Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Üyeleri ile Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması -salondan detay görüntüler Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da "Ordu doğal güzelliklerinin yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapılması dolayısıyla çok büyük bir potansiyel sahibi olmuş oldu" "Çok önemli projelerimizden bir tanesi Ordu Limanı'nın yapılmasıdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması

-salondan detay görüntüler Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

"Ordu doğal güzelliklerinin yanı sıra Ordu- Giresun Havalimanı'nın yapılması dolayısıyla çok büyük bir potansiyel sahibi olmuş oldu"

"Çok önemli projelerimizden bir tanesi Ordu Limanı'nın yapılmasıdır. Büyük ihtimalle Ünye'de yapılacak bu liman sayesinde de Ordu, önemli bir ulaşım merkezi haline gelecektir"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ordu doğal güzelliklerinin yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapılması dolayısıyla çok büyük bir potansiyel sahibi olmuş oldu." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Valiliğince düzenlenen program kapsamında kentte bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyeleri ve turizm sektörü temsilcileriyle bir otelde bir araya geldi.

Ordu'nun turizm açısından eşsiz bir güzelliği bulunduğunu belirten Kurtulmuş, özellikle mayıs itibarıyla güzel bir manzaranın ortaya çıktığını söyledi.

Kentin turizm potansiyeli açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Hem sahil bandı hem yaylaları turizme fevkalade elverişli olan ama maalesef şimdiye kadar ülkemizin turizm potansiyelinden yeterince yararlanmamış bir ilimiz." diye konuştu.

Seçim çalışmaları sırasında turizmle ilgili projeleri anlattıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Yaylaların teleferiklerle birbirine bağlanması... Böylece yaylalarda yollarla o doğal güzelliği bozmadan kilometrelerce öteye çok rahatlıkla gidilebilecek imkanın sağlanmasıdır. Şu anda da 5 mega projemizden birisi. İnşallah onunla ilgili de Kalkınma Ajansı marifetiyle bir çalışma yürüttük. Tabii uzun sürecek, belki birkaç yılımızı alacak bir projedir." ifadelerini kullandı.

Ordu'nun önemli yaylalara sahip olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ordu'nun yaylalarını diğer şehirlerimizdeki yaylalarla kıyasladığımızda da fevkalade bakirdir. İnşallah bozulmaz, bozulmadan bu yaylalarımızı koruyabilme imkanımız olur ve buralara turist çekebiliriz. İnşallah siz de buradaki gezilerinizi çok keyifli şekilde sürdürürsünüz. Sizin, Türkiye'mizin turizmine katkılarınızı biliyoruz. Bu bölgeye de üzerimize düşen desteği sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Ayrıca Ordu doğal güzelliklerinin yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapılması dolayısıyla çok büyük bir potansiyel sahibi olmuş oldu. Dünyanın neresinden gelirseniz gelin, İstanbul ve Ankara üzerinden Ordu'ya çok rahat şekilde ulaşmak mümkün. Oradan da en geç 1,5 veya 2 saat içerisinde istediğiniz yaylaya ulaşma imkanınız var."

Altyapı, yol, hastane, havalimanı yatırımları sayesinde kentin önemli bir noktaya geldiğini belirten Kurtulmuş, bölgeye yatırımların sürdüğünü bildirdi.

"Önemli bir şekilde ilginin artacağını düşünüyoruz"

Ordu'ya liman yapılmasıyla ilgili proje yürüttüklerini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Çok önemli projelerimizden bir tanesi Ordu Limanı'nın yapılmasıdır. Büyük ihtimalle Ünye'de yapılacak olan bu liman sayesinde de Ordu, önemli bir ulaşım merkezi haline gelecektir. Önemli mega projelerimizden biri de kuzeyi güneye bağlayacak hatların tamamlanmasıdır. Bu proje, Sultan Abdulhamit zamanından itibaren bir projedir. Türkiye'nin Karadeniz'ini Akdeniz'e bağlayacak yollar, sadece taşıtların taşınması için karayolları değil, aynı zamanda da tren yollarıyla buraların geçilmesi, buraları çok hareketli bölgeler haline getirecek. İnşallah bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte de buraya önemli şekilde ilginin artacağını düşünüyoruz ve hedefliyoruz."

Kurtulmuş, turizm sektör temsilcilerini Ordu'da görmekten memnun olduğunu söyledi.

Birkaç ay önce Ordu'da Arap gazetecilerin ağırlandığını hatırlatan Kurtulmuş, "O söyledikleri abartı değildir. Ben de o gazeteleri gördüm. Ordu'yu 'cennetten bir bahçe' şeklinde manşetten vermiş olan Arap gazeteleri vardı. Yine aynı şekilde burayı 'Karadeniz'in kalbi' olarak gösteren manşetler vardı. Bu şehrin ve bu şehre bağlı olarak da bu bölgede turizm potansiyelinin artacağını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra Kurtulmuş, sektör temsilcilerinin turizmle ilgili görüşlerini dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Giresun Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title