Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür milletimiz lütfetti, derin ferasetiyle Türkiye'deki, bölgedeki ve dünyadaki kriz tüccarlarına inat 1 Kasım'da krizi değil, istikrarı ve güçlü Türkiye'yi seçti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür milletimiz lütfetti, derin ferasetiyle Türkiye'deki, bölgedeki ve dünyadaki kriz tüccarlarına inat 1 Kasım'da krizi değil, istikrarı ve güçlü Türkiye'yi seçti" dedi.

Kurtulmuş, Gülyalı ilçesinde Ordu Üniversitesi (ODÜ) Gülyalı Velittin Küçük Turizm Otelcilik Yüksekokulu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yatırımın bölgeye ve ülke geleceğine hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin son 13 yılda orta üst gelir seviyesinde ülke haline geldiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye 3 bin dolardan 10 bin dolarlar seviyelerine geldi ancak bu yetmez. Bundan sonra Türkiye'nin bir sınıf atlaması lazım. Henüz süper lige çıkmadık. Şu anda play-off oynuyoruz ama süper lige çıkmamız için biraz daha gayret etmemiz lazım" diye konuştu.

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinde milletin isteğini ortaya koyduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Millet dedi ki  ' Türkiye'nin bugünkü seviyesine rıza göstermiyoruz, daha ileri gitmesi lazım. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olması lazım. Daha güçlü, müreffeh, özgür ve sözü dünyanın her yerinde dinlenen bir Türkiye istiyoruz. Onun için krizler, kaoslar istemiyoruz. Onun için nereye, ne yöne gideceğini bilmeyen bir Türkiye istemiyoruz. Gideceği istikameti belli olan, hep refahtan, adaletten, halktan, toplumsal bütünleşmeden yana yürüyen bir Türkiye istiyoruz.' Allah'a çok şükür milletimiz lütfetti, derin ferasetiyle Türkiye'deki, bölgedeki ve dünyadaki kriz tüccarlarına inat 1 Kasım'da krizi değil istikrarı ve güçlü Türkiye'yi seçti."

Kendilerine büyük destek ve sorumluluk verildiğini dile getiren Kurtulmuş, hiç vakit kaybetmeyeceklerini, tereddüt etmeyeceklerini ve yalpalamayacaklarını, milletin gösterdiği bu istikamette bir saniyeyi dahi kaybetmeden yola devam edeceklerini vurguladı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin gelişmesi için ellerinden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceklerini belirterek, "Devlet millet el ele vererek, gönül gönüle vererek büyük dayanışma ve kaynaşmayla Allah'ın izniyle 2019'a geldiğinde Türkiye'yi artık yüksek orta gelir seviyesi değil yüksek gelir seviyesinde bir ülke haline getireceğiz. İşte bu temel atma törenleri onun için bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Aziz Sancar'a kutlama

Kurtulmuş, Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın, Nobel Kimya Ödülü'nü aldığını anımsatarak, "Ödülü alması hepimizin göğsünü kabarttı. Büyük iftihar duyduk. Sanki onun bu büyük başarısı hepimizin tek tek başarısıymış gibi sevindik. Kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum, emeği var olsun" ifadesini kullandı.

Sancar'ın "Beni yetiştiren Türk eğitim sistemine de müteşekkirim" sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ama Aziz Bey, sonuçta çok özel bir gayretle bu seviyeye gelmiş. Gönlümüz arzu eder ki  Türkiye'nin üniversitelerinin her birinden nice Aziz Sancarlar yetişsin. Mühendislik, temel bilimler, tıp, hukuk, sosyal bilimler, felsefe, sosyoloji, turizm gibi her alanda nice dünya çapında insanlar yetişsin. Bu millet böyle bir imkana sahiptir. Yeter ki bu milletin önü açılsın. Yeter ki bu milletin ayağına çelme takmak, geleceğini karartmak isteyenlere, bu memlekete karşı hain tuzaklar içinde birtakım hesapları olanlara fırsat vermeyelim. El ele, gönül gönüle birlikte hep beraber daha aydınlık bir Türkiye'ye doğru yürüyelim."

"Etrafımızda olan şeylerden sakın karamsarlığa kapılmayın"

Kurtulmuş, Türkiye'nin her alanda çok daha ileriye gideceğine işaret ederek, "Etrafımızda olan şeylerden sakın karamsarlığa kapılmayın. Bunlar geride kalacak. El ele, gönül gönüle hep beraber ileri gideceğiz. Terör sizi hiçbir şekilde üzmesin. Evet üzülüyoruz, kan ağlıyoruz, içimize kan akıtıyoruz. Gencecik fidanlarımız için 'ah, vah' ediyoruz ama sonuçta millet olarak dimdik ayakta duruyoruz. Türkiye'nin ayağına terör vasıtasıyla çelme takmak isteyenleri de bertaraf edecek iradeyi Allah'ın izniyle ortaya koyuyoruz" dedi.

Önlerinde temiz bir dört yıl olduğunu belirten Kurtulmuş, dört yıl boyunca milletin desteği ve görüşü istikametinde hep beraber el ele yürüyeceklerini söyledi.

Kurtulmuş, seçim kampanyası sürecinde Ordu için ortaya koydukları mega projeleri tek tek yerine getirmeye çalışacaklarını vurguladı.

Gülyalı'nın Karadeniz Sahili'nde en fazla hizmet alan ilçeler arasında yer aldığını anımsatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi, hatta dünyada bütünüyle denizin üzerine inşa edilmiş üç havalimanından birisi olan Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı sınırları içinde inşa edildi. Ordu-Giresun Havalimanı, seyahat etme bakımından Türkiye'deki bütün destinasyonlarda beşinci sırada. Fevkalade önemli bir şekilde gelişiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Velittin Küçük, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Tülay Kaynarca, Mehmet Metiner, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk ve eski milli futbolcu Ümit Karan ile okulun temelini attı.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Türkiye Gülyalı Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title