Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan Afad'a Ziyaret

Kurtulmuş: "AFAD'ın mültecilere karşı yaptığı yardım çalışmaları, Birleşmiş Milletler'in ortaya koyduğu performansın çok daha üstündedir.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) mültecilere karşı yaptığı yardım çalışmalarının, Birleşmiş Milletler'in ortaya koyduğu performansın çok daha üstünde olduğunu belireterek, "Bu da Türkiye için övünülecek bir şeydir" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ile bir araya gelen Kurtulmuş, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, TİKA, AFAD, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Dil, Tarih Yüksek Kurumu ile Medeniyetler İttifakı projesinin kendisine bağlandığını anımsattı.

İlgili bütün kurumların kendi aralarında maksimum seviyede işbirliği oluşturacaklarını belirten Kurtulmuş, maksimum fayda sağlayacak çalışma düzenini hep birlikte kuracaklarını anlattı.

Kurtulmuş, devam eden çalışmaları kaldığı yerden çok daha kuvvetli ve koordineli şekilde devam ettireceklerini kaydetti.

"Afetleri önlemede adımlarımızı daha sağlam atacağız"

AFAD'ın afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda da çalışmalar yürüttüğünü belirten Kurtulmuş, "AFAD, sadece afetler ortaya çıktıktan sonra yaralarının sarılması değil, afetler olmadan tedbirlerin alınmasında da koordinasyon görevine sahip önemli kuruluşlarımızdan birisi. Bundan sonraki süreçte AFAD'ın ilgili bakanlıklarla irtibatını artırarak, afetleri önleme konusundaki adımlarımızı daha sağlam atacağız" diye konuştu.

-"Esenlik adası" benzetmesi

"Türkiye, bütün mazlum ve mağdur milletlerin gözünü diktiği son esenlik adasıdır. Hep böyle olmuştur. Geçmişte de böyle olmuştur" ifadesini kullanan Kurtulmuş, tarihten örnekler verdi.

Kurtulmuş, son dönemlerde Suriye'de ve Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinerek, şunları kaydetti:

"Sorumluluklarımızın ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Ensar anlayışıyla kim kapımızı çalar, kim 'biz size sığınmak mecburiyetindeyiz' derse onların hepsine kapımızı açmak mecburiyetindeyiz. AFAD bu anlamda da son yıllarda önemli çalışmalara imza atıyor. AFAD'ın bundan sonraki dönemde de mülteciler konusunda önemli gayretleri, katkıları olacak. AFAD'ın mültecilere karşı yaptığı yardım çalışmaları, güvenli bölgelerde yürüttüğü hizmetler Birleşmiş Milletler'in ortaya koyduğu performansın çok daha üstündedir. Bu da Türkiye için övünülecek bir şeydir. Eksikliklerimiz yok mu? Var, biliyoruz. AFAD, bunları tamamlayarak, kusursuz şekilde mülteciler yardım performansı ortaya koyan kuruluş haline geliyor."

"AFAD bir dünya markası"

"AFAD, sadece Türkiye'de değil, bir dünya markası olarak bütün dünyada sosyal yardımlar ve özellikle mülteciler konusunda önemli bir kuruluş olarak dikkati çekmeye devam edecek" diyen Kurtulmuş, başta Türk halkı olmak üzere çalışmalarda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Daha sonra AFAD Başkanı Fuat Oktay, kurumun çalışmaları hakkında Kurtulmuş'a brifing verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title