Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Lapseki'de

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Terörün arkasındaki temel amaç; Türkiye'yi Suriye, Ukrayna, Mısır gibi yapmaktır, yönetilemez hale getirmektir.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Terörün arkasındaki temel amaç; Türkiye'yi Suriye, Ukrayna, Mısır gibi yapmaktır, yönetilemez hale getirmektir. Daha da önemlisi bu memlekette bin 100 senedir beraberce yaşayan Türkleri ve Kürtleri birbirine düşürerek Türkiye'deki iç çatışmayı başlatmaktır" dedi.

Kurtulmuş, bayram tatilini geçirdiği Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Merkez Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde cuma namazı çıkışında ilçe halkıyla bir araya geldi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın da katılımıyla tarihi Çınaraltı Meydanı'nda konuşan Kurtulmuş, ülkede 20 Temmuz'dan bu yana devam eden yoğun bir terör saldırısı olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bu saldırıların düğmeye basılmış gibi eş zamanlı olarak meydana geldiğini vurgulayarak, "Türkiye maalesef bayramdan önceki süreçte yaklaşık 2 aydır, 20 Temmuz'dan bu yana devam eden çok yoğun bir terör saldırısı ile karşı karşıya. Bu terör saldırısı sanki böyle düğmeye basılmış gibi eş zamanlı olarak Suruçta'ki saldırı ile birlikte, bombalı saldırı ile birlikte başladı. Birden fazla terör örgütü bir canavarın uyandırılması gibi robotlar harekete geçti ve Türkiye'nin her yerinde askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza karşı saldırılar oldu" diye konuştu.

"Terörü bir daha canlanmamak üzere geride bırakacağız"

Güvenlik birimlerinin terör olaylarını birlik ve bütünlük içerisinde milletin de desteğini alarak dirayetle bastırmakta olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İnşallah bu memlekette terörü bir daha canlanmamak üzere geride bırakacağız. Ayrıca bu terör olaylarında hepimizin bildiği mesele sadece terör örgütünün  hareketlenmesi ve emniyet kuvvetlerine, emniyet güçlerine saldırması değildir. Terörün arkasındaki temel amaç; Türkiye'yi Suriye, Ukrayna, Mısır gibi yapmaktır, yönetilemez hale getirmektir. Daha da önemlisi bu memlekette bin 100 senedir beraberce yaşayan Türkleri ve Kürtleri birbirine düşürerek Türkiye'deki iç çatışmayı başlatmaktır. Buna karşı halkımızın ne kadar uyanık olduğunu gördük. Bundan dolayı da Allah'a şükrederiz."

"Hiç olmaması gereken bir yerde"

Kurtulmuş, Hac farizalarını yerine getirdikleri sırada 753 kişinin öldüğünü 887 kişinin ise yaralandığını, bunun büyük bir facia olduğunu bildirdi.

Daha önceki yıllarda da bu tür olayların yaşandığını ancak son yıllarda oralarda bir rahatlama olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Maalesef bu yıl henüz sebebi belli olmayan bir nedenle büyük bir izdiham oluştu. Normalde olmaması gereken hem de hiç olmaması gereken bir yerde insanlar izdihamdan dolayı 753 kişi şehit oldu, vefat etti. İnşallah onlar da imanları içerisinde Allah'ın yüce katına ulaşmışlardır. İnşallah tamamlayamadıkları hacları kabul olmuş, haclarını kabul etmişlerdir, Cenab-ı Allah kabul etmiştir. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün İslam dünyasına başsağlığı diliyorum."

Kurtulmuş, ilçedeki ziyaretinin ardından yazlığının bulunduğu Suluca köyüne geçti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Ukrayna Suriye Yerel Haberler

title