Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya'da

Kurtulmuş: "Türkiye’de ekonomi yönetimi olarak yürüttüğümüz istihdam dostu büyüme anlayışımızla iç politik uyumu sağladık ve istihdam oluşturarak büyümeyi başardık" "Krizin etkilerinin ilk hissedilmeye başlandığı 2009’dan bu yana geçen 5 yıllık süreçte Türk ekonomisi ortalama yüzde 4’e yakın büyümüş,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de ekonomi yönetimi olarak yürütülen "istihdam dostu büyüme anlayışıyla" iç politik uyumu sağladıklarını ve istihdam oluşturarak büyümeyi başardıklarını belirterek, "Krizin etkilerinin ilk hissedilmeye başlandığı 2009'dan bu yana geçen 5 yıllık süreçte Türk ekonomisi ortalama yüzde 4'e yakın büyümüş, bu süreçte istihdamdaki artış ise 5,3 milyonu bulmuştur. Türkiye kriz döneminde istihdam oluşturarak büyüme başarısını gösteren ender ülkeler arasında yer almıştır" dedi.

Kurtulmuş, G-20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde, "daha iyi işler oluşturma" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, ülkelerin en değerli varlığının beşeri sermayeleri olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Beşeri sermayenin niteliklerinin geliştirilmesi ve onlara insan onuruna yakışan nitelikli işler sağlanması, her siyasi iradenin başarması gereken hedeflerin başında gelmelidir" diye konuştu.

İstihdamsız büyümenin temelinde uyumsuz bir ekonomik yapının olduğunu belirten Kutulmuş, "İstihdamı artırmaya yönelik alınacak tedbirler, ekonomi, maliye, eğitim, sosyal koruma gibi muhtelif politikalarla desteklenmediği sürece başarılı sonuçlar doğuramazlar" değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye istihdam dostu büyümeyi gerçekleştirdi"

G20 çerçevesinde ilk defa hazırlanan İstihdam Planları ve Büyüme Stratejilerinin birbiriyle uyumlu olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ekonomi yönetimi olarak yürüttüğümüz istihdam dostu büyüme anlayışımızla iç politik uyumu sağladık ve istihdam oluşturarak büyümeyi başardık. Krizin etkilerinin ilk hissedilmeye başlandığı 2009'dan bu yana geçen 5 yıllık süreçte Türk ekonomisi ortalama yüzde 4'e yakın büyümüş, bu süreçte istihdamdaki artış ise 5,3 milyonu bulmuştur. Özetle, Türkiye kriz döneminde istihdam oluşturarak büyüme başarısını gösteren ender ülkeler arasında yer almıştır."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, oturumundan sonra İspanya İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatıma Banez Garcia ile bir araya gelerek, heyetler arası görüşme yaptı.

"2015'de Türkiye'de buluşmak dileğiyle..."

"Kadınların ve Gençlerin Desteklenmesi" oturumuna da katılan Kurtulmuş, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısının kapanış oturumunda yaptığı konuşmada da iki gün boyunca yoğun temas ve toplantılarda paylaşılan fikir ve tecrübelerin önemine vurgu yaptı.

Kurtulmuş, "Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz G20 çalışmalarını değerlendirdiğimizde, en başından beri genel hatlarıyla ele aldığımız, titizlikle her çözüm önerisine yer vermeye çalıştığımız konuları her yıl daha derinlemesine ve daha çözüm odaklı çalışmalarla ilerlettiğimizi görmekteyim. Her ne kadar dönem başkanlıkları olarak çeşitli konular öncelikli olarak ele alınsa da hepimizin ortak amacı daha iyi ve daha çok işler oluşturmak.  Bu ortak hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

G20-2015 toplantılarının dönem başkanlığının Türkiye tarafından yürütüleceğini ve Türkiye'nin dönem başkanlığında ele alacak öncelikleri, "İstihdam-büyüme ilişkisinin güçlendirilmesi, eğitim-istihdam bağının güçlendirilmesi, istihdam hizmetlerinin etkinleştirilmesi, büyüme ve istihdamın yerel düzeyde yaygınlaştırılması, işgücü hareketliliği" olarak sıralayan Kurtulmuş, bu süreçleri ve çalışmaları G20 ülkeleri ve uluslararası kuruluşlarla birlikte yürüteceklerini vurguladı.

Kurtulmuş, "2015'te Türkiye'de tekrar buluşmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantının kapanış konuşmasının ardından Avustralya Çalışma Bakanı Eric Abetz ile basın toplantısına katıldı.

Kurtulmuş, toplantıya katılan ülkelerin işsizliği azaltma ve yeni istihdam alanları açma konusunda çaba harcadığını belirterek, "İki gün süren beşinci G-20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısında meseleleri tartıştık, yapısal istihdamın önlenmesi, daha iyi işi üretimi, kadınların ve gençlerin desteklenmesi konularında çalışmalar yaptık" dedi.

Kurtulmuş, G20 toplantılarına ev sahipliği ve başkanlık yapan Avustralya Çalışma Bakanı Abetz'e, başarılı  geçen organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yarın sabah Melbourne'den ayrılarak Başbakanlığa bağlı özel uçakla Sidney'e, oradan da aynı gün Türkiye'ye hareket edecek. - Melbourne

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title