Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak, "15 Temmuz'un bize verdiği o ibretlik sahne gereğince, huzurunuza bu milletin geleceğini garanti altına alacak bir sistem getiriyoruz.

Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak, "15 Temmuz'un bize verdiği o ibretlik sahne gereğince, huzurunuza bu milletin geleceğini garanti altına alacak bir sistem getiriyoruz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ettiğimiz bugün, o şehitlerimiz hangi gaye için hangi amaç için şehit olmuşlarsa, işte o amaç bu vatan topraklarında nihaye yaşasın diye bu sistemi getiriyoruz." dedi.

Kaynak, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odasında iş dünyası temsilcileri ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sürecine ilişkin düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Parlamenter sistemin "yalan bir parlamenter sistem" olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz 140 yıllık parlamenter sistem deneyimine sahibiz" dediğini belirterek, "Doğru söylüyor. Sanki 140 yıldan beri biz hiç darbelerle karşı karşıya kalmadık. Hiç Meclisler askıya alınmadı. Hiç milletin seçtikleri görevinden edilmedi, idama götürülmedi. Evet, Kılıçdaroğlu doğru söylüyor. 140 yıldan beri bu sistemle yönetiliyoruz ve 140 yıldan beri bu sistem anca milletin adamları milletin yönetimine omuz verdikten sonra, milletin adamları millet tarafından göreve getirildikten sonra bize mutluluk verdi. Sonra o adamların bir kısmını astık, bir kısımını hapishaneye gönderdik." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak, yatırım ve üretim için her şeyden önce istikrara ihtiyacın olduğunu, her şeyden önce güven ortamına ihtiyacın bulunduğunu kaydetti.

"Eğer biz bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan için değiştiriyorsak, bilesiniz ki bir hukukçu olarak söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine değiştiriyoruz." diyen Veysi Kaynak, hazırlanan sistemin çocukların geleceği için olduğunu ifade etti.

Kaynak, şöyle devam etti:

"Biz sadece söylenen yalanları düzeltmeye çalışsak, 16 Nisan'a kadar inanın buna vakit bulamayız. Ama Allah'a şükür söylenen yalan, atasözünde de olduğu gibi yatsıya kadar bile yanmıyor. O mum yatsıya kadar bile yanmıyor. Anayasa değişikliğini biz milletimizin huzuruna getirdiğimizde, Anayasa Komisyonunda ve Meclis Genel Kurulunda, 'Siz bir rejim değişikliği yapıyorsunuz' iddiasındalardı. Biz de diyorduk ki hayır. Türkiye'nin rejimi, cumhuriyet rejimidir. Bu cumhuriyet rejimi Kurtuluş Savaşı'ndan sonra şehitlerimizin kanlarıyla, gazilerimizin alın teriyle, milletimizin fedakarlığıyla, işte o ecdadımızın kurduğu cumhuriyet, bizim cumhuriyetimizdir. Bizim cumhuriyetle bir sorunumuz yok. Cumhuriyetle sorunu olanın da aklına şaşarım ben zaten. Cumhuriyetin temel değerleri bizim değerlerimizdir. Cumhuriyetin temel değerlerini yaşatan biziz. Sosyal devleti hayata geçiren biziz. Okullar açıldığında çocuklarımızın sıralarına kitaplarını koyan biziz. Fakirlerimizin sobasına kömür götüren biziz. Cumhuriyetle bizim sorunumuz olabilir mi?"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, cumhuriyetin hiçbir değeriyle hiçbir sorunlarının olmadığını vurgulayarak, "Ama adına 'cumhuriyet' koyup, milletin tepesinde çivi kesenlerle derdimiz olmuştur. Milletin de derdi onlarla olmuştur." ifadelerini kullandı.

Elbistan Organize Sanayisi'nin önemine dikkati çeken Kaynak, kendisi ve tüm teşkilat olarak bu projenin arkasında olduklarını söyledi.

Paranın serçeden bile daha ürkek olduğunu ifade eden Veysi Kaynak, yatırımın güven ve istikrar ortamı isteyeceğini dile getirerek, "Bizim milletimiz seçim döneminin başında kendisine bir partiyi, bir partinin genel başkanını başbakan seçecek, 4 yıl sonra 4 başbakanı değişmiş görecek. 8 aylık, 10 aylık hükümetler görecek. Bununla istikrar oluşturmamız mümkün mü?" diye konuştu.

Kaynak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz bize göstermiştir ki bu milletin bin yıldan beri bu coğrafyada milyonlarca şehit vererek kendimize vatan ettiğimiz bu vatandaki devletimizin beka sorunu var. Yani kendi askeriniz, üzerine asker kıyafeti giymiş terörist bir güruh, kendi akademisyenleriniz, kendi valileriniz, kaymakamlarınız, kendi polisleriniz bunlar bizim çocuklarımız. Bunlar silahlarını millete doğrultabilmişlerse, bizim sistemi yeni baştan inşa etmemiz gerekir. 15 Temmuz'un bize verdiği o ibretlik sahne gereğince, huzurunuza bu milletin geleceğini garanti altına alacak bir sistem getiriyoruz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ettiğimiz bugün, o şehitlerimiz hangi gaye için hangi amaç için şehit olmuşlarsa, işte o amaç bu vatan topraklarında nihaye yaşasın diye bu sistemi getiriyoruz."

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da "Efendim siz 'hayır' diyenlere terörist diyorsunuz" söylemine "Haşa" diye karşılık vererek, "Ne Cumhurbaşkanımız, ne Başbakanımız ne de hiçbir parti sözcümüz bugüne kadar böyle bir söz kullanmadı. Ama şunu söylüyoruz. 'Hayır' cephesine bir bakın kimler var? Sadece bunu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Kandil'deki teröristbaşlarının neden her gün kendi illegal yayın aygıtlarıyla "hayır" verilmesi gerektiğini uzun uzun anlattığına dikkati çeken Ünal, "FETÖ neden 'hayır' diyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya devlet kanallarından Türkçe yayın neden yapıyor? Neden ortak yalanları söylüyorlar? Alman devlet televizyonun söylediği yalanla, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği aynı. Onun için Türkiye'nin bu sistem değişikliğine çocuklarımızın geleceği için ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Veysi Kaynak Mahir Ünal Elbistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
title