Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Türkiye'nin Engellerinin Kalkması Lazım"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin engellerinin kalkması lazım. Türkiye’nin ayaklarına vurulan prangalarından kurtulması için, daha etkin bir yönetim modeline kavuşması için, daha hızlı karar alabilen bir yürütme mekanizmasına sahip olabilmesi için, yönetimde çift başlılığın...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin engellerinin kalkması lazım. Türkiye'nin ayaklarına vurulan prangalarından kurtulması için, daha etkin bir yönetim modeline kavuşması için, daha hızlı karar alabilen bir yürütme mekanizmasına sahip olabilmesi için, yönetimde çift başlılığın ortadan kakması için, siyasi ve ekonomik istikrarın ortadan kalkması için inşallah 16 Nisan'da milletimiz evet evet evet diyerek önündeki engelleri kaldıracaktır" dedi.

Bağcılar Belediyesi ve Beyazay Derneğinin katkısıyla "Herkes için Erişilebilir Olma" projesi kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayına EURECERT Erişilebilirlik Sertifikası verildi. Sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Kurtulmuş, "Sayın Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bir ülke ekonomik olarak, siyasi olarak kalkındıkça toplumun her alanındaki gelişmelerde mutlaka ileriye gitmesi lazım. Türkiye Allah'a çok şükür son yıllarda önemli bir ekonomik ve siyasi gelişmenin içerisindedir. Bu gelişmelerden Türkiye'nin refahından, artan milli gelirinden velhasıl toplumun her alanında gözlediğimiz bu kalkınmadan mutlaka toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli kardeşlerimizin de istifade etmesi lazım. Son rakamlara göre yaklaşık 9 milyon civarında engeli ve engelli sayılan vatandaşımız var. Aslında bunun dışında her birimiz de engeli adayıyız. Dolayısıyla insanların kendi başına hayatını idame ettireceği bir imkana erişebilmesi lazım. Okullarına, çarşılarına, pazarlarına, sosyal etkinlik alanlarına rahatlıkla ulaşabilmesi lazım. Bunun için de erişilebilirlik sertifikasının bir ilk olarak bugün burada verilebiliyor olması ayrıca anlamlıdır. Bu üzerimize sorumluluktur. İnşallah Türkiye'de normal bir vatandaşımız neden istifade edebiliyorsa aynı şekilde engellilerimiz de bütün her türlü haklara sahip olsun" diye konuştu.

"Türkiye'nin engellerinin kalkması lazım"

16 Nisan'da yapılacak referanduma da değinen Kurtulmuş, "Türkiye'de bu engelli vatandaşlarımızın engellerinin tamamen kalkmasını sağlayacağız. Bir de Türkiye'nin engellerinin kalkması lazım. Türkiye'nin ayaklarına vurulan prangalarından kurtulması için, daha etkin bir yönetim modeline kavuşması için, daha hızlı karar alabilen bir yürütme mekanizmasına sahip olabilmesi için, yönetimde çift başlılığın ortadan kakması için, siyasi ve ekonomik istikrarın ortadan kalkması için inşallah 16 Nisan'da milletimiz evet evet evet diyerek önündeki engelleri kaldıracaktır" şeklinde konuştu.

"Hükümetimizin engelleri tamamen kaldırdığı ve sıfırladığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Bağcılar'da engellerin kalktığını sertifika ile belgelendirdiler. Bu merkezde binlerce engelli kardeşimiz hizmet alıyor ve bu salonda birbirinden güzel programlara hep ev sahipliği yapıyoruz. Ama her seferinde yeni bir heyecanı görmekten ve burada engelleri kalktığında, fırsat verildiğinde insanlarımıza neler üretebileceğini görmekten de gerçekten ziyadesi ile mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. 94'de Cumhurbaşkanımızın belediyecilikle, 92'de Bağcılar'da başlatılan insan odaklı yönetimle her kesime ve herkese insanca hizmet etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşamış biri olarak özellikle son dönemlerde yine hükümetimizin engeliliklerle alakalı engelleri tamamen kaldırdığı ve sıfırladığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Şimdi yaşlısına, engellisine bakmayan ailelerin, gelinlerin, eltilerin birbiri ile kavga ettiğini görüyoruz sen bakacaksın, ben bakacağım diye. İşte sosyal devlet olma noktasında gerçekten çok iyi bir noktaya geldik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, EURECERT Erişilebilirlik Sertifikalarını dağıtarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Numan kurtulmuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title