Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Milletimizin işi gücü yok biz duvara toslayacağız gelip bizi mi kurtaracak. O yüzden getirdiğimiz sistem, milletin iradesinin üzerinde, milletin kararının üzerinde, milletin sözünün üzerinde asla söz hakkı tanımayan bir sistemdir." dedi.

Partisince Pazarcık Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşu ve esnaf temsilcileri ile muhtarlarla bir araya geldi.

Kaynak, AK Parti'nin 15 yıllık tarihinin, bir yandan millete hizmetin canlı tarihi, bir yandan da milletle beraber bu vesayet odaklarıyla mücadelenin tarihi olduğunu söyledi.

Milletin seçtiği meclisin, üstünde dolaşan vesayet kılıcı nedeniyle rahat hareket edemediğini belirten Kaynak, bunun adının kimi zaman Anayasa Mahkemesi, kimi zaman Cumhurbaşkanlığı, kimi zaman Danıştay, kimi zaman da basın olduğunu kaydetti.

"Recep Tayyip Erdoğan gibi bütün milletin güvendiği, AK Parti'li ya da başka partili, bütün milletin güvendiği bir Cumhurbaşkanı, lideri olmasaydı bu ülkenin,15 Temmuz'da millet, liderinin etrafında toplanıp, tankların, topların karşısına, iman dolu göğsünü siper etmeseydi,15 Temmuz atlatılabilir miydi?" diye soran Kaynak, zaten Batılıların da darbeyi planlayanların da anlamadığının bu olduğunu anlattı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"Biz çok büyük mücadeleler yapmak zorunda olan bir devletiz. Etrafımız büyük risklerle dolu. Suriye'de devlet yok, Irak'ta devlet yok, Ermenistan ve Azerbaycan savaş halinde. Yunanistan ekonomik olarak çökmüş. Rusya, Ukrayna'nın bir kısmını, ilhak etmiş. Bizim PKK terör örgütü diye bir belamız var. Yetmemiş DHKP-C çıkmış, DEAŞ çıkmış, başkacaları çıkmış. Biz bu milletin güvenliği için o polislerimizi gözümüz gibi eğitmiş ve korumuşuz. O polislerimiz gözünü kırpmadan, bayrağı, vatanı ve milletinin geleceği için gözünü kırmadan şehit olan o kardeşlerimizin Gölbaşı'ndaki karargahı bombalanmış. O yüzden diyorum ki milletin seçtiği, milletin güvendiği, milletin arkasında kenetlendiği bir lider olmasaydı 15 Temmuz'u nasıl atlatacaktık? 15 Temmuz Cumhurbaşkanımızın cesareti, kararlılığı, milletimizin basireti, Başbakanımızın serinkanlılığıyla gerçekten, hiçbir Batılı zihniyetin anlamayacağı tarzda, başarıyla savuşturulmuştur."

Milleti bir kez daha böyle risklerle karşı karşıya bırakamayacaklarına dikkati çeken Kaynak, "Milletimizin işi gücü yok biz duvara toslayacağız gelip bizi mi kurtaracak. O yüzden getirdiğimiz sistem, milletin iradesinin üzerinde, milletin kararının üzerinde, milletin sözünün üzerinde asla söz hakkı tanımayan bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

"Rejimimiz, cumhuriyet rejimidir ve cumhuriyetin asıl sahibi biziz"

Muhalefetin eleştirilerine de değinen Kaynak, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliğini gündeme getirdiğimizde 'bunlar rejim değiştirecek' diyordu. Biz rejimi asla değiştirttirmeyiz. Bizde diyorduk ki hayır bizim rejimle hiçbir problemimiz yok. Bizim rejimimiz, cumhuriyet rejimidir ve cumhuriyetin asıl sahibi biziz. Bizim cumhuriyet ile alıp veremediğimiz olabilir mi? Artık sahaya çıktığımızdan beri bizim rejim değiştireceğimizi iddia etmiyorlar. Yani ya hidayete erdiler ya da söylediklerinin yanlış olduğu kendileri tarafından anlaşıldı."

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Veysi Kaynak AK Parti Pazarcık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title