Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, suyun dünyada gelişme ölçülerinden birisi olduğunu belirterek, "İnsani gelişme endeksi diye bir şey var, bir ülkenin gelişmesi sadece kullandığı elektrik, yollar ve şehirleşmesi ile ölçülmüyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, suyun dünyada gelişme ölçülerinden birisi olduğunu belirterek, "İnsani gelişme endeksi diye bir şey var, bir ülkenin gelişmesi sadece kullandığı elektrik, yollar ve şehirleşmesi ile ölçülmüyor. Dolayısıyla bunlara bakacağız ama insani gelişmişlik bakımından su hayatın merkezinde olan bir şeydir" dedi.

Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için suyun dünyadaki dört önemli unsurdan en önemlisi olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne kadar çok enerji kullanıyorsunuz, ne kadar çok yolunuz var, bütün bunlar gelişmenin eskide kalmış göstergeleridir. Eyvallah bunlar doğru, güzel şeyler. Ama şimdi insani gelişme endeksi diye bir şey var. Bir ülkenin gelişmesi sadece kullandığı elektrik, yollar ve şehirleşmesi ile ölçülmüyor. Bir ülkenin gelişmesini, insani gelişmesini ortaya koyan yeni bir takım temel kriterler var. Bunlardan biri belli sayıda kişiye düşen doktor miktarı. Bir diğeri öğretmen başına, öğrenci başına düşen sınıf sayısı. En önemlisi ise kişi başına düşen kullanılabilen su miktarı. Dolayısıyla bunlara bakacağız ama insani gelişmişlik bakımından su hayatın merkezinde olan bir şeydir. Temiz su kaynakları gerçekten gelişmenin çok önemli göstergelerindendir."

Kurtulmuş, Türkiye'nin yakın geçmişe kadar su sıkıntısı çeken bir ülke konumunda olduğuna işaret ederek, son yıllarda ortaya konan önemli çalışmalar sayesinde Türkiye'nin hemen hemen su sorunu yaşamayan bir ülke haline geldiğini anlattı.

Kurtulmuş, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü suyun verdiği temiziliği başka hiçbir şeyde bulamayız. Burada Ordu ilimizde 40 yıllık bir su kaynağına daha kavuşmuş bulunuyoruz. Daha ileri gitmiş bir Ordu için evet havalimanımız olacak, okullarımız olacak çok şükür bunlar var. Ama daha ileri gitmiş bir Ordu için göstergemiz kişi başına düşen kullanabilir içme suyu miktardır. İşte bu tesis bunu artıracak bir tesistir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından tesisin açılışını yapan Kurtulmuş, tesisle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title