Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Üzerinde çalıştığımız projelerden birisi de yaylaları yollarla değil, çok sayıda insan taşıyabilen teleferiklerle geçmek" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan Kurtulmuş, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) Ordu Valiliği öncülüğünde yapılan "Ordu Doğa Belgeseli" tanıtım galasına katıldı.

Burada hazırlanan belgeseli protokol üyeleriyle izleyen Kurtulmuş, ardından yaptığı konuşmada, belgeseli beğenerek ve keyifle izlediğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tanıtım belgeselinin mevsim ve görüntüler açısından nefis bir ortamda çekildiğine işaret eden Kurtulmuş, "Belgeseli RTÜK'ten ceza alan TV kanalarına ceza olsun diye değil de mükafat olsun diye izlettirmek lazım" dedi.

Kurtulmuş, Ordu'nun fevkalade önemli özelliklere sahip bir memleket olduğunu vurgulayarak, "Ordu'da, İsviçre'nin ya da Avusturya'nın Alplerinde dolaşıyormuş gibi güzel yerlerde geziliyor. Ordu'nun yağmurlu havası, sisli havası da çok güzel ama güneşli olduğunda çok daha güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin geleceğinin çok parlak olduğunu ifade etmek isterim. Yolları, özellikle Dereyolu ve Ünye, Niksar yolu tamamlandıktan sonra bu şehrin çok daha güzel ve ileriye gideceğini ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Gülyalı ilçesinde yapımı tamamlanan Ordu Giresun Havalimanı'nın Ordu'nun bütün güzelliklerini dünyaya tanıtma bakımından çok önemli bir hizmet sunacağına inandığını anlatan Numan Kurtulmuş, "Her fırsatta yabancı turizmcilere, yabancı gazetecilere ve yabancı üniversitelere çeşitli açılardan burayı tanıtma imkanımız olacak. Havalimanımız böylesine önemli bir yakınlaşmayı da sağlayacak" dedi.

Artık Avrupa'nın en uzak yerlerinden 2,5 saat içerisinde Ordu ve Giresun'a ulaşmanın mümkün olacağı bilgisini paylaşan Kurtulmuş, "Arap dünyasının hemen hemen her yerinden 2,5 saatte buraya gelmek mümkün olacak. Yarım saat, bir saat içerisinde de Aybastı'nın, Gölköy'ün, Ulubey'in ve Akkuş'un yaylalarına çıkmak mümkün olacak" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ayrıca üzerinde çalıştığımız projelerden birisi de yaylaları yollarla değil, çok sayıda insan taşıyabilen teleferiklerle geçmek. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde onu da gerçekleştireceğiz. Böylelikle bu yaylaların bakirliğini de korumak durumundayız. İnşallah bunları da koruyarak, dünyada çok sayıda insanlara buraları tanıtmak imkanımız olacak. Bu güzellikler saklı kalmamalı ama bu güzellikleri hiçbir şekilde de kaybetmemeliyiz. Buralarda çevreyi hem kirletmeyeceğiz, hem de çok sayıda insanı buraya çekeceğiz ama sonuç olarak bu güzellikleri saklayabilmeyi başarabilmek bizim vazifemizdir."

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle hazırladıkları belgeselin çekimlerinin yaklaşık bir ay sürdüğünü ifade ederek, "Belgeselde gördük ki Ordu gizli bir cennet. İnşallah belgesel Ordu'nun tanıtımına bundan sonra çok büyük katkılar sağlayacak" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise belgeselin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından belgeselin çekiminde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Öte yandan Numan Kurtulmuş, gala öncesi Altınordu İlçesi Sırrıpaşa Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na geçti. Kurtulmuş, buradaki yetkililerden de bilgi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Avusturya İsviçre Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title