Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya'da

Kurtulmuş, soruları yanıtladı (1) ‘‘Yeni Türkiye, çözüm sürecini bitiren Türkiye'dir’’

Avustralya'da G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük mesafeler aldığını belirterek, "Yeni Türkiye"nin çözüm sürecini bitiren bir Türkiye olduğunu söyledi.

Melbourne Sofitel Hotel'de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye" ifadesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni Türkiye kavramı laf olsun diye söylenmiş bir şey değildir, yani eskisi eskidi diye yeni bir şey icat edelim diye söylenmiş bir şey değil. Eski Türkiye, halkı ile problemli olan bir Türkiye idi, devlet başka telden çalıyordu, millet başka telden çalıyordu, içine kapanmış olan bir devlet anlayışı vardı ve eski Türkiye, her şeyden korkan, vatandaşından korkan, dışardaki gelişmelerden korkan, birtakım iktisadi ve siyasi elitlerin çıkarlarını korumaya çalışan bir Türkiye idi. Yeni Türkiye'deki en önemli şey nedir derseniz, ben devletin zihniyetinin değişmesidir derim. Evet yollar yapmak, köprüler yapmak çok önemlidir. Türkiye'de Marmaray yapmak, üçüncü köprü inşaatına başlamış olmak, bunlar tabi önemli şeylerdir. Bunlardan çok daha önemli olan değişme, devletin zihniyetindeki olan değişmedir. Yani ceberut devlet olan, halkına karşı tepeden bakan, halkının her türlü farklılıklarından korkan devlet yerine halkının bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak gören bir kerim devlet anlayışına doğru geçmiştir Türkiye ve bu anlamda çok büyük mesafeler alınmıştır."

Hükümetin önünde daha yapacak işler olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İşimiz tamamı ile bitti mi, hayır ama bu hükümet inşallah 2023'e de kalmadan yeni Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşlarını, hem de bunları şahıslara bağlı olmaksızın, hatta AK Parti'ye bağımlı olmaksızın, Türkiye'nin meselesi olarak görecek ve bunların kısa süre içerisinde tamamlanmasını sağlayacaktır. Yeni Türkiye çözüm sürecini bitiren Türkiye'dir, yeni Türkiye artık terörün tamamen dışarıda kaldığı bir Türkiye'dir, yeni Türkiye devletle milletin bütünleştiği Türkiye'dir, yeni Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dünyanın neresinde olursa olsun başlarının dik dolaşabildiği Türkiye'dir, yeni Türkiye dünyanın neresinde mazlumlar olursa olsun, oraya el atan Türkiye'dir, yeni Türkiye dünyadaki bütün insanlara adaleti ve özgürlüğü sağlamayı ahdetmiş Türkiye'dir. Eski yılları da biliyoruz. Türkiye artık çok büyük mesafe almıştır. Yeni anayasası ile, çözüm sürecini tamamlaması ile, bölgesinde bir esenlik adası olması özelliği ile, sadece kendisi ile kayıtlı değil tüm bölge ülkelerine de ihraç eden özelliği ile ve Türkiye'de reel ekonomiyi daha da güçlendirmiş yapısı ile inşallah yeni Türkiye bundan üç beş yıl içerisinde bambaşka bir Türkiye olacaktır" dedi.

- Melbourne

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Avustralya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title