Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (4)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili çok açık talebi olduğunu belirterek, "Bu milletin talebidir, siyasi iktidarın değil. Bu talebin geri çevrilmeyeceğini ümit ediyoruz.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili çok açık talebi olduğunu belirterek, "Bu milletin talebidir, siyasi iktidarın değil. Bu talebin geri çevrilmeyeceğini ümit ediyoruz. Bu süreçlerin demokratik standartları öne süren ülkeler ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacağına inanıyorum." dedi.

Kurtulmuş, Kanal 7'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Darbe teşebbüsünün ekonomiye etkilerine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, darbe tehdidi olan bir ülkede normal şartlarda borsa ve piyasaların çok etkileneceğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'de bu etkinin minimal düzeyde kaldığını ifade ederek, "Türkiye'de beklenenin aksine bazılarının ellerini ovuşturarak kenarda beklediklerinin aksine Türkiye'de finansal piyasalarda pazartesi sabahı itibariyle çok büyük değişiklikler olmadı. 0,15 puan faizlerde artış oldu. Borsada 0,35 bir düşüş oldu." diye konuştu.

Bundan sonraki etkinin de minimal düzeyde kalacağını dile getiren Kurtulmuş, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimi meselesinin de Türkiye'nin gücünü gösterdiğini anlattı.

Kurtulmuş, Türkiye'deki özel sektörün çok yürekli davrandığını vurgulayarak, "Özel sektör 'Biz ekonomimize güveniyoruz, ekonominin hiçbir şekilde türbülansa girmeyeceğine inanıyoruz.' dedi. Bu da çok önemli bir gelişmedir. Dün Türkiye'nin ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşlarının önemli bir kısmı TOBB'un yönetiminde bir araya geldi ve 'Biz darbeye karşıyız, darbenin ekonomiye zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz.' dediler." diye konuştu.

Halkın her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da müsterih olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, 65. Hükümet'in ortaya koyduğu ekonomideki dönüşüm programlarının tavizsiz uygulanacağını vurguladı.

Darbe teşebbüsüyle ilgili yabancı basından gelen tepkilere ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, genel olarak, darbeyle nasıl mücadele edileceği ve bunun Türkiye'nin siyasi sistemini nasıl etkileyeceğine ilişkin sorularla karşılaştığını söyledi.

Kurtulmuş, en çok merak edilen konulardan birinin de Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili sürecin Türkiye-Amerika ilişkilerini nasıl etkileyeceğine yönelik olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bundan sonra her şey ayan beyan ortadadır. Türkiye'nin bu kişinin iade edilmesiyle ilgili, adı geçen şahsın iade edilmesiyle ilgili çok açık bir talebi vardı. Bu milletin talebidir, siyasi iktidarın değil. Bu talebin geri çevrilmeyeceğini ümit ediyoruz. Bu süreçlerin demokratik standartları öne süren ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacağına inanıyorum. Batı'da, Doğu'nun demokrasiden pek anlamadığı gibi bir düşünce vardır. Bunu itiraf etmeyebilirler ama 79 milyon Türkiye vatandaşı için demokrasi birinci önceliktir. Türkiye bunu net bir şekilde göstermiştir."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Kanal 7 Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title