Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Gümüşhane'de

İşler: "İslam, kökü itibarıyla barıştan gelmekte.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İslam, kökü itibarıyla barıştan gelmekte. Böyle bir barış dinini çatışma alanına dönüştürmek ve bu İslam coğrafyasında kan dökülmesi, kabul edilebilir birşey değil" dedi.

İşler, Torul ilçesi ziyaretinin ardından Gümüşhane'ye gelerek Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Vali Yavuz'dan kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İşler, kent merkezinde inşaatı devam eden külliyeyi ziyaret ettiğini ve gerçekten Gümüşhane'ye yakışır bir yapı olacağını ifade ederek, önümüzdeki dönemde buraya hatırı sayılır bir yardımda bulunacaklarını, ayrıca hayırsever bir vatandaşın da yardımda bulunacağını söyledi.

Gümüşhane'yi ilk kez ziyaret ettiğini dile getiren İşler, kentin müthiş bir coğrafyası bulunduğunu, insanlarının da çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu belirtti.

İşler, mübarek bir ayda olunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bütün İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içerisinde. Bizler elbette ki iç huzurumuzu sağladık ama çevremizdeki olaylar bizleri üzüyor. Bu yangınların büyük çoğunluğunun Müslüman coğrafyasında olması ayrıca bir üzüntü kaynağı. İnşallah bir an önce aklımızı başımıza alır, birlik ve beraberliğimizi en kısa sürede sağlarız. Böylece bu coğrafyada barışı ve huzuru hayata geçiririz."

İslam'ın terörle anılmasının bütün Müslümanları üzdüğünü kaydeden İşler, "Çünkü İslam, kökü itibarıyla barıştan gelmekte. Böyle bir barış dinini çatışma alanına dönüştürmek ve bu İslam coğrafyasında kan dökülmesi, kabul edilebilir bir şey değil. Bir an önce bütün Müslümanların üzerine düşen kötü görüntüden kurtulması ve İslam dinini gerçeklerine uygun bir şekilde yaşaması bizlerin temennisidir. Bizim yegane gayemiz, bu coğrafyadaki insanların barış, huzur ve istikrar içerisinde yaşamasıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Yavuz, İşler'e, Karaca Mağarası rölyefinin bulunduğu tablo ile Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılan sikkelerin yer aldığı plaket sundu.

Ziyarette, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın da hazır bulundu.

Valilik ziyaretinin ardından esnafı ziyaret eden İşler, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Emrullah İşler Ak Parti Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title