Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Makedonya'da

Üsküp Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti, ilçedeki çarpık kentleşme sorununu TOKİ aracılığıyla çözmek için Başbakan Erdoğan'dan destek talep eden mektubu Başbakan Yardımcısı İşler'e verdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Makednoya'daki temasları kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Üsküp Ofisi'ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı İşler, TİKA Başkanı Serdar Çam'la birlikte TİKA'nın Üsküp'teki ofisini ziyaretinde, Koordinatör Teoman Tiryaki'den Makedonya'daki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Üsküp Çayır Belediyesi'ne geçen İşler, Belediye Başkanı İzet Meciti'yle görüştü.

İzet Meciti, partisi Demokratik Bütünleşme Birliği Başkanı Ali Ahmeti'nin Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu Başbakan Yardımcısı İşler'e teslim etti. Meciti, mektubun içeriğinde, Çayır Belediyesi'ndeki çarpık kentleşmeye işaret edildiğini belirterek, bu sorunu sadece TOKİ'nin çözebileceğini ve bu bağlamda Başbakan Erdoğan'dan destek istediğiklerini kaydetti.

Belediye sınırları içerisinde bir sokağa "Recep Tayyip Erdoğan" isminin verildiğini hatırlatan Meciti, Üsküplü şair Yahya Kemal Beyatlı için de bir anı evi yapmak istediklerini, bu konuda da Türkiye'den destek beklediklerini sözlerine ekledi.

İşler, Çayır Belediyesi'nin yaptığı faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu belirterek, işbirliğinin önümüzdeki dönemde de devam etmesini temenni etti.

Başbakan Yardımcısı İşler, 16 Ocak perşembe günü Bosna Hersek'le başlayan ve hafta sonu Makedonya'da devam eden temaslarını tamamlayarak, Üsküp'teki Uluslararası İskender Büyük Havaalanı'ndan özel uçakla Türkiye'ye hareket etti. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emrullah İşler Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title