Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler'den Solingen'e Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Almanya’daki Solingen faciasında büyük kayıp veren Genç ailesini ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Almanya'daki Solingen faciasında büyük kayıp veren Genç ailesini ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln ziyareti öncesinde çeşitli temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı İşler, 1993 yılında Solingen'de Alman Neonazilerin Türklerin yaşadığı evi kundaklaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailesine ziyarette bulundu. İşler'e ziyaretinde Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti.

İşler, burada yaptığı açıklamada, NSU cinayetleri konusunun bir an önce aydınlatılması gerektiğini söyleyerek, "Eğer bu topraklarda başka acılar yaşanmasın deniyorsa geçmişte yaşanan bu cinayetlerin failleri bulunup, yargılanıp mahkum edilmesi ve bundan sonra bu tür cinayetlere bir daha fırsat verilmesin diye tedbirlerin alınması gerekir" diye konuştu.

TÜRK VATANDAŞLARINA KORUCUYU AİLE OLMA ÇAĞRISI

İşler, Avrupa ülkelerinde Türk çocuklarının ailelerinden alınarak koruyucu ailelere verilmesine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Burada daha önce Alman taraflarıyla yaptığım görüşmelerde bu konuyu ifade ettiğimde bize; 'Bizim illa o Türk çocuklarının başka ailelere verilmesi gibi bir gayretimiz, çabamız yok. Ama koruyucu aile olarak, bakıcı aile olarak da Türk ailelerinin talebi olursa, kayıtları olursa biz onlara da verebiliriz' dediler. Biraz önce Köln'de, UETD'de yapmış olduğumuz görüşmede bu sorun yine masaya yatırıldı. Şimdi bizim sivil toplum örgütleri de, burada yaşayan Türk ailelerin de koruyucu aile olmaları konusunda bilgilendirmeler yapılıyor. Onların da sayılarının çok arttığı yönünde bize bilgiler ulaştırıldı. Hiç olmazsa buradaki çocukların bizim kültürümüzden, bizim geleneğimizden koparılmadan Türk aileler yanında yetiştirilmesine fırsat tanınması lazım. Bunun için bizim de ülke olarak, hükümet olarak çok çalışmamız lazım."

İşler, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına da koruyucu aile olma çağrısında bulunarak, "Buradaki vatandaşlarımızın da bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu da maalesef sosyal bir sorun" dedi.

KURT AİLESİNİ ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, daha sonra Köln'de geçtiğimiz aylarda 2 küçük çocuğu kurtarmak için atladığı Ren Nehri'nde boğulan ve cesedi 13 gün sonra bulunan Ali Kurt isimli Türk vatandaşının ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İşler, "Bildiğiniz gibi 2 ay kadar önce burada 2 tane çocuğu kurtarmak için suya atlayan kahraman vatandaşımız çocukları kurtardı ama maalesef kendisi hayatını kaybetti. Acı bir olay yaşandı. Biz de buraya gelmişken ailesini bir ziyaret edelim, taziyelerimizi iletelim dedik. Onları ziyaret ettik, acılarını paylaştık. Gerçekten Ali Bey bu acı olayda öldü ama aynı zamanda bir de insanlık dersi vermiş oldu. Bu yaşanan olaylardan herkesin çıkarması gereken dersler olduğunu düşünüyorum. Ben aileye sabırlar diliyorum. Ali Bey'e de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. - SOLINGEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Emrullah İşler Solingen Almanya Köln Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title