Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Gençlik Fuarında Konuştu

Arzu KAYAİSTANBUL, DHABaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Gençlik Fuarı'nın açılışına katıldı.

Arzu KAYAİSTANBUL, DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Gençlik Fuarı'nın açılışına katıldı. Kurtulmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş etkinlik öncesi Gençlik anayasasını hazırlıyor, gençlik başkanlık sistemi istiyor pankartı ile poz verdi.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR DA KATILDI

Yenikapı'daki etkinlik alanında açılışı yapılan ve 5 gün boyu sürecek olan festivale AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı. Çok sayıda genç ve çocuğun da katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Senegalli bir öğrencinin Kuran-ı Kerim de okuduğu etkinlikte çocukların oluşturduğu Mehter 1453 grubu da sahne aldı.

DÜNYA BARIŞI KURULABİLİR

Etkinliğin açılış konuşmasında Numan Kurtulmuş, şunları söyledi Bugün burada bu gençlik festivalinin Filistinli genç ve çocuklara adanmış olması da ayrıca bir önem taşıyor. Filistin dünyanın en acılı bölgelerinden birisi. Sadece Filistin'de değil dünyanın dört bir tarafında insanlık büyük acılar çekiyor. Bu acıların en fazla ezdiği kitle ise hayata umutla bakması gereken gençlerimiz, evlatlarımız. Dolayısıyla dünya gençlerine aydınlık bir yarın vaat edebilmek için üzerinde durmamız gereken soru şudur. 'Küresel bir barış sistemi kurulabilir mi, kurulamaz mı' Evet kurulur. Dünyayı eğer siz hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulmederek, yeraltı yerüstü zenginliklerini sömürmek üzerine kurulu bir düzen kurarsanız dünyada bir barış düzeninin kurulması mümkün değildir. Ancak dünyada siz insanların hepsini rengine, dinine, mezhebine bakmadan hazreti insan olarak görürseniz ve insanları yaradılışta eş yada dinde kardeşiniz olarak görürseniz evet dünya barışı kurulabilir. Örneği 6 asır boyunca Balkanlarda süren osmanlı barış düzenidir.

BARIŞ İÇİNDE BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ

Yaradılışta eşitlik, dinde kardeşlik felsefesinin benimsendiğinde barışın kurulabileceğini ifade eden Kurtulmuş, Irk, mezhep, din farklılıklarını sömürerek bunlar üzerinden terörü ortaya çıkaran terör örgütlerine de kullanabilecekleri bir zemin kalmaz. Ben bu festivalin birlikte barış içinde yaşama idealimizi ortaya koyan bir festival olarak anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu topraklarda her ırktan, mezhepten insanlar bir arada yaşadı, yaşamaya devam edecek. Birilerinin bu topraklarda ayrılık tohumları ekmesine inat, biz geçmişin o bütünleştiren inancını hergün biraz daha çoğaltacağız. ve gençlerimize aydınlık yarınlar bırakacağız. ve onlara barış içinde bir Türkiye bırakacağız diye konuştu.

GÜVERCİN UÇURDULAR

Daha sonra çocuklara birlikte kürsüde beyaz güvercin uçuran Kurtulmuş, Bu güvercinleri Filistinli çocukların özgürlüğüne, özgür Filistin için uçuruyoruz. İnşallah en kısa zamanda başkenti Kudüs olan özgür Filistin devletinin inşaa edilmesini görmek nasip olsun dedi. Fuarın açılışı nedeniyle kesilen kurdele kesiminin ardından Kurtulmuş, kurulan stantları gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Kadir Topbaş Filistin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title