Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Engellilerine iyi davranmayı bilmeyen toplumlar, zaten normal insanlara da iyi davranmayı başaramaz" dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, engelli olmanın herhangi bir şekilde ayıp olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Engelli olmanın hayatın tabii akışında olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Nasıl insanların bir kısmı esmer bir kısmı sarışınsa insanların bir kısmı doğuştan bir kısmı ise hayatın içinde engelli hale gelebilir" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, ailesinde de engelli bir yeğeni bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Toplumun her alanında engelli olmaktan kaynaklanan engelleri ortadan kaldırmak da toplumun, yönetimin, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin vazifesidir. AK Parti yönetimleri sırasında bu konuyla ilgili mevzuat değişiklikleri yapıldı. 2010 yılında anayasa değişikliği ile birlikte engellilerle ilgili pozitif ayrımcılığı gösteren hususlar ortaya konuldu. Ayrıca engelliler kanunu çıkarıldı. Yine 2002 yılında Birleşmiş Milletler'in engelliler sözleşmesine Türkiye taraf oldu ve birçok yerde engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak değişiklikler olmaya başladı. Engelli vatandaşlarımıza verilen destekler yüzde 200 ile yüzde 300 arasında artırılmıştır. 2002 yılında sadece 2 bin 262 engelli yakını desteklenirken 2015 yılında bu rakam yaklaşık 600 bin kişiye çıktı."

Engelli olmanın kimsenin utanacağı, sıkılacağı bir şey olmadığına işaret eden Kurtulmuş, engellilere karşı toplumsal bilinci artırmaları gerektiğini belirtti.

Engelli bir vatandaşa yardım etmenin insanlık ve Müslümanlık vazifesi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

"Engellilerin normal yaşam sağlayamadığı ülkelerde aslında farkında olmadan hiç kimse normal bir yaşam sürdürmüyor demektir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren faktörlerden biri engellilerine yapmış olduğu hizmettir. Engellilerine  iyi davranmayı bilmeyen toplumlar, zaten normal insanlara da iyi da davranmayı başaramaz. Engellilerin önünü açmayan, onlara imkan sağlamayan yönetimler zaten normal insanlara normal davranmayı beceremez."

Kurtulmuş, buradaki programın ardından hal esnafını ziyaret ederek Bahçelievler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Ak Parti Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title