Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye birilerine mahkum olsun, muhtaç olsun, Türkiye 3 kuruş için el alemin önünde düğme ilikleyen, el, avuç açan bir ülke haline gelsin.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  "Türkiye birilerine mahkum olsun, muhtaç olsun, Türkiye 3 kuruş için el alemin önünde düğme ilikleyen, el, avuç açan bir ülke haline gelsin. Bunu istiyorlar. Türkiye'nin tek başına güçlü bir ülke olmasını, bu coğrafyada ayakta duran güçlü bir ülke olmasını istemiyorlar. İşte terörün kullanılmasının temeli budur" dedi.

Akkuş ilçesine gelişinde vatandaşlarca karşılanan Kurtulmuş, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci'yi makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan Kurtulmuş, Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve parti teşkilatı üyeleri ile bir araya geldi.

Kurtulmuş, yaptığı konuşmaya, Muharrem ayının herkese hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Önemli bir seçime gidildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye ve içinde bulunduğumuz coğrafya çok zor bir dönemden geçiyor. Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananları hep beraber gördük. Sadece Türkiye'nin zorlukları değil, çevre ülkelerin zorlukları da Türkiye'yi etkiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Niye durduk yerde terör azdı. Birileri terörü Türkiye'ye karşı kullanmak istiyor. Birileri güçlü bir Türkiye istemiyor. Ayakları üzerinde duran, devletle milletin bütünleştiği, yatırımları olan, yolları yapılan, havaalanları olan, halkın zenginleştiği, ülkenin itibarının arttığı, sözünün dinlendiği bir Türkiye'nin olmasını istemiyorlar. Bu coğrafyada Türkiye'nin ne ölmesini ne olmasını istiyorlar. Türkiye birilerine mahkum olsun, muhtaç olsun, Türkiye 3 kuruş için el alemin önünde düğme ilikleyen, el, avuç açan bir ülke haline gelsin. Bunu istiyorlar. Türkiye'nin tek başına güçlü bir ülke olmasını, bu coğrafyada ayakta duran güçlü bir ülke olmasını istemiyorlar. İşte terörün kullanılmasının temeli budur."

Bombaların sadece Suruç'ta ya da Ankara'da patlamadığını ifade eden Kurtulmuş, o bombaların Türkiye'nin her yerinde patladığını dile getirdi.

"Sadece terörden ibaret bir bela ile karşı karşıya değiliz"

Kurtulmuş, 7 Haziran'dan sonra oynanan oyununun adının iyi koyulması gerektiğini belirterek, "Sadece terörden ibaret bir bela ile karşı karşıya değiliz. Bu kullanılan araçlardan sadece bir tanesidir. İnsanlarımızın canına mal oluyor. Yüreğimiz sızlıyor, evlatlarımız için göz yaşları döküyoruz ama esas mesele terörden çok daha büyük bir meseledir. Esas mesele Türkiye'nin bu bölgede güçlü olmamasıdır. Türkiye'nin ayakları üstünde güçlü bir şekilde dikilmemesidir. Esas mesele Türkiye'nin bu coğrafyaya yön veren bir ülke olmamasıdır. Bu coğrafyanın sorunları altında ezilen bir Türkiye haline gelmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bir taraftan terörü kullandılar. Bir taraftan Türkiye'de mülteciler meselesini seçimden sonra kullanmaya çalıştılar" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"4 ya da 5 yıldır devam eden mülteci sorununu yaz ayları boyunca Suriyeli mülteciler yollara düşürülerek sınırlara kadar geldiler ve mülteciler meselesi bütün Avrupa'yı ve dünyayı ilgilendiren, zaten öyle, büyük bir mesele haline getirildi. Bununla birlikte de mülteciler sorununun kaynağı olan bir ülke olarak Türkiye gösterilmeye çalışıldı. Sanki Türkiye'den kaynaklanan meseleymiş gibi dünya kamuoyuna lanse edilmeye çalışıldı. Birileri 'aferin iyi yapıyorsunuz falan' dediler ama bu işin yükünü hiç yüklenmediler. Şimdi birileri diyor ki, 'Türkiye'ye üç, beş kuruş verelim de, Türkiye bu mültecileri orada tutsun'. Bütün bunlarla birlikte algı oluşturulmaya, 'Türkiye zor bir memleket, Türkiye kötü bir memleket, Türkiye güç bir memleket' havası verilmeye başlandı."

"Türkiye'nin güçlü ve tek başına iktidara ihtiyacı var"

Türkiye'nin güçlü ve tek başına iktidara ihtiyacı olduğuna işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu, bu memleketi seven vatansever birisi olarak söylüyorum. Bu ülkenin teröre mahkum olmaması için, Suriye'de, Irak'ta, bölge ülkelerindeki gelişmelerin Türkiye'yi esir almaması için, büyük devletlerin Ortadoğu'daki satranç tahtasında Türkiye'yi hareketsiz bırakmaması için, herkesin hesaplarını yaparken güçsüz bir Türkiye olmaması için, başlanmış olan ekonomik hamlelerin devam etmesi için, siyasi reformlara devam edilebilmesi için 1 Kasım'da hiçbir partiye muhtaç olmadan tek başına AK Parti'yi iktidara çıkartmak zorundayız."

Kurtulmuş'a ziyaretleri sırasında Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, eski milli futbolcu Tanju Çolak da eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title