Haberler

AK Parti'de Üç Dönem Kuralı Kalkmayacak

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AK Parti'deki üç dönem kuralı tartışmalarına noktayı koyarak "Partinin gündeminde böyle bir şey yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'deki 3 dönem kuralı tartışmalarına noktayı koyarak "Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk tipi başkanlık sitemine karşı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bal gibi olur' dedi. AK Parti'de başkanlık sistemiyle alakalı olarak otoriterlik değil de aranan başkanlık sistemine dair bir ön çalışma var mı?" sorusu üzerine, Türkiye'nin demokratikleşme süreçlerinin bir parçası olarak başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini söyledi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Kurtulmuş, "İç Güvenlik Paketi'nde son sözler ne kadar doğru. Hükümetin tasarının yasalaşmayan kalan bölümlerini çekeceği ne kadar doğru?" şeklindeki soru üzerine, bunun doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hükümet, bu tasarıyı hazırlarken, hükümet tasarısı olarak meclise gönderilirken bu bir bütün olarak ele alınmıştı. Bu bütünün parlamentoda görüşülmesine başlanmıştır. Hiç hoş olmayan görüntüler vardır. Muhalefetin bu tasarıyı engellemek için her türlü imkanı kullandığını görüyoruz. Ama zaten belli bir mesafe alındı. Zannediyorum burada bu yasa bütünüyle tartışılacak ve yasalaşacak."

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve hemen yasalaşacak bir başka meselenin "Polislerin yetkilerini suistimal etmemesi için yapılacak denetimler ve verilecek cezalar" olduğunu belirten Kurtulmuş, reform ve değişimden yana olan hiçbir hükümetin sokaklarda gösteri yapanların üzerinde baskı kurmayı istemeyeceğini bildirdi.

ÜÇ DÖNEM KURALI

"Üç dönem kuralıyla ilgili bazı milletvekili hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun önce kesin bir dille reddettiği fakat sonra Başbakanı işaret ederek 'Sayın Davutoğlu ile görüşün' dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bu konuda en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kuruluş aşamasında 3 temel sloganın "değişim, yenilik ve gençlik" olduğunu, 3 dönem kuralının bunun bir gereği olarak AK Partili yöneticilerce o zaman konulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet gibi devrettiğini herkesin önünde açıkladığını ifade eden Kurtulmuş, "Ama sonuçta bütün bunlar siyasi kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı olduğu bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Oğuz Haksever Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (15)

AhmetMobil-ANDROID:

Asrın döneğisin Numan efendi. Oduncu Numan bile senden daha onurluydu dizide...

11
2
yanıtYanıtla
ADIMI YAZDIM:

Bu kadar döneği nasıl bi partiye toplayıp BB yardımcısı, CB baş danışmanı falan yapıyorlar anlamış değilim. CV lerine mi yazıyorlar bu erdemlerini acaba.

8
2
yanıtYanıtla
ulkenin yöneticilerine bak:

hırsızlar topluluğu. vatan sizlere nasıl emanet edildi. bir de dinide kirlettiniz.

10
0
yanıtYanıtla
doğruya doğruMobil-ANDROID:

daha düne kadar AKP ye söven kişiler şimdi kalkmış AKP nin avukatlığını yapıyor. Kardeşim biraz kişiliğiniz varsa sözlerinizin arkasinda olun. Bugün o parti var onu yalarsın , yarın diğeri gelir onu yalarsin sonra bir bakmışsın ki YALAMA olmuşsun. yazık değil mi. insan şerefi için yaşar.

7
1
yanıtYanıtla
halk:

daha düne kadar akapeyeeee atıp tutan adammmmmmmmmm bu işler böyle yürüyo demekki

4
1
yanıtYanıtla
Sadullah:

Yauw he he daha dün Karun gibi gelip herşeyi çaldılar diyen sen Azcık Ahlak kırıntısı onur haysiyetin vardıysa onuda nasıl malı götüreceğine tteslim edip TÜKRDÜĞÜNÜ YALAYAN sın. YANİ KIRK HARAMİLERDEN BİRİSİN. Vah güzel ve yanlız ülkem vah.

5
0
yanıtYanıtla
EMROLDUĞUNUZ GİBİ DOSTDOĞRU OLUN:

Adaletsiz Kalkınma Partililer in hepsi RTE kişisel hırsına hizmet etmekte, RTE nı sevmeyen herkeste paralelci, bu paralel yapıyla 12 yıl beraber yürüdüler, ülkenin 90 yıllık birikimini beraber paylaştılar doymadılar şimdide özel eğitim kurumlarını paylaşamıyorlar. BİZİM İNANCIMIZA GÖRE KULA KUL OLMAK YOK, , , , , , ALLAH A KUL OLMAK VAR. bunlar akıllarını birilerine kiraya vermiş, yapılan olaylarda RTE doğru derse inanıyorlar, yanlış derse inanıyorlar, halbuki PEYGAMBER EFENDİMİZ mümin yanılgıya düştüğünde KUR A ve SÜNNETE baksınlar emri bulunmakta.

4
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bir de millet için çalışın, toplumda güçlü güçsüzü ezmekte, kadınlarımız, çocuklarımız hergün tehtit altında, bir çok işkenceye maruz kalıyorlar , hayatlarını kaybediyorlar, ülkede insanlık dışı hayat sürmekte, yöneticiler dünyalarını saraylarla cennete çevirip, dünyalık peşindeler. Fakir, fukara yaşam mücadelesi verip onların dünyaları cehenneme dönmüş, beyhude yaşamaktalar. SİYASETCİLERİN, YÖNETİÇİLERİN KENDİLERİNE GELİP ÜLKEYE ve MİLLETE HİZMET ETMELERİNİ BEKLİYORUZ.

yanıt2
yanıt0
İNSAN:

ALLAH insanları yaşamı boyunca imtihan etmekte, kimilerine vererek, kimilerinden alarak bunu iyi bilmeliyiz, verdiklerine şükür edip insanlara adaletli hizmet verip, adaletli dağıtmalıyız, insana insanca bakmalıyız, aldıklarınada sabır edip isyankar olmamalıyız. ÖLCÜMÜZ KUR AN ve SÜNNET OLMALI.

yanıt1
yanıt1
NUMAN:

Millet yıllarca ABD ÜLKEMİZİN ÜZERİNDE OYNADIĞI OYUNLARI HEP UNUTTU, 28şubat mağdurlarını ele dolayarak bunların dini inançlarını sömürerek oy aldılar, müslümanları samimi İSLAM DİNİNİN yaşantısında uzaklaştırdılar.

yanıt2
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title