Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin çok tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, "Çanakkale'yi yeniden yaşıyoruz.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin çok tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, " Çanakkale'yi yeniden yaşıyoruz. Çoklu bir saldırıyla karşı karşıyayız." dedi.

Kaynak, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesince sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin neden olduğu tahribatı anlattı.

Adaletten ödün vermeyeceklerini dile getiren Kaynak, "Parolamız 'adil olacağız, zulmetmeyeceğiz.' Biz zalimlerden olmayacağız ama asla merhamet de etmeyeceğiz. Bu açık. Yani zalime merhamet şu süreçte biliyoruz ki mazluma zulümdür, bu millete de, bu dine de, inancımıza da, memleketimize de ihanettir. FETÖ'nün yaptığının ihanetten hiçbir farkı yoktur." diye konuştu.

İnsanların birbirine düşürülmeye çalışıldığını belirten Kaynak, şunları kaydetti:

"Dışarıda darbe planlayanlar içeride bunu uygulayanlar dururken, birbirimizden şüpheye düşürmek, birbirimizin hakkında üretilen dedikoduları birbirimize taşımamıza vesile olmak ve hedef saptırmak... Şimdiki süreç bu. Arkası sıra belki ekonomide daralmaya sebep olmak. Buna asla fırsat vermeyiz. Eğer siz ve biz bu dedikodulara inanıp yatırımımızı ertelersek, alışverişimizi, ticaretimizi durdurursak o zaman ikinci etabı kendi elimizle biz gerçekleştirmiş oluruz. Asla buna izin vermemiz lazım."

Türkiye etrafında 1. Dünya Savaşı'nın devamının yaşadığını ifade eden Kaynak, 65 koalisyon ülkesinin Irak'ta, Suriye'de, Ortadoğu'da yani enerji kaynaklarının olduğu yerlerde bulunduğunu söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de olduğunu hatırlatan Kaynak, "Türkiye çok tarihi bir süreçten geçiyor. Çanakkale'yi yeniden yaşıyoruz. Çoklu bir saldırıyla karşı karşıyayız. Suriye'de birbiriyle güya savaşan PYD ile DEAŞ, Türkiye'ye gelip ikisi bir bizimle savaşıyor. İkisi bir canlı bomba oluyor. İkisi bir masum insanları katlediyor. İran ile Amerika, Ortadoğu politikasında bize karşı birlikteler. O yüzden bizim çok çalışmamız, çok üretmemiz gereken bir dönemdeyiz." diye konuştu.

"15 Temmuz'da İmralı'nın bombalanması planlandı"

30 yıldır süren PKK terörüne rağmen devletten ve milletten kopmamış Kürtlerle Türkleri birbiriyle savaştırmak için 15 Temmuz gecesi İmralı'nın bombalanmasının planlandığını aktaran Kaynak, "İmralı'yı bombalayalım, bunun üzerine Kürtler ayaklansın...' Sen Hatay sınırında, bizim en kritik sınırlarımızdan birinde bir tane asker bırakmayacaksın, nöbetçi bırakmayacaksın, sınırı tamamen bırakacaksın ki oradan DEAŞ teröristleri girsin Hatay'ta katliam yapsın. Kilis'te, Urfa'da... Bunlar bire bir bildiğim hadiseler." dedi.

Kaynak, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Kahramanmaraş'tan şu ana kadar 2 milyon lira civarında destek sağlandığını bildiren Kaynak, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Mağdur varsa düzeltecek olan biziz ama mağdur edebiyatına asla." ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ile MÜSİAD Şube Başkanı Atıf Şirikçi'nin de konuşma yaptığı toplantıda, Başbakan Yardımcısı Kaynak'a MÜSİAD yönetimi tarafından onur üyeliği beratı, Kahramanmaraşspor Başkanı Fatih Mehmet Ceylan da takımın forması sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysi Kaynak Çanakkale Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title