Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Afad, Dünyanın En Önemli Yardım Kuruluşlarından Biri Oldu"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD'ın dünyanın en önemli yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Nerede bize el uzatan bir insan varsa, nerede bir muhtaç varsa, nerede bir zor durumda kalan varsa AFAD mümkün olduğunca orada olacaktır. Hem de logosuna eklediğimiz ay-yıldızlı al bayrağımızla" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 115 adet hafif tonaj kentsel arama kurtarma aracını 81 il müdürlüğüne gönderdi. Araçları uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kayak, AFAD Başkanı M. Halis Bilden ve AFAD il temsileri katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "AFAD birçok kurumun, birçok bakanlığın ayrı ayrı görev alanına giren, ayrı ayrı organizasyon yapmak zorunda kaldığı arama kurtarma acil durum faaliyetlerini bir tek çatı altında toplaması ve esnek bir hareket kabiliyeti kazanmasıyla hem Türkiye'nin yüz akı kuruluşlarından biri hem de dünyanın en önemli kuruluşlarından biri oldu" diye konuştu.

"52 ülkede, bütün kıtalarda insanların yardımına koşmuştur"

Afetler sonrasında Türkiye'nin "dünyanın en başarılı örneklerini" ortaya koyduğunu dile getiren Kaynak, "Hükümetimiz de bu alanda asla hiçbir şeyden kaçınmamakta ve bütün fedakarlığını ortaya koymaktadır. Bir tek insanın maliyetini hiçbir şeyle karşılayamayız. İşte o yüzden AFAD yeni dönemde bu alanda da yeni çalışmalar ortaya koyacaktır. Bunun ilk neticelerini inşallah bu yıldan başlayarak alacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni afetlere karşı erken uyarı, ikaz ve alarm yazılımı için çalışmalar yapıldığını belirten Kaynak, "İstanbul Teknik Üniversite ile beraber hazırladığımız bir protokolle üniversitemizin bilimdeki kapasitesinden yaralanıp, bunu afet öncesi, afet sırasında ve sonrasında bunların en erken nasıl hareket ederiz, nasıl ulaşabiliriz, en doğru müdahaleyi nasıl yapabiliriz? Bütün bunlara çalışıyoruz. Türkiye, AFAD'ın teşkilinden sonra 52 ülkede, bütün kıtalarda insanların yardımına koşmuştur. Haiti depreminde de orada olmuştur, Somali'deki açlıkta da. Bunların hepsi insani krizdir" açıklamasını yaptı.

"Biz, 'insanı yaşat ki, devlet yaşanın' fikriyle, o felsefeyle hareket eden bir siyasi iktidarız"

81 ile dağıtımı yapılan 115 hafif tonajlı arama kurtarma aracının her birinin içinde 22 parçadan oluşan ekipmanın bulunduğunu ve her bir aracın 715 bin lira maliyeti olduğunu aktaran Kaynak, şunları söyledi:

"Yaptığımız işin önemini, aslında kışları falan televizyon haberlerinden görüyoruz; karla kaplı bir yolda bir hamile kadının, kardeşimizin ya da bir hastamızın kendi köyünden hastaneye ulaştırılması için AFAD'ın paletli araçlarını ya da 8x8'lerini görüyoruz. Bundan sonra bu filoya havadan malzeme intikali yapacak hava araçları da katılacak. Sağlık Bakanlığımızla birlikte bu proje üzerinde çalışıyoruz. Dolayısıyla AFAD aslında Sağlık Bakanlığıyla da çalışacak hale geliyor. Biz, 'insanı yaşat ki, devlet yaşanın fikriyle, o felsefeyle hareket eden bir siyasi iktidarız. Devletimizin aslında milletimiz için olduğunu, öncelikle bunu kabul eden bir siyasi hareketiz. İnsanı yaşatmak için nerede bize el uzatan bir insan varsa, nerede bir muhtaç varsa, nerede bir zor durumda kalan varsa AFAD mümkün olduğunca orada olacaktır. Hem de logosuna eklediğimiz ay-yıldızlı al bayrağımızla."

Konuşmaların ardından Veysi Kaynak, 81 ile gönderilecek araçların AFAD il müdürlerine teslimini gerçekleştirdi. Ardından AFAD Başkanlığının bahçesinde bulunan araçları ve araçların içindeki 22 arama kurtarma ekipmanının sergilendiği standı gezen Kaynak, bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysi Kaynak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title