Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler'den Gazze'ye Bin Konut Müjdesi

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail saldırıları karşısında zor günler geçiren Gazze'ye bin prefabrik konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

İşler, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden Gazze'ye yönelik yardımlar konusunda açıklama yaptı.

Türkiye olarak Gazze'nin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla derhal harekete geçildiğini belirten İşler, şunları kaydetti: "TİKA, saldırılar devam ederken 15 bin aileye gıda,15 bin aileye günlük sıcak yemek yardımı yaptı. Hastanelerin jeneratör ihtiyacını karşıladı. Gazze yaralıları TİKA, Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinasyonu ile ülkemize getirilip tedavi ettiriliyor. Gazze'den yeni yaralılar getirilecek. Başbakanlık genelgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar 45 milyon TL toplandı. Türkiye Gazze'yi yeniden imar ve inşa edecek. TİKA, evleri yıkılan Gazzeliler için bin prefabrik konut projesi hayata geçirecek. Türkiye, TİKA başta olmak üzere bütün kurumları, dil ve din ayrımı yapmaksızın mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edecektir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Emrullah İşler Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title