Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de bundan sonraki süreçte bütün istedikleri, istikrarın ortadan kalkmasıdır.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, " Türkiye'de bundan sonraki süreçte bütün istedikleri, istikrarın ortadan kalkmasıdır. Hangi yolla yapabilirlerse o yolla yapmaya çalışacaklar ama hesap, kitap edemedikleri tek şey sizin kararınız, kararlılığınız ve Allah'ın takdiridir" dedi.

Kurtulmuş, Kumru ilçesindeki bir kafeteryada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ilçe halkının şimdiye kadar verdiği oyun daha fazlasıyla kendilerine destek olacağına inandığını belirterek, "İnşallah 1 Kasım'da milletimiz istikrardan, huzurdan, güvenden yana oy kullanacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye'den yana oy kullanacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin son 13 yılda iktisadi ve siyasi bakımdan büyük mesafeler aldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Ordu'ya, Kumru'ya, bu çevreye yapılan hizmetleri yakinen biliyorsunuz. Allah'a çok şükür bu geldiğimiz nokta geçmişle kıyaslanmayacak kadar iyi bir noktadır ama daha ileri gitmemiz lazım. Daha ileri gitmemiz için Türkiye'de tek başına güçlü bir iktidar olması lazım. Türkiye'de krizlerin, kaosların asla olmaması lazım. İstikamet içerisinde yolumuzu devam ettirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin istikrarsız hale getirilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Zannettiler ki 'seçim hükümeti, geçici bir hükümettir. Öyle, böyle sallanır, tedbir alamaz, teröre karşı mani olamaz.' Geçici olmasına rağmen bütün sorumlulukları üstümüze alarak teröre karşı mücadele ettik. Terörün belini kırmaya devam ediyoruz Allah'ın izniyle. Bu operasyonlarla Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak isteyenlerle de mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Türkiye'de bundan sonraki süreçte bütün istedikleri, istikrarın ortadan kalkmasıdır. Hangi yolla yapabilirlerse o yolla yapmaya çalışacaklar ama hesap, kitap edemedikleri tek şey sizin kararınız, kararlılığınız ve Allah'ın takdiridir."

"1 Kasım, 7 Haziran'ın kazasıdır"

Milletin bu süreci iyi değerlendirildiğini düşündüğünü anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Niye terör canlandı? Niye Türkiye uluslararası camiada köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı? Niye Türkiye'de mülteci meselesi gündeme getirildi? Niçin döviz arttı? Bütün bunları Türkiye'de güçlü bir hükümet olmamasına bağlayan çevreler, bu durumdan istifade etmeye çalıştı. Şimdi inşallah 1 Kasım, 7 Haziran'ın kazasıdır. 1 Kasım'da inşallah tek başına iktidar olacak bir gücü millet ortaya koyacak, bunu görüyoruz."

Numan Kurtulmuş, "7 Haziran öncesi AK Parti bir tarafta. Karşı da kim vardı? Karşıda hepsi" ifadesini kullanarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu parti, bu parti, paralel yapı, batıdaki bazı odaklar, içeriden Türkiye'yi dışarıya gammazlayan bazı çevreler hepsi bir araya geldiler. Hepsi öyle bir kampanya yürüttüler ki zannediyorsunuz Türkiye'de iki parti seçime giriyor. Birisi AK Parti, birisi HDP. Televizyonlarda görüyorsunuz, her akşam saz çalıyor. Her yerde bu ittifak, 'AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse ona oy verin' diyor. Paralel yapı mesela diyor ki 'burada MHP AK Parti'nin karşısında ise MHP'ye, başka yerde HDP'ye, başka yerde CHP'ye oy verin.' Derdiniz ne kardeş? 'AK Parti iktidar olmasın da ne olursa olsun.' Peki o zaman siz CHP, MHP, HDP beraber hükümet kuracak mısınız? Bunu söyleyin millete de ona göre Kumrulular, Ordulular oy versin. 7 Haziran'da böyle yaptılar."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Kumru Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title