" dedi. Görüşme basına kapalı devam etti.

Kurtulmuş, ayrıca, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu İl Teşkilatı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu Kastamonu heyeti ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı kabul etti. Bu kabuller, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title